De voordelen van Shiatsu therapie voor honden

Shiatsu is een oude massagetherapie die onderdeel is van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM). Deze therapie is ook inzetbaar voor honden en zorgt voor diverse voordelen voor jouw hond! Het is een techniek waarbij de meridianen en acupressuurpunten van het lichaam van jouw hond worden gestimuleerd door middel van handmatige druk.

 Shiatsu heeft zich bewezen als een effectieve methode om het welzijn van honden te verbeteren en diverse gezondheidsproblemen te verminderen. In deze blog ontdek je de doelen en toepassingen van Shiatsu voor honden, en waarom het de moeite waard is om deze therapie te overwegen voor jouw hond.

Welke voordelen geeft Shiatsu therapie aan jouw hond?

 Shiatsu biedt vele voordelen voor honden. Hier zijn enkele belangrijke doelen waarvoor je Shiatsu-therapie kunt inzetten:

1 Bevorderen van een goede bloedcirculatie van jouw hond

Een goede bloedcirculatie is essentieel voor de algehele gezondheid van jouw hond. Shiatsu massage kan de doorbloeding verbeteren, wat de genezing van wonden en blessures kan versnellen. Door de stimulatie van meridianen en acupressuurpunten kan Shiatsu therapie helpen bij het bevorderen van een optimale bloedstroom door het hele lichaam van je hond.

2 Verbeteren van de stofwisseling bij jouw hond

Shiatsu kan de stofwisseling van je hond stimuleren, waardoor organen beter voedingsstoffen kunnen opnemen. Dit is heel waardevol voor honden die spijsverteringsproblemen hebben of aandoeningen die gerelateerd aan zijn.

Shiatsu zorgt voor diverse voordelen voor jouw hond zoals ondersteuning van de gezondheidYin en Yang bij honden, door Shiatsu therapie bij jouw hond toe te (laten) passen zal jouw hond diverse voordelen gaan ervaren

3 Opheffen van blokkades bij jouw hond

Blokkades in de energiestroom van het lichaam kunnen leiden tot ongemak en gezondheidsproblemen bij honden. Shiatsu massage richt zich op het opheffen van deze blokkades, waardoor de natuurlijke balans wordt hersteld. Door het opheffen van deze energetische blokkades kan de energie, Qi, weer beter stromen waardoor jouw hond zich ook vitaler/ energieker zal voelen.

4 Ondersteunen van het spijsverteringsstelsel van jouw hond

Honden met spijsverteringsproblemen kunnen baat hebben bij Shiatsu therapie. Deze massage kan helpen het verbeteren van de spijsvertering.

5 Verhogen van de weerstand van een hond

Shiatsu kan de weerstand van je hond verhogen door het immuunsysteem te stimuleren. Een sterk immuunsysteem helpt je hond beter bestand te zijn tegen ziekten en infecties. Hiermee is niet gezegd dat jouw hond niet meer ziek kan worden!

6 Bevorderen van het stromen van de energie (Qi) bij jouw hond

Volgens de principes van de TCM (= de traditionele Chinese geneeskunde) stroomt Qi, ofwel levensenergie, door het lichaam van jouw hond via meridianen. Shiatsu helpt deze energiestroom in balans te brengen, wat kan leiden tot een verhoogde vitaliteit en welzijn.

Shiatsu massage bij honden zorgt voor diverse voordelen zoals het verbeteren van QiEen voordeel van Shiatsu bij honden is dat de Qi (energie) weer meer gaat stromen, wat zorgt voor een gelukkigere hond 

7 Shiatsu therapie zorgt voor meer ontspanning bij honden

Een Shiatsu massage heeft een kalmerend effect op honden. Het kan angst verminderen en een gevoel van diepe ontspanning teweegbrengen, wat gunstig is voor honden met stress of angst.

8 Verbeteren van de mentale balans en energie bij honden

Shiatsu therapie kan de mentale balans van je hond bevorderen, wat zorgt voor een toename van mentale energie. Een hond die depressief gedrag laat zien, of angstig en/of prikkelbaar is heeft meestal ook te weinig mentale energie. Shiatsu kan voor deze honden een positieve bijdrage leveren om deze energie te verhogen waardoor zij zich mentaal beter gaan voelen.

9 Herstellen van balans en evenwicht bij honden: zowel fysiek, mentaal als energetisch

Shiatsu is een holistische therapie die zorgt voor een algemeen beter welzijn bij jouw hond. Deze manier van behandelen zorgt er namelijk voor dat er een nieuwe balans ontstaat, dus een nieuw evenwicht. Dit gebeurt op meerdere vlakken van het lichaam van jouw hond, dus fysiek. Maar deze balans wordt ook gecreëerd in het mentale, emotionele en energetische delen van jouw hond.

 Hoe meer jouw hond in balans is, hoe gezonder en beter jouw hond zich zal voelen. Hierdoor kunnen gezondheidsproblemen ook verminderen. Deze gezondheidsproblemen zijn dan ook weer fysiek, emotioneel en energetisch.

Wanneer is Shiatsu therapie in te zetten bij jouw hond

Denk hierbij aan:
- Inwendige problemen zoals hoesten, ademhalingsproblemen, maag- en darmproblemen, verminderde eetlust en diarree, spijsverteringsklachten.
- Gedragsproblemen zoals humeurigheid, angst, stress, boosheid, en onzekerheid.
- Problemen met de ledematen zoals gewrichtspijn, spierproblemen, hoofdpijn, rug- en nekpijn, en verzuring van de spieren.
- Huidproblemen zoals allergieën en vacht problemen.
- Hormonale problemen, zoals problemen met de loopsheid.
- Vermoeidheid en verhoogde vatbaarheid voor infecties.
 En nog meer! Shiatsu is voor heel veel klachten bij jouw hond inzetbaar.

Shiatsu voor honden is een veelzijdige therapie die tal van voordelen biedt, van het bevorderen van een goede spijsvertering tot het herstellen van mentale balans. Het is een holistische benadering van welzijn die kan worden ingezet voor diverse gezondheidsproblemen en ter bevordering van het algehele welzijn van jouw hond.

Shiatsu therapie is een ondersteunende therapie voor hondenShiatsu is op vele manieren in te zetten voor jouw hond, altijd met als doel om een nieuwe en betere balans te creëren. 

Hoe kan Shiatsu therapie iets betekenen voor jouw hond?

 Via Online met je hond zijn er 2 mogelijkheden om met Shiatsu en jouw hond aan de slag te gaan. Allereerst is er een online consult voor als jouw hond last heeft van 1 of meerdere van bovengenoemde gezondheidsklachten.

 Via een energetische behandeling is het dan mogelijk dat jouw hond op afstand (Shiatsu is een energetische behandeling en daarom ook op afstand online te geven) te laten behandelen door mij. Ik ben Sharon en sinds 2019 Shiatsu therapeut voor honden.

Individuele Shiatsu therapie voor jouw unieke hond

Bij Online met je hond staat jouw hond als individu centraal, en dat is wat Shiatsu therapie zo bijzonder maakt. Elke hond is uniek en verdient daarom een persoonlijke benadering. Tijdens een Shiatsu sessie wordt dan ook altijd volledig gefocust op jouw hond. Geen standaardprotocollen, geen one-size-fits-all behandelingen. Het hart van Shiatsu therapie ligt in het begrijpen en behandelen van jouw hond als een individu, en daarom wordt er voor elke hond een op maat gemaakt behandelplan opgesteld.


 Tijdens een energetische behandeling op afstand wordt de Shiatsu therapie altijd meegenomen! De Chinese Geneeskunde vormt samen met de energetische behandeling op afstand de basis van deze online consulten.

 Wil je meer weten wat een energetische behandeling op afstand voor jouw hond kan betekenen, zie onderstaande link.
https://www.onlinemetjehond.nl/online-beleleiding/

 Je kan tevens deze podcast luisteren waarin uitgelegd wordt hoe een behandeling op afstand kan werken. Klik hier om de podcast te luisteren op Spotify.  

Mogelijkheid 2: volg een online cursus Shiatsu voor honden en behandel zelf jouw hond

 Ook is het mogelijk om zelf te leren hoe jij jouw hond een Shiatsu massage kan geven. Tijdens deze online cursus leer je 2 van de 12 meridianen masseren. Je leert de Blaas en de Nier meridiaan bij jouw hond te behandelen. Hierbij staat dan centraal dat jouw hond meer rust en ontspanning zal ervaren en een algemene ondersteuning van de gezondheid van jouw hond.

 Deze cursus is niet zo uitgebreid als de energetische online behandelingen, maar de cursus kan zeker een hele mooie aanvulling zijn op jullie leven. Een aanrader dus voor iedere hondeneigenaar.

 Voor meer informatie over de voordelen van Shiatsu massage bij honden lees deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/shiatsu-massage-geeft-jouw-hond-vele-voordelen/

Of voor meer informatie over de online cursus klik hier:
Meer informatie over de online cursus Shiatsu voor honden – start vandaag nog

Shiatsu is ontspannend voor hondenShiatsu massage kan je leren zelf toe te passen bij jouw hond! Laat jouw hond profiteren van de voordelen van Shiatsu

De voordelen van Shiatsu voor jouw hond zijn dus mentaal en fysiek!

 Een groot voordeel van Shiatsu is dus dat zowel de mind/ geest als het lichaam van jouw hond behandeld wordt. Dus zowel mentaal als fysiek. Dat is een hele mooie toegevoegde waarde. Daarom kan eigenlijk iedere hond wel baat hebben bij een Shiatsu behandeling.

 Wil je meer informatie of dit iets kan betekenen voor jou en jouw hond, neem dat contact op via info@onlinemetjehond.nl

 Je kan dus zelf aan de slag gaan met Shiatsu bij jouw hond door het volgen van de online cursus Shiatsu voor honden. Jouw hond zal hier dagelijks voordelen van gaan ondervinden als jij jouw hond regelmatig op deze manier gaat masseren. Het kost je slechts enkele minuten tijd.

 Wil je een volledig Shiatsu behandeling dan is het boeken van een energetische behandeling ook mogelijk. Zie voor de mogelijkheden de opties die geboden zijn in de blog.

 Voor de duidelijkheid vind je ze hier nog onder elkaar:
 - Online cursus Shiatsu voor honden: https://www.onlinemetjehond.nl/shiatsu/
 - Energetische behandeling inclusief Shiatsu: https://www.onlinemetjehond.nl/online-beleleiding/

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).
 

Reactie plaatsen