7 Voordelen die jouw hond gaat merken als jij zelf jouw hond een hondenmassage gaat geven

7 Voordelen die jouw hond gaat merken als jij zelf jouw hond een hondenmassage gaat geven

Jouw hond een hondenmassage geven klinkt fantastisch en dat is het ook! Het is leuk om te doen, maar niet alleen dat. Als jij jouw hond regelmatig gaat masseren dan gaat jouw hond hier al voordelen van merken. In deze blog gaan we die voordelen voor jouw hond bespreken. En als jouw hond voordelen ervaart, ervaar jij die natuurlijk ook. In deze blog leer je 7 voordelen die jouw hond gaat ervaren door het krijgen van een hondenmassage door jou.

Verderop in de blog lees je hoe jij jouw hond zelf kan gaan masseren.

Fysieke en mentale voordelen voor jouw hond bij het geven van een hondenmassage

Als jij jouw hond zelf gaat masseren, want die mogelijkheid is er, dan zal jouw hond zowel mentale als fysieke voordelen gaan ervaren.

 Fysieke voordelen zijn voordelen die jouw hond gaat ervaren in het lichaam. Bij de mentale voordelen kan je denken aan emoties en het mentale deel van jouw hond. Jouw hond is namelijk niet alleen het lichaam wat jij ziet, maar heeft net als wij mensen emoties. Ook die emoties kunnen bij honden ondersteund worden, onder andere door een hondenmassage!

Workshop hondenmassage online

 De 7 voordelen verder uitgelegd:

1. Stress verminderen in het leven van jouw hond door het geven van hondenmassage

 Een massage geven bij jouw hond is ontspannend voor jouw hond. De hartslag van jouw hond wordt rustiger, er worden bepaalde gelukshormonen aangemaakt en jouw hond geniet van jouw aanraking. Allemaal factoren die meespelen om stress bij jouw hond te verminderen.

 Indien jouw hond toch een keer stress ervaart, dit hoort nu eenmaal bij het leven van honden, dan kan jij met jouw handen jouw hond kalmeren, waardoor jouw hond ook sneller hersteld bij stress.

2. Jij kan jouw hond kalmeren en ondersteunen met jouw handen

 In punt 1 kon je al lezen dat het regelmatig masseren van jouw hond stress verminderd. Dit tweede voordeel heeft hier ook mee te maken. Als jouw hond merkt dat hij of zij rustiger wordt doordat jij jouw hond masseert, dan kan jij dus jouw hond gaan kalmeren met jouw handen. Jouw hond wordt dus rustiger door het gebruiken van jouw handen.

 Een bijkomend voordeel hiervan is dat jij jouw hond dus kan gaan ondersteunen in voor jouw hond lastige situaties. Situaties waarin jouw hond stress ervaart.

Online cursus hondenmassage voor een ontspannen hond
Jouw hond masseren geeft niet alleen jouw hond voordelen, maar ook jou: samen bezig zijn is zo leuk

3. Minder pijn bij jouw hond

 Bij een massage voor honden worden de spieren gemasseerd. Masseren is iets anders dan aaien, het is intenser. Dus onder jouw handen komen ook de spieren van jouw hond.

 Hierdoor worden de spieren beter doorbloed. Zoals eerder gezegd maakt jouw hond ook bepaalde hormonen aan door massage waardoor jouw hond zich meer ontspannen voelt. Dit zorgt er ook voor dat jouw hond minder pijn voelt. Daarom is massage ook fantastisch inzetbaar na sporten, maar ook na een gewone wandeling!

 Besef wel dat hondenmassage nooit een vervanging is van de dierenarts, het is een ondersteunende therapie voor jouw hond. Heeft jouw hond pijn ga dan naar de dierenarts om dit te laten onderzoeken.

4. Betere balans op diverse vlakken voor jouw hond: fysiek en emotioneel

 Als jij jouw hond regelmatig een massage geeft dan zal jouw hond zowel mentaal (dus emotioneel) als fysiek beter in balans komen. Dit komt doordat jouw hond zich beter gaat voelen (hier komen we later in deze blog nog op terug).

 Door de aanmaak van hormonen voelt jouw hond zich beter waardoor er op emotioneel niveau een betere balans ontstaat. Jouw hond wordt ook veerkrachtiger op momenten dat jouw hond een keer stress en/of angst ervaart. Natuurlijk ervaart jouw hond nog steeds angst of stress, maar jouw hond kalmeert en hersteld hiervan sneller.
Volg een online cursus hondenmassage om stress te verminderen bij jouw hond

 Dit is ook zo op fysiek niveau bij jouw hond. Jouw hond zal bij het krijgen van een regelmatige massage ook lichamelijk sneller herstellen. Jouw hond voert namelijk bij een massage eerder afvalstoffen af, de bloed- en lymfecirculatie komt meer op gang en jouw hond zal minder pijn ervaren.

 Doordat jij jouw hond op bepaalde delen van het lichaam aanraakt door de hondenmassage wat je normaal niet doet met aaien, zal jouw hond ook zijn eigen lichaam beter leren kennen. Jouw hond beseft dat hij of zij meer heeft dan een rug, maar dat er ook nog achterpoten zijn. Hierdoor kan jouw hond letterlijk een betere balans krijgen, door het bijvoorbeeld beter neerzetten van de achterpoten.

5. Meer ontspanning in het dagelijks leven

De voordelen 1 t/m 4 samen spelen een belangrijke rol bij punt 5: alles komt hierin samen. Als jouw hond zich beter voelt zowel mentaal als fysiek, dan voelt jouw hond zich dus ook beter. Hierdoor zal jouw hond meer ontspanning in het dagelijks leven gaan ervaren.

 Jouw hond heeft weer meer plezier in het leven. Jouw hond zal minder angst gaan ervaren, bijvoorbeeld voor harde geluiden. Want ook daarin kan het geven van een massage bij jouw hond een rol spelen. Door de aanrakingen maakt jouw hond kalmerende hormonen aan, waardoor jij jouw hond dus kan ondersteunen tijdens harde geluiden of angst voor bepaalde leefgeluiden. Ook dit draagt bij aan een meer ontspanning in het dagelijks leven. Je kan hondenmassage zelfs inzetten als jouw hond last heeft van vuurwerkangst

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursus

Relaxte Fenne heerlijk aan het slapen  

Interessante blog: Het antwoord op de vraag of hondenmassage vuurwerkangst kan verminderen bij honden, klik hier om te lezen.

6. De band tussen jou en jouw hond wordt nog sterker 

Hoe mooi is het als jij jouw hond zelf kan gaan masseren! Die mogelijkheid is er door het volgen van de online cursus hondenmassage, klik hier voor meer informatie.

 Door het volgen van deze online cursus zal jouw hond zich nog beter begrepen voelen door jou. Je gaat dan stap voor stap leren hoe jij jouw eigen hond een massage kan gaan geven. Doordat jij dit doet op het tempo van jouw hond, voelt jouw hond zich gewaardeerd door jou. Het vertrouwen groeit en groeit! Hierdoor wordt jullie band nog intenser en nog mooier.

  Volg de online cursus hondenmassage

7. Jouw hond komt letterlijk en figuurlijk beter in zijn of haar vel te zitten! 

 De voordelen die genoemd zijn in deze blog wat jouw hond gaat ervaren als jij regelmatig jouw hond gaat masseren dragen er allemaal aan bij dat jouw hond zich dus beter gaat voelen. De gezondheid van jouw hond wordt verbeterd, jouw hond zich lichamelijk beter voelen maar ook emotioneel.

 En dat kan dus komen door jouw handen als jij jouw hond zelf gaat masseren!

Jouw hond een massage geven is dus eigenlijk geen luxe, maar juist noodzaak! Juist bij een hond met stress, angst en/of spanning kan massage een hele belangrijke ondersteunende rol bieden. Maar eigenlijk hebben alle honden hier ontzettend veel baat bij.

En laten we eerlijk zijn: iedere hond heeft toch weleens stress? Voorkomen is beter dan genezen, vandaar dat massage zo'n fantastische ondersteuning is voor alle honden.

Het is ontzettend waardevol om jouw eigen hond te kunnen masseren en daardoor jouw hond mentaal en lichamelijk te ondersteunen. Jouw hond zal je dankbaar zijn.

Daarnaast is het genieten tussen de interactie die je hebt met je hond. Dat is wat mij betreft echt goud! En dat gun ik jou en jouw hond ook.

 Luister de podcast die hoort bij deze blog: Voordelen van een massage geven aan jouw hond. Eenvoudig en gratis te luisteren via Spotify, klik hier om te luisteren.

 Start vandaag nog met de online cursus hondenmassage om jouw hond te laten profiteren van deze 7 genoemde voordelen. Maar er zijn nog meer mooie voordelen voor jouw hond:

  Volg de online cursus hondenmassage

Online hondenschool modules leeromgeving hondenmassage

Modules uit de online leeromgeving van de online cursus hondenmassage! Laat jouw hond minimaal 7 voordelen ervaren door zelf jouw hond te gaan masseren.


Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen