Waarom is hondenmassage zo ontspannend voor jouw hond?

Waarom is hondenmassage zo ontspannend voor jouw hond?

Bij hondenmassage wordt er nog vaak gedacht dat dit een luxe is. Of dat alleen honden waarmee gesport wordt een massage nodig hebben. Niets is minder waar! Hondenmassage is ontzettend ontspannend voor jouw hond, en daarom verdiend iedere hond regelmatig een hondenmassage. Dus ook jouw hond. In deze blog ga je leren waarom het geven van een hondenmassage zo ontspannend is voor jouw hond.

De redenen waarom hondenmassage ontspannend is voor jouw hond

 Er zijn diverse reden waarom hondenmassage ontspannend is. Deze redenen kan je individueel bekijken dus stuk voor stuk. Maar ze versterken elkaar ook nog. Hondenmassage is ontspannend:

Door de aanmaak van diverse hormonen werkt hondenmassage stressverlagend voor honden

 Hondenmassage zorgt ervoor dat er bepaalde hormonen aangemaakt worden, de zogenaamde gelukshormonen zoals serotonine. Hierdoor voelt jouw hond zich meer ontspannen en gelukkiger. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook endorfines aangemaakt, ook die zorgen ervoor dat stress verminderd wordt bij jouw hond. Daarnaast zijn endorfines ook een natuurlijke pijnstiller.

 Door de aanmaak van deze gelukshormonen wat gebeurt als jij jouw hond een ontspanningsmassage geeft zal angst en stress bij jouw hond worden verminderd. Meer over dit onderwerp lees je in de blog:
 https://www.onlinemetjehond.nl/verminder-stress-bij-jouw-hond-door-het-geven-van-een-massage/

Door hondenmassage wordt de spierspanning van jouw hond verlaagd

 Ontspanning van de spieren is ook bij honden belangrijk. De spieren van jouw hond worden iedere dag belast door inspanning van wandelen of sporten. Stress zorgt ervoor dat de spierspanning bij jouw hond wordt verhoogd. Door het geven van een massage aan jouw hond werk je op de spieren van jouw hond. Je masseert direct de spieren, hierdoor raken de spieren beter doorbloed maar zal de eventuele spanning ook gaan verminderen.

Volg een online cursus hondenmassage om stress te verminderen bij jouw hondEen gelukkige en ontspannen hond als jij jouw hond regelmatig masseert. Zie Fenne hier  

Het geven van een massage aan jouw hond zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbeterd

 Hondenmassage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor het bloed een betere doorstroming krijgt in het lichaam van jouw hond. Dit zorgt ervoor dat er meer zuurstof en voedingstoffen naar de spieren en organen van jouw hond worden gebracht. Hierdoor hersteld jouw hond sneller maar is er ook meer ontspanning in het lichaam van jouw hond.

Het parasympathisch zenuwstelsel wordt gestimuleerd bij jouw hond als jouw hond gemasseerd wordt

 Het parasympathisch zenuwstelsel zorgt ervoor dat het lichaam na activiteit of stress weer in een rust en herstelfase kan komen. Het speelt bijvoorbeeld een rol in de spijsvertering, de hartslag en ademhaling. Door het stimuleren van het parasympathisch zenuwstelsel kan het lichaam van jouw hond dus meer ontspannen en herstellen. Hondenmassage stimuleert dit. Dit leidt tot een dieper gevoel van ontspanning bij jouw hond waardoor het stresslevel van jouw hond zal dalen.

Hondenmassage zorgt ervoor dat de band tussen jou en jouw hond nog hechter wordt

 Als jij jouw hond zelf een massage gaat geven zal je op jouw hond dienen te letten. Tijdens de hondenmassage zal jouw hond gaan communiceren, door daar goed op te reageren kan je met jouw hond gaan samenwerken. Je leert jouw hond beter kennen maar ook de grenzen van jouw hond te respecteren. Hierdoor wordt het wederzijdse respect nog groter en zal jullie band nog intenser worden.

Hondenmassage zorgt voor een hechtere band tussen hond en eigenaarHondenmassage is ontspannend voor hond en eigenaar en zorgt voor een versterking van jullie band

Hondenmassage zorgt voor stress vermindering bij honden

 Al deze redenen samen zorgen ervoor dat jouw hond zich beter kan ontspannen maar ook sneller zal herstellen na een stressvol moment. Iedere hond zal zo nu en dan stress ervaren, honden met angst zullen zelfs regelmatig stress ervaren. Hondenmassage is dan echt een uitkomst om jouw hond te ondersteunen om stress te verminderen waardoor jouw hond zich fysiek en mentaal beter zal gaan voelen.

 Belangrijk is wel dat je een hondenmassage goed uitvoert! Laat jouw hond daarom altijd stap voor stap wennen aan hondenmassage. Het geven van een massage is anders dan het aaien van jouw hond.
 Meer weten over de verschillen tussen het masseren van jouw hond en het aaien van jouw hond én waarom beide manieren van aanraken waardevol zijn voor jouw hond? Lees de blog: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-hondenmassage-en-je-hond-aaien/

 Als jij jouw hond regelmatig gaat masseren dan zal jouw hond zich steeds meer ontspannen gaan voelen. Dit is natuurlijk fantastisch. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom het aan te raden is om te leren jouw hond te masseren. 

Wil je nog meer voordelen leren die jouw hond gaat ervaren door het krijgen van een hondenmassage? Lees deze blog. 7 Voordelen die jouw hond gaat merken als jij jouw hond een hondenmassage gaat geven, klik hier om naar de blog te gaan.

Conclusie: het is mega waardevol om jouw hond een hondenmassage te geven, en zo doe je dat zelf bij jouw hond

 Het geven van een hondenmassage aan je hond is dus ontspannend door diverse redenen. Jouw hond gaat hier dus heel veel voordeel van ondervinden. Deze voordelen zijn zowel mentaal als fysiek dus lichamelijk. Jouw hond zal beter in zijn of haar vel komen te zitten.

Start daarom vandaag nog met het leren van jouw hond zelf een massage te geven. 

Je doet dit door het volgen van de online cursus hondenmassage waarbij jij leert jouw hond stap voor stap een ontspanningsmassage te geven.

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursusEen ontspannen hond na een hondenmassage   

Je leert in deze online cursus hondenmassage onder andere:

 • diverse massagetechnieken zodat je jouw hond een ontspanningsmassage kan geven
 • de voordelen van hondenmassage en hoe je dit toepast bij jouw hond
 • de lichaamstaal en communicatiesignalen van jouw hond tijdens de massage zoals kalmeringssignalen en stress signalen
 • tips hoe jij op een fijne manier jouw hond kan gaan masseren
 • voorbeeld video’s van diverse massage van kop tot staart
 • wanneer jij jouw hond niet mag masseren en waarom dat zo is
 • het lichaam van jouw hond afvoelen
   Dit en nog veel meer!

   De cursus is volledig online te volgen waar jij en jouw hond dit vanuit huis kunnen volgen. Volg het op jullie eigen tempo op momenten dat het jullie uitkomt. Je houdt onbeperkt toegang tot de online cursus. Daarnaast krijg je ook online begeleiding zodat je het niet alleen hoeft te doen. Jij kan en mag al je vragen stellen via een besloten community!

   Laat jouw hond ontspannen door jouw handen!

  Start vandaag nog met de online cursus hondenmassage en laat jouw hond ontspannen

   Meer over de voordelen van het volgen van een online cursus hondenmassage:

  Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).
Reactie plaatsen