Wat is Shiatsu voor honden?

Shiatsu voor honden is een massagetechniek uit de Chinese geneeskunde. Shiatsu is een eeuwenoude Japanse massagetherapie die al heel wat jaren met succes wordt ingezet bij mensen. Shiatsu wordt (gelukkig) ook steeds vaker ingezet in de diergeneeskunde, dus ook bij honden.  Een Shiatsu behandeling is gebaseerd op de principes van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en biedt tal van voordelen voor de gezondheid en het welzijn van onze honden.

Wat is Shiatsu en hoe doe je dat bij honden?

Shiatsu betekent letterlijk "vingerdruk" in het Japans.

 Het woord Shiatsu bestaat uit 2 delen: Shi = vinger en atsu = druk. Als je dit samenvoegt krijg je dus vingerdruk, wat je ook weer kan vertalen naar acupressuur of drukpunt massage. Dit alles is dus perfect inzetbaar bij honden. Het is een vorm van lichaamswerk die draait om het toepassen van druk op specifieke punten (acupressuurpunten) op het lichaam van jouw hond om de energiestroom (=  Qi) te herstellen en in balans te brengen.

 Dit kan gedaan worden met de handen, duimen, ellebogen, of zelfs knieën. Shiatsu voor honden wordt vooral uitgevoerd door handen en de duimen.

 Meer over wat het woord Shiatsu precies betekent en wat het kan betekenen voor jouw hond, kan je horen in de podcast over dit onderwerp (gratis te beluisteren op Spotify). Klik hier om naar de podcast te gaan.

Gebruik Shiatsu of acupressuur om jouw hond te ondersteunenHet Yin en Yang teken wat ook van toepassing is op jouw hond als je het bekijkt met Shiatsu

Hoe werkt Shiatsu voor honden?

Net als mensen hebben honden meridianen en acupressuurpunten lopen in het lichaam. Shiatsu voor honden richt zich op deze acupressuurpunten om de stroming van energie te verbeteren en eventuele blokkades op te heffen. Door dit te doen kan jouw hond de volgende voordelen gaan ervaren:

Stress verminderen bij honden:

 Shiatsu kan stress en angst bij honden verminderen. Het helpt de hond te ontspannen en kalmeert het zenuwstelsel.

Pijnvermindering:

 Een Shiatsu massage voor honden kan effectief zijn bij het verlichten van pijn en ongemak bij honden met spierpijn of andere pijnlijke aandoeningen of gewrichtspijn.

Verbeterde circulatie:

 Shiatsu stimuleert de bloedcirculatie, wat kan bijdragen aan een betere genezing van blessures en een gezondere huid en vacht.

Spijsverteringsklachten verminderen bij honden:

 Door het werken op bepaalde meridianen kan een disbalans in de darmen en/of maag verminderd worden of zelfs worden opgeheven. Hierdoor kunnen spijsverteringsklachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Hormonale disbalans verminderen bij je hond:

 Er zijn ook acupressuurpunten die in het teken staan van de hormonen. Iedere hond heeft hormonen en kunnen hier ook een disbalans in krijgen. Ook hierbij kan jouw hond ondersteund worden door Shiatsu.

Algeheel welzijn verhogen bij je hond: 

Shiatsu bevordert het algehele welzijn van je hond en kan daarnaast ook helpen bij het herstel na operaties of ziekte. Ook voor bepaalde gedragingen kan Shiatsu ingezet, bijvoorbeeld voor meer rust en ontspanning, minder gevoelig reageren op bepaalde geluiden et cetera.

Op het lichaam van jouw hond liggen vele acupressuurpunten die met Shiatsu worden behandeldShiatsu bij honden houdt in dat de acupressuurpunten worden behandeld. Ter illustratie zie je op deze hond een aantal acupressuurpunten als oranje stippen

Dit en nog veel meer is mogelijk bij Shiatsu voor honden!

  De Chinese Geneeskunde is een hele brede therapievorm en inzetbaar bij veel klachten. Deze klachten kunnen zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch zijn! In de Chinese Geneeskunde, en daarmee ook in de Shiatsu is alles met elkaar verbonden. Je kan een hond met fysieke problemen daarom ook niet los behandelen zonder het mentale deel daarbij mee te nemen. Dat is fantastisch en een hele grote toegevoegde waarde voor honden.

Een ander groot voordeel, als jij zelf Shiatsu bij jouw hond zou doen

Het versterkt jullie band:

 Het geven van Shiatsu aan je hond kan de band tussen jou en je hond versterken, omdat het een vorm van liefdevolle aanraking is. Het vertrouwen tussen jullie zal nog verder groeien. En jij kan jouw hond dus helpen door te ondersteunen.

Hoe kan jij dat zelf doen bij jouw hond?

 Door het volgen van de online cursus Shiatsu voor honden is dit mogelijk. Je leert in deze online cursus 2 meridianen te masseren bij jouw hond, namelijk de Blaas en de Nier meridiaan.

 Het is een online videocursus waarbij je stap voor stap meer leert over de Chinese Geneeskunde, begrippen zoals Yin en Yang, maar ook Qi. Je leert meer over de meridianen in het algemeen, en je gaat zelf aan de slag met de Blaas en Nier meridiaan. Je leert hoe je acupressuurpunten op deze meridiaan kan behandelen, maar ook hoe je deze meridianen kan masseren!

Wat is het voordeel voor jouw hond als jij deze online cursus gaat volgen:

 - Meer rust, ontspanning, minder angst
 - Ondersteuning immuunsysteem
 - ondersteuning meridianen, waarbij het door het hele lichaam stroomt
 - Qi, energie in balans brengen
 En nog veel meer!

Start vandaag nog met de online cursus Shiatsu voor honden 

Shiatsu massage voor hondenVolg de online cursus Shiatsu voor honden en leer zelf Shiatsu bij jouw hond te doen op 2 meridianen

Wil je dat jouw hond volledig behandeld wordt via de Chinese Geneeskunde door een Shiatsu therapeut?

 En daarmee ook met Shiatsu, dit kan via een energetische behandeling. Via een energetische behandeling van Online met je hond kan je jouw hond door mij (Sharon, Shiatsu therapeut sinds 2019) laten behandelen via een behandeling op afstand. Op deze manier worden alle meridianen van jouw hond op afstand doorgemeten en daarna ook behandeld.

 Naast de doormeting van de meridianen en acupressuurpunten krijg je ook:

 - inzicht in de 5-elementen van jouw hond (ook een onderdeel van Shiatsu)
 - maximaal 3 acupressuurpunten die jij bij jouw hond kan doen ter ondersteuning na de energetische behandeling. Dit zijn acupressuurpunten die passend zijn voor jouw hond
 - Doormeting in eventuele trauma’s, disbalans in emoties en nog meer
 - Reiki behandeling op afstand
 - Advies op jullie leefsituatie en eventuele inzet van suppletie
 - Een uitgebreid verslag met de metingen en het behandelplan met advies

 Meer informatie over deze energetische behandeling vind je hier: https://www.onlinemetjehond.nl/online-beleleiding/

 Tijdens de online cursus Shiatsu voor honden leer je zelf 2 meridianen te behandelen waarbij jij jouw hond kan ondersteunen in zijn of haar gezondheid. Dit is mega waardevol en ook heel ontspannend voor jouw hond.

 Tijdens de energetische behandeling wordt jouw hond op 12 meridianen behandeld, hierin wordt dus een stap verder gegaan dan de online cursus. Zeker als jouw hond last heeft van meerdere symptomen, angst heeft ontwikkeld door een trauma is de energetische behandeling op afstand (met als onderdeel Shiatsu) een mogelijkheid om het leven van jouw hond weer meer in balans te krijgen. Voor meer informatie, of direct het boeken van een afspraak zie deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/online-beleleiding/

Shiatsu voor honden is een waardevolle holistische therapie

 Shiatsu voor honden is een holistische geneeswijze die de gezondheid en het welzijn van je hond zal gaan verbeteren, zowel mentaal als fysiek. Door het herstellen van de energiebalans en het verminderen van stress en pijn, kan Shiatsu een waardevolle aanvulling zijn op de gezondheidszorg van je hond.

 Interessante blog: Shiatsu massage geeft jouw hond minimaal 9 voordelen! Lees het via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/shiatsu-massage-geeft-jouw-hond-vele-voordelen/

Wil je meer weten over hoe Chinese Geneeskunde toegepast kan worden op jouw hond met uitleg over de begrippen, luister dan via deze link naar de podcast over dit onderwerp.

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen