Energetische therapie voor honden: de mogelijkheden van behandelen

Voor een energetische balans bij jouw hond kan je energetische therapie inzetten. Lees verder over de mogelijkheden voor jouw hond voor een online consult en/of behandeling op afstand. Het doel is altijd hetzelfde: 

een energetische balans creëren bij jouw hond 

Energetische therapie voor honden voor een energetische balans

De kracht van een energetische therapie bij jouw hond:

Het is ontzettend belangrijk dat energie vrij kan stromen in het lichaam van jouw hond. Energie is van levensbelang. Als energie niet vrij kan stromen ervaart jouw hond ongemak, wat wij vaak zien als het uiten van symptomen. Er kan sprake zijn van ophoping van energie of blokkades waardoor het niet mogelijk is dat energie vrij kan stromen. Hierdoor kan je hond last hebben van: minder energie, angstiger, ontstekingen, minder opname voedingsstoffen, et cetera.


Energie hoort vrij te stromen door het lichaam bekeken vanuit de Chinese geneeskunde en een energetische visie. Het stroomt dan vrij door de meridianen van jouw hond, maar ook door de acupressuurpunten.

Tijdens de energetische behandeling staat jouw hond als individu centraal! Wie is jouw hond en waarom laat jouw hond klachten zien? Dit kan komen door een emotionele disbalans, maar ook door een fysiek ongemak. Vaak is het een combinatie van de diverse lagen van het lichaam van jouw hond waar een disbalans in zit: alles is namelijk met elkaar verbonden.

De energetische behandeling draait dus om jouw hond. We gaan op zoek naar de disbalans en deze disbalans gaan we oplossen of zo goed als oplossen. Zie het als het afpellen van een ui: steeds komen we een laag dieper. Iedere keer dat jouw hond behandeld wordt, gaan er weer 1 of meerdere lagen af van de 'schil' en komen we dieper tot de kern: de kern van wie jouw hond in basis is!

Daar zit de kracht tot de oplossing voor jouw hond die fijn in zijn of haar vel zit:

 • een individuele persoonlijke aanpak
 • het opheffen van energetische blokkades op diverse lagen van het lichaam
 • het laten stromen van energie waardoor er minder blokkades zijn
 • het zelfgenezend vermogen van jouw hond wordt geactiveerd, waardoor jouw hond veerkrachtiger wordt
 • het creëren van een nieuwe balans die op dat moment het beste is voor jouw hond. Een balans die tot stand komt door een combinatie van de verschillende lagen van jouw hond: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch

  Alles is energie! Daarom werkt de energetische doormeting en behandeling op afstand ook zo goed. Je kan je namelijk afstemmen op energie op afstand, juist omdat alles met elkaar verbonden is. 
Online consult voor honden voor een energetische balans

HOE ZOU HET ZIJN ALS JOUW HOND.....? 

 • Minder stress ervaart, rustiger in gedrag is, minder rusteloos is, minder nerveus
 • Meer ontspanning ervaart in het dagelijks leven en in specifieke situaties
 • Minder somber is, beter in zijn of haar vel zit
 • Zijn plek in huis, in je gezin of in een roedel als prettig ervaart, zichzelf durft te zijn
 • Een betere balans in zijn lichaam heeft, minder hyperactief is
 • Meer zelfvertrouwen heeft, minder snel afgeleid is, emotioneel stabieler
 • Minder fysieke ongemakken c.q. minder tot geen pijn heeft, een betere spijsvertering heeft waardoor jouw hond minder diarree of obstipatie heeft, minder overgeven. Een betere vacht heeft, minder jeuk, hormonaal beter in balans et cetera. 
 • Minder gezondheidsongemakken heeft in het algemeen
 • Het zelfgenezend vermogen van jouw hond wordt geactiveerd, waardoor jouw hond veerkrachtiger wordt
 • Weer trainbaar is zodat je aan (ongewenst) gedrag kan werken
 • Minder angstig is, voor geluiden (zoals vuurwerk of onweer), voor aanrakingen, in bepaalde situaties, minder angstig is maar de oorzaak is onbekend

  Door  de energetische doormeting + behandeling op afstand is dit mogelijk! Daarnaast gaan jij en ik ook jouw hond na de behandeling op afstand ondersteunen. Waardoor jullie band ook nog hechter wordt, naar een volgend niveau gaat. Jullie gaan dit samen doen. Het samen ondersteunen kan komen door de inzet van Spagyriek of door het behandelen van een aantal acupressuurpunten bij jouw hond na de behandeling

  Het doel van de energetische therapie bij honden is:

  De gezondheid van jouw hond verbeteren, waardoor je dier zowel fysiek als emotioneel beter in zijn of haar vel zit. Dit komt jullie band nog meer ten goede! Daarnaast is je hond vaak weer beter benaderbaar, er is begrip en jouw hond is vaak weer meer trainbaar. Jullie band en liefde wordt versterkt. Samen meer in balans en meer verbinding.
  Daarnaast wordt het zelfgenezend vermogen van jouw hond geactiveerd, waardoor het lichaam veerkrachtiger reageert op prikkels. 
Holistische behandeling van honden online

Jouw hond wordt holistisch behandeld!

Vanuit diverse invalshoeken: natuurgeneeskunde + Chinese Geneeskunde + energie + kruiden = streven naar een zo goed mogelijke balans in de lagen van het lichaam van jouw hond: fysiek, mentaal, emotioneel & energetisch 

Wat kan je verwachten bij je hond na de behandeling?

 • Meer rust, meer ontspanning maar ook meer balans in lichaam en geest
 • Jouw hond staat weer meer open voor contact met jou en zijn of haar omgeving
 • Verminderen of opheffen trauma waardoor jouw hond weer vrijer kan leven
 • Jullie band wordt hechter, er is meer begrip voor elkaar. Jij leert jouw hond ook nog beter kennen door de antwoorden op vragen die je krijgt naar aanleiding van de energetische doormeting
 • Sneller herstel na een angstig of stressvol moment
 • Het zelfgenezend vermogen van jouw hond wordt geactiveerd, waardoor jouw hond veerkrachtiger wordt
 • Jouw hond wordt weer trainbaar: gedrag wat er al lange tijd is (soms zelfs jaren) dient omgebogen te worden. Dit gaat stap voor stap, hier is geen quick fix voor. Ook niet na de energetische behandeling. Jouw hond staat wel weer open om te leren, maar gedragsverandering dien je wel te trainen en je hond hierbij te helpen / ondersteunen. Gedragsverandering dien jij samen met jouw hond te doen, stap voor stap (eventueel begeleid door de juiste persoon)
 • Indien nodig: weten welke suppletie/ spagyriek passend is voor jouw hond! Niet meer zoeken wat passend is, maar duidelijke antwoorden krijgen

  De energetische behandelingen worden verdeeld over 6 weken. In deze periode zal je verandering gaan merken bij je hond. Dit gaat stap voor stap, week voor week. Het kan (helaas) voorkomen dat je hond een oude klacht of eerder gedrag (tijdelijk) weer laat zien. Dit hoort bij het proces. Jouw hond gaat weer door die fases heen om te kunnen helen. Houdt hier rekening mee met het boeken van een energetische behandeling. 

Reviews:

Roxy review energetische behandeling

Ik ben een jackrussel, toen de behandeling begon nog net geen jaar oud. Ze wilde heel slecht eten tot helemaal niet en alleen uit de hand het sliep binnen eigenlijk alleen maar zat weinig energie in was erg angstig en kon niet alleen zijn. toen kwam ik een advertentie van Sharon tegen op Facebook en heb haar gemaild toen een afspraak gemaakt en dit gaat via ZOOM, wat voor roxy fijn was. Ze verbleef in haar eigen omgeving, en ze had roxy behandeld aan de hand van een foto. Daar was uit gekomen dat haar darmen niet goed waren en dat ze een trauma had van een melktand trekken. Sharon Is haar voor 6 weken gaan behandelen en in die 6 weken zag ik een heel andere Roxy te voorschijn komen het leek wel of ze uit haar cocon kwam ze eet weer goed zelfs uit de bak en het alleen zijn gaat ook goed. Ze is erg actief in huis en er buiten wil tijdens het wandelen steeds voor mij werken. Ze is zo blij en vrolijk dit had ik nooit durven dromen, het is echt te moeite waard om hier in te investeren je band word zoveel mooier een hond die weer happy ,word hoe mooi is dat 

Gr Sandra en Roxy 

Ontvangen per mail:
De zoom meeting heb ik als heel prettig ervaren en ik vond rust in jouw antwoorden en tips.

Ik ben heel blij met deze energetische consult, want Bram is vele malen vrolijker en ontspannen. Boeffie komt weer terug
Ik merk echt dat hij vrolijker is, veel meer zijn rust neemt. Je merkt zeker wel wanneer de bouw rustig is, dan 'mag' hij ook rusten, maar elk geluidje daar reageert ie niet meer zo heftig op gelukkig.
Dus al met al, vind ik dat er veel vooruitgang is bij Bram en ik mag hem helpen.

Bedankt dat jij die 6 weken ook 1 maal per week Bram heb geholpen, het heeft veel goeds gebracht.

 Super bedankt voor alles wat je doet. Miranda & Bram
Ontvangen per mail:
Ik ging naar Sharon toe omdat mijn hond Senna huilde na de dood van haar zusje. Senna was een jaar oud maar had al veel meegemaakt doordat ze gedumpt was door haar oude baasje. Toen ik haar kreeg keek ze altijd zielig. Inmiddels is ze door al mijn aandacht en ook door de behandelingen van Sharon een heel blij hondje. Tijdens de behandeling ging ze voor het eerst op haar rug liggen. Ik leerde dat honden dat alleen doen als ze zich echt veilig voelen. Nu ligt Senna dagelijks heerlijk op haar rug! Ik ben Sharon dankbaar voor de sessie en voor de nazorg!


Amber & Senna

Dit is voor jouw hond bereikbaar! Door de inzet van energetische therapie bij jouw hond

Tijdelijke klantenstop, vanaf januari 2024 zijn afspraken boeken weer mogelijk (met korting als je je aanmeld voor de wachtlijst)!

Op dit moment is het vanwege een tijdelijke klantenstop niet mogelijk om een afspraak voor een energetische behandeling met traject te boeken voor jouw hond. De afspraken zijn t/m december 2023 volgeboekt.
Excuses hiervoor!

Vanaf medio januari 2024 is dit weer mogelijk. Wil jij dan een vrijblijvende mail + kortingscode ontvangen, schrijf je dan in voor de wachtlijst. Klik op onderstaande link om jouw gegevens achter te laten (vrijblijvend en zonder verplichtingen). Zodra energetische behandelingen weer geboekt kunnen worden ontvang je een mail met kortingscode.
https://energyiskey.plugandpay.nl/checkout/wachtlijst-consult
Bedankt voor je begrip en geduld. Tot januari 2024

De mogelijkheden van energetische behandelingen:

Geen Zoom meeting

Energetische doormeting + behandeling op afstand

€ 47,-
 • Doormeting van jouw hond als individu: fysiek, mentaal, spiritueel, energetisch
 • Doormeting van jouw hond als type volgens de Chinese geneeskunde, meridianen & acupressuurpunten doormeten op eventuele blokkades
 • Doormeting van Spagyriek en suppletie voor jouw hond
 • Behandeling op afstand: Reiki, energetische blokkades opheffen, indien mogelijk Shiatsu behandeling op afstand
 • Uitgebreid verslag na de behandeling van de metingen met een advies voor eventuele inzet van suppletie of Spagyriek
 • Indien mogelijk en gewenst: 3 acupressuurpunten ter ondersteuning van jouw hond op video
 • 6 weken behandeling op afstand door Sharon (1x per week)Met Zoom meeting

Online energetisch consult 


€ 67,-
 • Doormeting van jouw hond als individu: fysiek, mentaal, spiritueel, energetisch
 • Doormeting van jouw hond als type volgens de Chinese geneeskunde, meridianen & acupressuurpunten doormeten op eventuele blokkades
 • Doormeting van Spagyriek en suppletie voor jouw hond
 • Behandeling op afstand: Reiki, energetische blokkades opheffen, indien mogelijk Shiatsu behandeling op afstand
 • Uitgebreid verslag na de behandeling van de metingen met een advies voor eventuele inzet van suppletie of Spagyriek
 • Indien mogelijk en gewenst: 3 acupressuurpunten ter ondersteuning van jouw hond op video
 • Inclusief een Zoom meeting van maximaal 45 minuten
 • Doorspreken metingen tijdens de Zoom meeting
  (lees vooraf het concept verslag door wat je op de dag van het consult ontvangt). 
 • Live behandeling op afstand van jouw hond tijdens de Zoom meeting

De behandeling is hetzelfde + het resultaat is hetzelfde! 

Dit kan een energetische behandeling voor jouw gaan hond betekenen:

Emotioneel/ mentaal:

 • minder angst, meer rust, veiligheid en geborgenheid bieden
 • meer ontspanning, minder stress
 • beter balans in het lichaam, zowel emotioneel als fysiek
 • meer levenslust, vitaler, gezonder, fitter
 • meer geaard zijn, energetische blokkades weghalen of verminderen
 • algehele gezondheid verbetert
 • Trauma's en angsten verminderen of zelfs helen

En fysiek beter in hun vel zitten:

 • Minder spijsverteringsklachten zoals diarree, obstipatie, winderigheid, rommelende buik
 • Minder pijn in het lichaam, in de gewrichten, in de oren, ogen, gebit etc.
 • Minder ontstekingen, minder jeuk
 • Minder hormonale disbalans
 • Betere vacht, nagels, ogen, oren, gebit etc

 • Samenvattend:
  De gezondheid optimaliseren! Zowel emotioneel, mentaal als fysiek.
  Als een dier fysiek minder pijn heeft, zorgt dit ook voor emotioneel meer balans en stabiliteit!
(ongewenst) Gedrag wat jouw hond al lange tijd laat zien, dient omgebogen te worden naar gewenst gedrag. De energetische behandeling zorgt ervoor dat jouw hond trauma's achter zich laat, minder angstig wordt en/of stress heeft. Waardoor gedragsverandering weer mogelijk wordt. Je dient deze gedragsverandering echter wel te trainen met jouw hond, stap voor stap (eventueel met de juiste hulp). 


Daarnaast kan het zijn dat je tijdens de 6 weken behandelen merkt dat oud gedrag of oude klachten tijdelijk terugkomen. 

Los een energetische disbalans op door een energetische behandeling op afstand

Is alles op te lossen met deze manier van werken? En hoe zit het met gedragsproblemen?

Nee, met alternatieve geneeskunde kan veel, maar zeker niet alles. Bepaalde zaken kunnen alleen door reguliere artsen, fysiotherapeuten, osteopaten etc worden behandeld, en dan zal ik je ook doorsturen met je hond. Ik ken mijn beperkingen en zal hier ook naar handelen. En dat houdt concreet in dat ik hierover eerlijk tegen je zal zijn. Vaak blijkt dit al uit je ingevulde intake formulier. Ik zal, indien nodig, daarover contact met je opnemen.


Behandelen van gedragsproblemen
Ik ben geen gedragstherapeut, dus ik kan weinig tot geen advies over complexe gedragsproblemen. Dat is ook niet de insteek van de energetische doormeting & behandeling. Wel kan het zo zijn dat na het energetisch consult jouw hond weer openstaat om te leren, omdat jouw hond minder angstig is, of omdat jouw minder tot geen pijn meer heeft. Na het energetisch consult ga je merken dat jouw hond een nieuwe balans krijgt. Hierdoor kan het zijn dat bepaalde gedragsproblemen of ongemakken minder worden. Echter is het niet zo dat altijd alles opgelost kan worden: gedrag wat jouw hond jaren heeft vertoond dient omgebogen te worden naar wenselijk gedrag. Dit dien jij met jouw hond te trainen en te oefenen stap voor stap. 

Twijfel je of ik jou en jouw hond kan helpen, neem dan contact op (info@onlinemetjehond.nl) of via onderstaand formulier. Dan kijken we samen of een online consult via Online met je hond & Energy is Key het antwoord is voor jouw hond.Er zijn ook aandoeningen die ik niet behandel zoals kanker of epilepsie.

Heb je nog vragen over deze behandeling voor jouw hond? Neem dan contact op met mij via onderstaand formulier:

Veelgestelde vragen Online consult: Energetische doormeting + behandeling op afstand

Bied je het online energetisch consult ook voor mensen of andere dieren aan?

Het online consult zoals deze op de website van Online met je hond & Energy is Key te lezen is, bied ik alleen voor honden aan. Aangezien ik voor honden heel uitgebreid ben opgeleid.
Voor mensen bied ik een aangepast consult aan, dus jij als eigenaar kan samen met jouw hond een consult boeken. Jij als eigenaar krijgt dan ook een energetische behandeling, Reiki en een Spagyriek doormeting. Eventueel kan voeding. doorgemeten worden. Maar bij mensen, en andere dieren dan honden, wordt geen Chinese Geneeskunde toegepast, en ook geen suppletie geadviseerd. Voor andere dieren waarbij dit toepasbaar is zijn katten en paarden.
Voor meer informatie mail naar info@onlinemetjehond.nl

Kan alles op afstand behandeld worden?

Nee dit kan niet. Ik zal hier dan ook eerlijk in zijn wanneer dit niet kan. Vaak blijkt dit al uit je ingevulde anamnese formulier. Ik zal dan contact met je opnemen. Wellicht kan ik je wel gerichter doorsturen naar bijvoorbeeld een dierenarts, osteopaat, fysiotherapeut etc.

Wat houdt een doormeting in?

Omdat alles energie is, kan er op afstand metingen worden gedaan door middel van een biotensor en/of lecher-antenne. Dit gebeurt door middel van een foto van jouw hond.
Een biotensor is een meetinstrument waarmee ook diverse zaken getest kunnen worden. De biotensor meet namelijk de energetische frequenties in het lichaam, en indien daar kleine afwijkingen in meetbaar zijn, zie je dat terug door de biotensor. Ik werk op dit moment alleen op een recente digitale foto.
Een lecher-antenne is ook een meetinstrument, maar werkt net anders dan een biotensor. Met een lecher-antenne werk je met diverse frequenties die meten in het lichaam of er een disbalans is. Je kan onder andere weefsels doormeten, organen, meridianen etc.

Wat dien ik aan te leveren voor een doormeting / consult?

Je ontvangt na het maken van de afspraak een afspraak bevestiging, maar ook een aparte mail met het intake formulier. Dit intake formulier dien je zo volledig mogelijk in te vullen en retour te sturen, samen met een recente foto. Dit mag per email of dm via social media. Lukt dit niet, dan kan het eventueel via Whatsapp. Maar alles staat uitgelegd in de email die je krijgt. Heb je toch nog vragen, dan mag je mij altijd mailen.

Wat is een biotensor?

Een biotensor is een meetinstrument waarmee ook diverse zaken getest kunnen worden. De biotensor meet namelijk de energetische frequenties in het lichaam, en indien daar kleine afwijkingen in meetbaar zijn, zie je dat terug door de biotensor. De biotensor kan alleen vragen beantwoorden met ja of nee. Indien de vraag een ja als antwoord heeft voor jou, wijzigt jouw energetische frequentie niet, en zal de biotensor een ja als antwoord geven. Indien het een nee is, zorgt dit voor een (energetische) stressreactie in je lichaam, en geeft de biotensor een nee aan.

Moet ik altijd Spagyriek of suppletie kopen?

Nee dat hoeft niet. Het is niet altijd nodig namelijk. In het verslag kan je het nalezen, en ook tijdens het consult zelf geef ik je een advies. Je mag zelf bepalen of je wel of niet het middel koopt. Ook ontvang je een prijsindicatie van het Spgyriek middel omdat de prijs afhankelijk is van het unieke recept.
Je kan het advies ook lezen om te zien waar bij jouw hond de aandachtspunten zitten.

Is alles met jouw manier van werken op te lossen?

Nee, met alternatieve geneeskunde kan veel, maar zeker niet alles. Bepaalde zaken kunnen alleen door reguliere artsen worden behandeld, en dan zal ik je ook doorsturen met je hond. Ik ken mijn beperkingen en zal hier ook naar handelen. En dat houdt concreet in dat ik hierover eerlijk tegen je zal zijn. Vaak blijkt dit al uit je ingevulde anamnese formulier. Ik zal, indien nodig, daarover contact met je opnemen.

Mijn hond heeft een gedragsprobleem, kan ik dan bij jou terecht?

Dat ligt aan het probleem wat jij ervaart. Ik ben geen gedragstherapeut, dus ik kan wel gericht doorverwijzen. Met energetische disbalansen oplossen, inzet van Spagyriek of suppletie zijn gedragsproblemen niet altijd op te lossen. Wel kan het ervoor zorgen dat jouw hond weer openstaat om te leren. Bepaald gedrag zal afgeleerd moeten worden, voordat je nieuw gedrag kan introduceren. Hiervoor is een gedragstherapeut meer geschikt. Je kan het dus naast elkaar gebruiken. Maar een gedragstherapeut is vaak toch echt wenselijk bij gedragsproblemen. Niet alles is op te lossen met een middel in te nemen.

Hoeveel moet mijn hond innemen, en hoe doe je dat, en hoe lang?

Deze informatie is afhankelijk van jouw hond en zijn of haar situatie. Dit staat in het advies die je per mail ontvangt.

Kan ik ook langskomen met mijn hond voor een consult?

Nee, dit is helaas op dit moment niet mogelijk. Ook is het momenteel niet mogelijk dat ik naar jouw hond toe kom. Wellicht ga ik dit in de toekomst wel doen, in de omgeving van Waalwijk. Zodra dit
het geval is, wordt dit aangekondigd op deze site en op social media!

Ik wil voor meerdere honden een afspraak maken. Kan dit tegelijk?

Ja je kan voor meerdere honden een afspraak maken. Echter krijgt iedere hond zijn eigen consult. De kosten zijn dus ook x het aantal honden waarvoor je een consult boekt. Voor iedere hond dient ook een apart intake formulier ingevuld te worden.

Wat als mijn hond niet op afstand behandeld wenst te worden?

Dat kan, een hond kan het weigeren. Als jouw hond weigert respecteren we dat en krijg je het bedrag van het consult retour gestort. Jouw hond heeft eigen wensen en die respecteer ik. Zonder toestemming van jouw hond gebeurt er niets.

Kan ik het online consult annuleren?

Ja, je kan tot 24 uur voor onze afspraak kosteloos annuleren of de datum verschuiven. Annuleer je binnen 24 uur dan zal er 50% retour worden overgemaakt aan je.

Dien ik de factuur meteen te betalen?

Ja de factuur dient direct betaald te worden. Als je een energetische behandeling boekt zonder Zoom meeting kan je direct betalen met boeken. Boek je een energetische behandeling op afstand inclusief Zoom meeting, dan ontvang je apart een e-mail met de factuur (doorgaans binnen 24 uur). Deze dient ook direct voldaan te worden om jouw plaats voor jouw hond te claimen.

Wat is het verschil tussen de behandelingen: online energetisch consult OF energetische doormeting + behandeling op afstand

Beide behandelingen en doormetingen zijn identiek voor jouw hond. De resultaten dus ook. Ze zijn net zo waardevol. Jouw hond wordt op afstand doorgemeten en er volgt een behandeling bij jouw hond. Na de behandeling ontvang jij een verslag met de metingen en in het kort de behandeling. De behandeling bestaat uit een Reiki behandeling, indien mogelijk een Shiatsu behandeling op afstand, energetische blokkades opruimen.

Het verschil tussen beide behandeling is, dat bij het online energetisch consult zit een gesprek via Zoom bij. De behandeling vindt, indien gewenst, ook live plaats. Jij bent hier dus online bij aanwezig.
Bij de energetische doormeting + behandeling op afstand is geen Zoom meeting tussen jou en mij. Ik doe de behandeling op afstand dus uitvoeren bij jouw hond (rekening houdende met 'afspraken' van jouw hond bijv training). Het is dus zonder het bespreken via Zoom van de meting. Je kan dit echter stap voor stap nalezen in het verslag.

Volg Sharon & Fenne op social media