Krijg tijdelijk 15% korting op deze online cursus om de vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen. De korting is al verwerkt op deze pagina.

Cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond: leer de mogelijkheden om jouw hond te ondersteunen & stress te verminderen

Van paniek naar kalmte & meer ontspanning, leer het in deze online cursus: 

vuurwerkangst en/of geluidsangst bij jouw hond verminderen

Vuurwerkangst bij jouw hond verminderen door een online training
Vuurwerkangst bij jouw hond kan jullie leven helaas erg belemmeren. Laat angst & stress door o.a. vuurwerk en/of andere harde geluiden niet langer jullie leven bepalen. Een kalmer en meer ontspannen leven voor jouw hond die angstig is voor geluiden = minder stress voor jouw hond
Online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond voor een ontspannen oud en nieuw
Mijn eigen hond Fenne tijdens Oud & Nieuw ontspannen slapend 💚

Vuurwerkangst bij honden is zoveel meer dan dat alleen: 

Is dit herkenbaar voor jou & jouw hond?

 1. Heeft jouw hond last van vuurwerkangst, en angst voor andere harde geluiden zoals knallen, onweer, en andere dagelijkse geluiden?
 2. Merk je dat jouw hond steeds angstiger wordt voor steeds meer dan alleen angst voor geluiden
 3. Voel je je machteloos en weet je niet hoe je je geliefde hond kunt helpen?
 4. 'Loop jij op eieren' om jouw hond niet te laten schrikken van een geluid?
 5. Merk je dat het stressniveau van je hond steeds hoger wordt en hij zich niet goed voelt?
 6. Is de periode rondom Oud & Nieuw een nachtmerrie voor jullie vanwege de aanhoudende paniek en angst van je hond?
 7. Wil jij stress verminderen bij jouw hond door jouw hond stap voor stap op een ontspannende manier te begeleiden?

Ontdek onze online cursus: Verminder vuurwerkangst en geluidsangst bij je hond en breng weer rust in jullie leven! Herontdek plezier, ontspanning en genieten in jullie leven, op een manier die bij jou en je hond past.

Leer waarom je hond onbereikbaar lijkt en hoe je hem weer kunt benaderen om angst te verminderen.

Laat angst en stress niet langer jullie leven beheersen. Leer praktische tips om je angstige hond voor geluiden minder angstig te maken en te ondersteunen in stressvolle situaties.

Klinkt dat als iets voor jou? Er zijn écht mogelijkheden om je hond te ondersteunen.

Dit wil jij niet voor jouw hond die angstig is voor geluiden zoals vuurwerk, onweer....

Vuurwerkangst bij jouw hond verminderen door een online training

Angst & stress zorgen voor fysieke en mentale problemen

Jouw hond met angst zien is verschrikkelijk want het veroorzaakt ook stress. Langdurige stress is schadelijk voor de gezondheid van je hond, zowel mentaal als fysiek.
Vuurwerkangst bij jouw hond verminderen door een online training

Er ontstaat frustratie, onbegrip en verdriet

Voel je je machteloos en verdrietig omdat je niet weet hoe je kunt helpen?
Begrijpt jouw hond jou niet, wat leidt tot frustratie en onbegrip?
Krijg antwoorden op jouw vragen en leer hoe je stress kunt verminderen. Help jouw hond en creëer begrip 

Vuurwerkangst bij jouw hond verminderen door een online training

Harde geluiden zorgen voor zware tijden

Geluiden zijn een deel van het leven, net als angst. Laat angst voor geluiden van jouw hond niet de overhand nemen en stress veroorzaken. Ontdek hoe je met angst kunt omgaan, stress kunt verminderen bij jouw hond en ontspanning kunt vinden tijdens periodes met heftig geluid. En geniet van een meer ontspannen leven 

Dit is wat jij wilt voor jou & jouw hond....

Geluidsgevoelige hond

Passende ondersteuning voor jouw hond:

Jij wilt zelf jouw hond ondersteunen en begeleiden naar een leven waarbij het geluid er wel is, maar niet beheerst wordt door angst. Leer op een passende manier jouw hond te begeleiden.
Begeleid jouw hond naar een leven zonder/minder angst voor (harde) geluiden. 

Geluidsgevoelige hond

Begrip en wederzijds vertrouwen

Leer waarom jouw hond doet wat hij of zij doet op angstige momenten. Hierdoor heb je begrip voor jouw hond. Leer meer over de lichaamstaal van jouw hond. Hoe kan jij daar het beste op reageren? Leer tevens de uitingen van stress bij jouw hond te kennen zodat je hierin kan ondersteunen. Jouw hond vertrouwt jou, jij bent zijn of haar steun én maatje.

Geluidsgevoelige hond

Een blije hond met minder stress & angst, meer plezier

Dit is het uitgangspunt van de online cursus om angst voor geluiden bij jouw hond te verminderen. Niet met algemene tips en tricks, maar juist voor jouw hond als individu. Dus passend voor jou en jouw hond, dat is de weg naar succes. Stress verminderen bij jouw hond met succes.

Na het volgen van deze online cursus voor jouw hond:

 • Weet jij waarom angst een basis emotie is voor jouw hond, waardoor het veroorzaakt wordt en hoe je hier beter mee om kan gaan met jouw hond die angstig is voor geluiden door dit te verminderen
 • Leer je meer over stress bij honden en hoe je stress kan verminderen bij jouw hond. Daarnaast leer jij kijken naar jouw hond als individu, waarom heeft jouw hond stress? En wat kan je doen om jouw hond te laten ontspannen
 • Praktische tips tijdens de vuurwerkperiode: voor - tijdens - na Oud & Nieuw
 • Leren jouw hond te zien als een individu zodat jij leert zien wat jouw hond als individu nodig heeft. Hierdoor kan jij jouw hond nog beter ondersteunen maar ook begrijpen
 • Ontdek methoden om de angst van jouw hond specifiek te verminderen, afgestemd op de individuele behoeftes van jouw hond. Hoe beoordeel je de mogelijke methodes of ze wel of niet passend zijn voor jouw hond? Maar ook voor jezelf. Je leert dit in deze cursus zodat de kans op slagen groter wordt.
 • Begrijp jij jouw hond beter zodat jij jouw hond op een passende manier kan ondersteunen. Zonder jezelf uit het oog te verliezen. Jullie doen het samen, jullie zijn een team.

Ontdek de sleutel tot het verminderen van vuurwerkangst en angst voor andere geluiden bij jouw hond!

Krijg diverse praktische handvatten aangereikt om de angst bij jouw hond te verminderen. Verminder stress en kalmeer jouw hond, zodat hij of zij beter om kan gaan met harde geluiden en/of vuurwerk. 100% vrij van angst is misschien niet voor elke hond mogelijk, maar het verminderen van angst voor geluid is wel haalbaar. Leer welke mogelijkheden er zijn en hoe je ze individueel bij jouw hond kunt toepassen. Beoordeel en maak weloverwogen keuzes om jouw geluidsgevoelige hond optimaal te ondersteunen waarbij je ook naar jezelf blijft kijken. 

cursus angst bij jouw hond verminderen voor vuurwerk

Verhaal van mijn hond Fenne: van paniek naar ontspanning tijdens Oud & Nieuw

Mijn eigen hond Fenne (border collie geboren in 2013) was jarenlang extreem angstig voor geluiden zoals vuurwerk en onweer. Zijn paniek was overweldigend, en ik voelde zijn angst ook bij mijzelf, ik stond machteloos voor mijn gevoel om hem te helpen. Na een traumatische ervaring met vuurwerk tijdens een avondwandeling, werd Fenne extreem angstig (er is vuurwerk naar ons gegooid met wandelen). Hij verstopte zich in kasten, bibberde van angst en wilde zelfs in een hete oven kruipen. Het was een nachtmerrie, zowel voor hem als voor mij. Zelfs wandelen in het donker was een onmogelijke opgave geworden.

Deze moeilijke periode duurde jarenlang, en het was een ware hel was voor ons allebei. Boaz, mijn andere hond, was er ook bij toen het vuurwerk werd gegooid, maar hij raakte gelukkig niet in paniek en ontwikkelde geen trauma.

Gelukkig maar, want ik had mijn handen vol aan Fenne, en dat bracht me ertoe om te gaan studeren en me te specialiseren in de behandeling van angstige honden met behulp van natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde. In 2016 begon ik mijn reis bij Silverlinde, waarna ik verschillende cursussen volgde, waaronder energetisch werk zoals Reiki, Shiatsu en massage voor honden, en kruidengeneeskunde. Nu is het tijd voor deze cursus, omdat er zoveel honden zijn die gevoelig zijn voor geluid.

Tegenwoordig kan Fenne goed omgaan met vuurwerk en andere (harde) geluiden. Onweer deert hem bijvoorbeeld niet meer. Zodra het onweer nadert, behandel en ondersteun ik Fenne op een manier die voor hem en mij werkt, en dan kan hij de hele onweersbui ontspannen zijn. Vaak gaat hij gewoon slapen. Soms heeft hij echter meer steun nodig, en dan sta ik midden in de nacht naast mijn bed om hem te helpen. Ben ik blij als mijn slaap wordt onderbroken? Natuurlijk niet, mijn slaap is kostbaar. Maar ik zal hem altijd ondersteunen, dat is een belofte die ik aan mezelf heb gemaakt. Ik ben er voor Fenne.

Tijdens de vuurwerkperiode zijn er momenten waarop Fenne er geweldig mee om kan gaan. Hij slaapt rustig door het vuurwerk heen en snurkt zelfs soms. In die periode is Fenne grotendeels ontspannen en leeft hij zijn leven zonder paniek, angst en langdurige stress. Hij durft weer te wandelen en geniet van het leven. Ik ondersteun hem extra tijdens die periode op een manier die voor ons beiden werkt, en het werkt geweldig! Dit gun ik jou en jouw hond ook.

Mijn jarenlange studie en werk met honden, samen met mijn online praktijk die ik sinds 2020 heb opgebouwd, hebben me het vertrouwen gegeven om mijn kennis te delen met andere hondenbegeleiders die hun geluidsgevoelige honden willen ondersteunen op een manier die werkt en bij hen past.

Deze online hondentraining is ontwikkeld voor honden met angst voor onweer, vuurwerk en andere geluiden. Het is speciaal gemaakt voor geluidsgevoelige honden, waarbij de nadruk ligt op de vuurwerkperiode. Deze periode vormt vaak een groot probleem voor honden die angstig zijn voor geluiden. 

Een ontspannen hond tijdens Oud en Nieuw willen we allemaal
€ 44,-
€ 37,40

Online cursus: vuurwerkangst en/of angst voor geluiden verminderen bij jouw hond, ACTIE 15% korting

Wil jij jouw hond helpen om kalm en ontspannen te blijven, stress te verminderen, zelfs bij voor jouw hond heftige geluiden? Start vandaag nog met deze online cursus om jouw hond te ondersteunen, angst & stress te begrijpen én te verminderen op een passende manier voor jou& jouw hond.

💜Je krijgt na aanmelding direct & onbeperkt toegang tot de online leeromgeving, de uitgebreide ebooks en alle leerstof. Alle leerstof is ingesproken, op video en te lezen als tekst.

💜Je krijgt online begeleiding door mij Sharon, via een besloten forum, je doet het dus niet alleen,  we doen het samen. 

💜 Toegang tot een besloten forum / community met cursisten om al je vragen te stellen, waarbij je uitgebreid antwoord krijgt
💜 Geen algemene tips, maar praktische handvatten die toepasbaar zijn op jouw hond als individu! Een unieke cursus die samengesteld is door Sharon. Ik heb ruime ervaring om stress bij honden te verminderen op meerdere manieren. Deze worden met jou gedeeld zodat jij een passend stappenplan kan maken voor jouw hond. 

BONUS:
- gratis acupressuurpunt om jouw geluidsgevoelige hond te ondersteunen
- extra module: hoe leren honden?

Doe mee en leer hoe je jouw hond kunt kalmeren en ontspannen, zelfs in de meest intense geluidssituaties. Investeer in het welzijn van jouw hond en start nu! Een unieke training voor honden. 

Angst voor vuurwerk bij honden

De voordelen van deze unieke online cursus voor jouw hond:

 • Vind je het fijn om video's te kijken/ luisteren? Dat kan! Wil je liever lezen, ook dat is mogelijk. Leer en ervaar deze cursus zoals jij dit het fijnste doet. Alle lesstof is ingesproken, gefilmd en uitgeschreven
 • Niet 1 methode wordt besproken, maar juist meerderen. Bekeken vanuit verschillende disciplines, met voor- en nadelen genoemd. Zodat jij weloverwogen een beslissing kan nemen met en voor jouw hond.
 • Je kan de cursus zo vaak kijken als je wilt omdat je onbeperkt toegang hebt. Kijk de video's zo vaak als je wilt, lees het meerdere malen door. Neem de tijd die jij nodig hebt.
 • Jij en jouw hond hoeven niet te reizen. Je bent niet van andere mensen en/of honden afhankelijk, wat voor vrijheid zorgt voor jezelf en jouw hond. Daarnaast hoef je geen stress te ervaren of je wel alle theorie meekrijgt, hoe jouw hond zich voelt in een groep et cetera. Volg de cursus op een plaats en tijdstip die voor jou en jouw hond fijn is
 • De online cursus staat in een online leeromgeving, waardoor je deze kan volgen via je mobiel, tablet of laptop. Online met je hond is daarom een online hondenschool met diverse online hondencursussen. 


 • Dit is een unieke hondencursus, die samengesteld is niet alleen vanuit theorie. Maar ook vanuit de praktijk met eigen honden maar ook vanuit mijn online praktijk voor honden (energetische behandelingen bekeken vanuit de natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde). Meerdere expertises komen samen

Deze cursus is geschikt voor:

 • Honden die angst hebben voor geluiden zoals onweer, vuurwerk et cetera
 • Honden begeleiders die meer willen leren over angst en stress bij honden, speciaal voor honden die reageren op bepaalde geluiden zoals angst voor vuurwerk, onweer en andere harde geluiden. 

  In de online honden training wordt vooral gesproken over vuurwerk, dit is het hoofdthema. Echter is geluidsangst breder dan alleen vuurwerk. Dus vaak ook toepasbaar voor jouw hond. Heeft jouw hond angst voor andere zaken dan geluid, dan is deze cursus wellicht minder geschikt. Bij twijfel stuur een email naar info@onlinemetjehond.nl

en is niet geschikt voor:

 1. Honden begeleiders die geen actie ondernemen. De cursus kopen en kijken is niet genoeg. Je dient zelf actief aan de slag te gaan met de aspecten die je leert in deze cursus. Jouw hond dient stap voor stap te leren, dit wordt uitgelegd in de cursus.
 2. Honden begeleiders die hun hond niet willen ondersteunen. Jouw hond negeren doet pijn en lost niets op (hier is een les over opgenomen). Je dient dus naast de theorie toe te passen ook tijd vrij te maken om jouw hond te gaan ondersteunen op moeilijke momenten voor jouw hond. 
 3. Let op als jouw hond medicatie slikt en de inzet van suppletie (1 van de genoemde methodes, maar er is meer mogelijk dan suppletie!). Doe dit nooit zonder overleg met de behandelend arts van jouw hond.

Zo ziet de online cursus vuurwerkangst bij jouw hond verminderen eruit:

Online cursus geluidsangst bij honden verminderen

Online cursus vuurwerkangst bij honden verminderen

Veelgestelde vragen:

vuurwerk-en-geluidsangst

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot de cursus. Na aanschaf houd je ook toegang en kan je zo vaak de video's bekijken als jij wenst.

Kan iedere hond deelnemen aan deze cursus?

In principe wel! Het kan wel zijn dat er bij de mogelijkheden die genoemd worden om de angst bij jouw hond te verminderen of om jouw hond te ondersteunen en te kalmeren dat er contra-indicaties zijn. Kijk daar dus altijd goed naar.

Zijn het alleen video's of alleen e-books?

Het zijn zowel e-books als video's. De informatie komt overeen met elkaar. Wil jij liever luisteren en/of kijken naar video's dan kan dat. Wil je de informatie liever lezen, dan is dat ook mogelijk. Je kan de cursus volgen zoals jij dat het fijnste vindt.

Zijn er ook praktijklessen?

Nee, er zijn geen praktijklessen. Het is volledig online

Kan ik vragen stellen?

Ja zeker! Er is een besloten forum speciaal voor cursisten van deze cursus. Je kan hierbij vragen stellen of ervaringen delen. Dus ook succesverhalen. Je doet het dus niet alleen, ik ben (bijna) dagelijks op de community/ forum te vinden

Is dit een abonnement?

Nee, dit is een eenmalige aanschaf.

Kan ik ook met mijn pup deelnemen?

Dat kan zeker! Het is belangrijk om jouw hond zo goed mogelijk te socialiseren en om te leren gaan met verschillende situaties. Daar horen harde geluiden ook bij.

Heb ik na het volgen van deze cursus 100% garantie dat mijn hond vrij van angst voor vuurwerk is?

Nee helaas kan ik je die garantie niet geven. Je bent van veel factoren afhankelijk: hierbij speelt de cursus een rol, jij als begeleider maar ook jouw hond en zijn of haar geschiedenis. Angstvermindering is zeker mogelijk als je de cursus volgt, waardoor het leven voor jullie weer prettiger wordt

Dien ik als eigenaar/ begeleider iets te doen? Of is de video's kijken voldoende?

Je zal echt met jouw hond aan de slag dienen te gaan om angst te verminderen en stress te verminderen. Je leert in deze cursus hoe jij jouw hond kan kalmeren, laten ontspannen en hoe je angst kan verminderen. Video's kijken of tekst lezen is niet voldoende. Je dient er dus echt actief mee aan de slag te gaan met jouw hond

Wanneer kan ik deelnemen aan deze cursus?

Het hele jaar door, het liefst zo snel mogelijk. En een periode voordat het vuurwerk begint zodat jouw hond tijd heeft om te kunnen leren. Dit kost tijd en dat is bij iedere hond anders. In december beginnen is vaak te laat. Dus start daarom zo snel mogelijk als je weet dat jouw hond angst voor vuurwerk heeft

Mijn hond is angstig voor andere geluiden, kan ik dan deelnemen?

Ja dat kan. In de cursus ligt de nadruk op vuurwerkangst, maar de lessen die je leert zijn zeker ook toepasbaar op andere geluiden. Bijvoorbeeld onweer of andere harde geluiden.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen? Stel jouw vraag en je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord;