Zonder kennis jouw hond een hondenmassage geven is onverstandig, maar je kan het zelf leren

Zonder kennis jouw hond een hondenmassage geven is onverstandig, maar je kan het zelf leren

Hondenmassage je hoort het zo vaak, geef je hond een massage ter ontspanning. En dat is ook helemaal waar. Als jij op een juiste manier jouw hond gaat masseren zal dat diverse voordelen voor jou en jouw hond gaan opleveren. Maar zonder de juiste kennis kan het geven van een hondenmassage aan je hond onverstandig en zelfs gevaarlijk zijn!  In deze blog gaan we daar verder op in.

  Het geven van een massage aan je hond kan bijdragen aan het welzijn van jouw hond te verbeteren. Iets wat in het dagelijks leven van jou en jouw hond ontzettend waardevol kan zijn. Ook honden ervaren stress en kunnen angstig zijn. Een juist gegeven massage bij jouw hond kan ervoor zorgdragen dat juist stress verminderd wordt en er meer ontspanning komt in het leven van jouw hond. Hierdoor zal jouw hond meer rust ervaren.

 Je kan via een online cursus hondenmassage zelf leren hoe jij jouw hond een massage kan geven. Als jij interesse hebt om jouw hond te laten profiteren van diverse gezondheidsvoordelen die zowel fysiek als mentaal zijn, is het volgen van een cursus een aanrader.

De redenen waarom het onverstandig is om zonder kennis jouw hond een massage te geven

1 Je kan je hond onbedoeld pijn doen

 Op een video ziet hondenmassage er misschien makkelijk uit. Je wrijft wat over het lichaam en je doet dit over de kop naar de staart en weer terug. Echter zijn er diverse plaatsen op het lichaam van jouw hond die (wat) gevoeliger kunnen zijn. Als je dat niet weet dan kan je jouw hond per ongeluk en onbedoeld pijn doen. Helaas zal jouw hond op deze manier geen ontspanning ervaren tijdens de massage.

2 Niet alle plaatsen op het lichaam van jouw hond zijn geschikt om te masseren

 Vaak wordt er gesproken dat je jouw hond van kop tot staart kan masseren. En dat klopt ook als je het heel zwart-wit bekijkt. Je kan vanaf de kop tot en met het puntje van de staart van jouw hond masseren. Echter zijn er plaatsen op het lichaam waarbij het niet verstandig is om te masseren als je geen professioneel hondenmassage therapeut bent.

 Het is dus belangrijk dat je weet op welke plaatsen je geen massage mag geven aan jouw hond. Denk hierbij aan het kniegewricht van jouw hond, deze mag en kan niet gemasseerd worden!

Door het volgen van een cursus hondenmassage leer je waar je wel en beter niet kan masseren bij jouw hondGa niet zonder kennis het hele lichaam van jouw hond masseren, hondenmassage dient goed en veilig te gebeuren. Leer hoe je dit doet en geniet samen met jouw hond

3 Een communicatiesignaal van je hond missen waardoor je over de grenzen van jouw hond gaat

 Als je naar een video kijkt waarop een hond gemasseerd wordt zonder de uitleg over de communicatiesignalen die een hond uitzendt kan je belangrijke communicatiesignalen over het hoofd zien. Ook als je wel bekend bent met kalmeringssignalen bij honden en eventuele stress signalen is niet alles zichtbaar op een video. Je hebt hier echt hulp bij nodig.

 Vaak zijn honden die gebruikt worden in de lessen over hondenmassage gewend aan het ontvangen van een massage door hun begeleider. Je ziet dan een ontspannen hond. Echter weet je niet wat eraan vooraf is gegaan voordat deze hond zo ontspannen was. Er zijn namelijk honden die dienen te wennen aan het krijgen van een hondenmassage. Daarom is het heel belangrijk dat jij leert te kijken naar jouw hond welke communicatiesignalen jouw hond laat zien. En ook hoe je hiernaar dient te handelen.

 Doe je dit niet, dan kan jouw hond zich onbegrepen voelen en daar ook op gaan reageren met alle gevolgen van dien. Dat wil je niet! Je wilt juist een ontspannende massage geven aan je hond waarbij jouw hond zich prettig voelt. Want juist als je de grenzen van jouw hond bewaakt door goed te luisteren naar de communicatiesignalen die jouw hond uitzendt, gaat jouw band met jouw hond nog sterker worden.

 Jouw hond kan deze communicatiesignalen uitzenden tijdens de massage maar ook na de massage. Heel belangrijk dus dat je hier kennis van hebt.

Leer de communicatiesignalen van jouw hond zoals kalmeringssignalen herkennen tijdens het masseren van jouw hondEen hond laat constant communicatiesignalen zien, ook tijdens hondenmassage! Leer deze signalen herkennen zoals stress en kalmeringssignalen

4 Er zijn contra-indicaties bij het masseren van honden

 Een contra-indicatie houdt in dat er redenen zijn waarom jij jouw hond niet mag masseren. Het is ontzettend belangrijk dat jij weet wat de contra-indicaties zijn bij het geven van een massage bij honden. Houd je hier ook altijd aan! Negeer nooit een contra-indicatie omdat dit gevaarlijk kan zijn voor jouw hond.

 Meer informatie over contra-indicaties kan je horen in deze video:

5 Welke massagegrepen zijn er en wanneer zet je deze wel of juist niet in

 Je kan uiteraard opzoeken welke massagetechnieken ofwel massagegrepen er zijn en deze gaan toepassen op je hond. Waar je rekening mee dient te houden is dat je altijd jouw hond tijd gunt om aan deze manier van aanraken te kunnen wennen. Hondenmassage is namelijk niet hetzelfde als aaien, de manier van aanraken is veel intenser.

 Wil je meer weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen aaien het masseren van je hond, lees dan deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-hondenmassage-en-je-hond-aaien/

 Ga daarom nooit zomaar massagegrepen oefenen op jouw hond! Jouw hond kan hiervan schrikken of dient te wennen. Wennen gebeurt altijd stap voor stap op het tempo van jouw hond.

 Iedere techniek in de massage voor jouw hond heeft een bepaald doel. Je dient dus ook te weten wat het doel is, want daarmee weet je ook of het van toepassing is op de situatie van jou en jouw hond.

6 Waar dien jij als begeleider op te letten als jij jouw hond een hondenmassage gaat geven

 Jij als begeleider voor jouw hond wilt natuurlijk het beste voor jouw hond. Een heerlijke ontspannende massage geven aan jouw hond zodat jouw hond beter in zijn of haar vel komt te zitten. Jouw hond gaat meer ontspanning ervaren en jullie band wordt nog mooier.

 Maar vergeet jezelf niet! Ook voor jou is het belangrijk dat jij jouw lichaam op een juiste manier gebruikt om geen klachten bij jezelf te ontwikkelen.

Hondenmassage is ontspannend voor hond en eigenaarHondenmassage doe je samen met jouw hond! Leer hoe je dit op een verstandige en verantwoorde wijze kan doen bij jouw hond

7 Alleen volgen zonder begeleider geeft je geen kans om vragen te stellen of hulp te krijgen

 Hoe fijn is het om te weten als je vragen hebt over jouw hond en de massage dat je deze kan stellen aan een professional? Iemand kijkt met jou mee of je het goed doet en samen kunnen jullie kijken wat de beste manier is om jouw hond te gaan masseren. Je hoeft het niet alleen te doen! Fijn voor jezelf en voor jouw hond.

Klinkt ingewikkeld hondenmassage, maar dat is het niet! Ook jij kan het leren

  Als je maar weet waar je mee bezig bent. Daarom mijn advies, volg een workshop of cursus (online) waarbij je leert van een professionele hondenmasseur hoe jij jouw hond kan masseren.

 Er zijn bepaalde aspecten waar je rekening mee dient te houden als jij jouw hond wilt gaan masseren. Dit is niet moeilijk alleen je dient het wel te weten. Het is belangrijk dat je dit weet waar je rekening mee dient te houden zodat jij jouw hond nog beter kan ondersteunen. 

En dat is wat je wilt met het geven van een massage aan je hond: een fijne ervaring voor jou en jouw hond zodat:

 - Jullie band sterker wordt
 - Jouw hond ervaart meer ontspanning en minder stress
 - Je weet wat jouw hond jou wil zeggen tijdens een massage, niet met woorden maar met lichaamstaal
 - Je weet precies wat de gezondheidsvoordelen zijn voor jouw hond
 - Je weet ook wanneer je jouw hond niet mag masseren in verband met de veiligheid van jouw hond
 - Je krijgt ondersteuning van een hondenmassage therapeut (ook online mogelijk)

Wil jij leren jouw hond op een verantwoorde manier te gaan masseren?

 Overtuigd om zelf te leren hoe jij jouw hond op een verantwoorde en fijne manier jouw hond kan masseren? Alle punten die genoemd zijn in deze blog worden behandeld in de cursus van Online met je hond. Dit en meer leer je tijdens de online cursus hondenmassage.

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursusAls jij stap voor stap jouw hond laat wennen aan hondenmassage is dit het resultaat: een ontspannen hond na het geven van een massage

Je leert in deze online cursus hondenmassage onder andere:

 - Wat de gezondheidsvoordelen zijn van het geven van een massage aan jouw hond
 - Meer over lichaamstaal tijdens de massage en in het dagelijks leven
 - Wanneer jij jouw hond niet mag masseren
 - Tips voor jou als begeleider
 - Diverse massagegrepen
 - Diverse massages met als doel: ontspanning!
 Dit en meer!

 Het is een online cursus met video’s waarin je het geven van een massage stap voor stap krijgt uitgelegd. Alles wat in deze blog is besproken wordt ook in de cursus besproken maar dan uitgebreider. Tevens ontvang je een uitgebreid e-book, en diverse filmpjes met voorbeeld massages met uitleg. Je doet het ook niet alleen, je hebt toegang tot een besloten forum waarbij je al je vragen kan stellen, maar ook foto’s en video’s kan plaatsen. Kortom: begeleiding!

 Volg dan de online cursus hondenmassage, eventueel gecombineerd met een online workshop zodat jij en jouw hond op een hele fijne manier kunnen gaan genieten van een ontspanningsmassage.

  Meer informatie over de online cursus hondenmassage – start vandaag nog

 Wil je er een online workshop bij volgen, ook dat kan. Klik hier voor meer informatie: https://www.onlinemetjehond.nl/workshops/

 Ook kan je natuurlijk een cursus volgen op een locatie om jouw hond te leren masseren. Houdt dan ook in de gaten dat je gaat leren wat in deze blog wordt besproken. Zodat je op een veilige en verantwoorde manier jouw hond een heerlijke ontspannende massage kan gaan geven. Want dat is waar het om draait!

Leer dus stap voor stap jouw hond te masseren onder (digitale) begeleiding

 Het masseren van jouw hond is geweldig. Jouw hond zal je dankbaar zijn. Maar begin dus niet zomaar zonder kennis. Je kan jouw hond onbedoeld en per ongeluk pijn doen, of je ziet een communicatiesignaal over het hoofd waardoor jouw hond eerder stress ervaart dan ontspanning. Dat wil je niet. Daarom het advies, volg een (online) cursus of workshop hondenmassage.

Volg de online cursus hondenmassage online op je mobiel, pc of tablet

 In deze blog kan je lezen wat de voordelen zijn van het volgen van een online cursus hondenmassage: https://www.onlinemetjehond.nl/de-voordelen-van-een-online-cursus-hondenmassage/


 De online cursus hondenmassage via Online met je hond kan je volgen via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/hondenmassage-basic/

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).
 

Reactie plaatsen