De voordelen van een online cursus hondenmassage

De voordelen van een online cursus hondenmassage

Het volgen van een online cursus hondenmassage biedt diverse voordelen voor zowel jou als jouw hond. En dit kan online. In deze blog delen we graag meer inzicht hierover, want de voordelen zijn veel meer dan alleen het gemak en comfort voor jouw hond.

 Het regelmatig masseren van je hond kan namelijk aanzienlijke gezondheidsvoordelen opleveren. Bovendien kan je deze waardevolle hondenmassage zelf aan je hond geven. In deze blog bespreken we uitgebreid welke voordelen een online cursus hondenmassage met zich meebrengt. We beginnen met het verkennen van de algemene voordelen van het volgen van zo'n cursus en zoomen vervolgens in op de specifieke aspecten.

Algemene voordelen van een cursus hondenmassage voor jou en jouw hond

 Het is natuurlijk ontzettend leuk om iets met jouw hond te gaan ondernemen. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd, zowel voor jouw hond als voor jezelf.
Denk er maar eens aan als jouw hond:
 - stress en/of angst ervaart in groepen andere honden of op vreemde locaties
 - ziek wordt tijdens het reizen, of niet houdt van reizen
 - niet graag in een groep andere honden is of juist mega enthousiast
 - angstig is op nieuwe locaties
 - bang is voor andere mensen
 Et cetera

 Maar ook voor jou als begeleider van jouw hond kan het lastig zijn om een cursus op locatie te volgen met jouw hond:
 - als je geen eigen vervoer hebt
 - als je zelf ziek wordt tijdens het reizen
 - je hond in de gaten houden en zelf opletten op de theorie
 - als je het wat spannend vindt om de theorie om te zetten naar praktijk in een groep
 - je voelt je niet prettig in een groep andere mensen en/of honden
 - het is veel informatie die je dient op te nemen op een cursusdag of tijdens een workshop samen met jouw hond

 Ook als je hier geen last van hebt, of jouw hond, dan is een online cursus hondenmassage volgen nog heel fijn. Het kan een hele mooie aanvulling zijn op jullie leven. In deze blog daarom de belangrijkste voordelen voor jou en jouw hond die jullie gaan ervaren door het volgen van een online cursus hondenmassage.

1. Een groot voordeel van een online cursus hondenmassage volgen is dat je dit vanuit jullie huis kan doen

 Een van de grootste voordelen van online hondentraining is het comfort van thuis. Voor angstige honden kan de vreemde omgeving van een trainingslocatie juist de angst vergroten. Met online training kun je in de vertrouwde omgeving van je eigen huis werken, waardoor je hond zich meer op zijn gemak voelt en daardoor gemakkelijker kan ontspannen en hierdoor leren.

 Ook voor jezelf is dit een groot pluspunt aangezien je thuis alles bij de hand hebt. Je hoeft letterlijk je eigen huis niet uit.

2. Flexibele mogelijkheden om de cursus te volgen

Een online cursus hondenmassage biedt de flexibiliteit van een 24/7 beschikbare cursus. Je kan trainen wanneer het jou en je hond het beste uitkomt, zonder je zorgen te maken over een vast lesprogramma op een locatie.

Volg de online cursus hondenmassage online op je mobiel, pc of tablet

3. Online cursussen spelen meer in op de behoeftes van specifieke honden

 Ondanks dat een online cursus vooraf opgenomen is, kan er wel beter worden ingespeeld op de specifieke behoeftes van honden. Zeker voor honden die meer stress en/of angst ervaren. Er kunnen namelijk meerdere scenario’s besproken worden in diverse video’s. In een groep is het praktisch onmogelijk om ieders verhaal te bespreken.

 Indien jouw specifieke situatie er niet bij zit in de online cursus heb je wel de mogelijkheid om de vragen te stellen over jouw hond. Je krijgt via een besloten forum antwoord op jouw vragen zodat jij en jouw hond weer verder kunnen.

 Voel je dus niet meer bezwaard om in een groep jouw vragen te stellen specifiek over jouw hond. Bij een online cursus is hier alle tijd voor om deze vragen te stellen en antwoorden te krijgen.

4. Stapsgewijze instructies door video’s en e-book

Een online cursus hondenmassage biedt stapsgewijze instructies en duidelijke demonstraties van oefeningen door video’s en een e-book. Dit maakt het gemakkelijker voor zowel jou als je hond om nieuwe vaardigheden te leren en te oefenen in jullie eigen tempo. Geen haast, geen druk, ook niet onder de druk van een groep. Maar alleen maar vooruitgang in het tempo van jou en jouw hond.

5. Verminderde afleidingen

Bij een training op locatie kunnen andere honden, mensen en omgevingsfactoren afleidend zijn voor jouw hond. Zeker als jouw hond al sneller angst en/of stress ervaart op een locatie.  Met een online cursus kan je de afleidingen minimaliseren en je concentreren op het opbouwen van het zelfvertrouwen van je hond zonder overweldigd te raken door alles wat er om jullie heen gebeurt.

 Je kan op deze manier ook stapsgewijs de hondenmassage gaan opbouwen met jouw hond. Je kan echt kijken naar de behoeftes van jouw hond en daarop inspelen. Is het toch een keer te veel voor jouw hond? Doe dan een stap terug, rond de oefening af en ga een volgende dag weer verder.

6. Je krijgt deskundig advies op afstand

Een online cursus hondenmassage betekent niet dat je er alleen voor staat. Alle online cursussen voor honden via Online met je hond bieden toegang tot een besloten forum per cursus. Op deze manier krijg jij ook op afstand deskundig advies. Ik, Sharon, ben opgeleid en werkzaam met honden (wil je meer informatie over ons, zie de over ons pagina via deze link). Ik ben dagelijks op het online forum om jou en jouw hond advies te geven en te ondersteunen. Je doet het dus nooit alleen!

Online cursus hondenmassage voor een ontspannen hondSharon helpt je via een besloten forum, Fenne speelt de hoofdrol in de video's van de online cursus hondenmassage van Online met je hond.

7. Geen reiskosten en reistijd

Voor een online cursus hoef je niet te reizen want je volgt deze via een app of via de website op een computer of zelfs op je telefoon. Je kan dus zelfs op je vakantie de online cursussen volgen. Hierdoor heb je geen reiskosten om naar de locatie af te reizen, maar kost het jullie ook geen tijd om te reizen!

 Het scheelt ook spullen meenemen naar een locatie. Als jij of jouw hond niet van reizen houden is een online cursus volgen ook veel praktischer voor jullie!

8. Non-stop herhalen door terug te kijken in jullie tempo

Na de eenmalige aanschaf van een online cursus voor hondenmassage kan je de lessen steeds blijven herhalen en opnieuw kijken als jij daar behoefte aan hebt. Je kan stap voor stap meedoen met de video’s en hierbij het tempo van jou en jouw hond volgen!

 Dit is handig voor jezelf omdat je hierdoor niet alles meteen hoeft te onthouden de eerste keer dat je het hoort. Ook voor je hond is dit erg fijn omdat jouw hond op zijn of haar eigen tijd kan wennen aan dat wat jullie leren tijdens de online cursus.

 Leer dus stap voor stap een ontspanningsmassage te geven aan jouw hond door deze te volgen op jullie eigen tempo.

9. Minimaliseer stress voor jou en jouw hond

Het verminderen van stress is essentieel voor zowel jou als je hond. Een online cursus hondenmassage verminderd de stress van het reizen naar een trainingslocatie en de druk van het presteren in een vreemde omgeving en/of groep. Hierdoor kunnen jij en je hond de training met meer ontspanning volgen.

 Zeker voor honden die het lastig vinden in een groep (vreemde) honden en hierdoor angst en/of stress ervaren is het volgen van een online cursus een uitkomst! Voor jezelf is het ook meer ontspannen omdat je je kan focussen op de lesstof uit de online cursus zonder je zorgen te hoeven maken of jouw hond zich wel prettig voelt op de locatie.

Kortom een online cursus hondenmassage is een uitkomst voor een grote groep honden.

 Maar ook voor jou als eigenaar.

 Overtuigd van de kracht én voordelen van een online cursus hondenmassage! Start dan vandaag nog met de online cursus hondenmassage via Online met je hond. Met de kortingscode hond15online krijg je nu eenmalig 15% korting! 

Bij Online met je hond kan je 2 soorten cursussen hondenmassage online volgen:

1. Leer een ontspanningsmassage geven aan jouw hond met diverse massagegrepen.

 Je leert technieken aan die je op het lichaam van jouw hond kan toepassen zodat jouw hond meer ontspanning gaat ervaren, maar ook soepelere spieren krijgt, een betere doorbloeding, eerder herstellen van stress et cetera. Er zitten namelijk diverse gezondheidsvoordelen aan voor jouw hond als jij jouw hond regelmatig masseert! Je leert dit in de online cursus hondenmassage!

Volg de online cursus hondenmassage via deze link of klik op de foto:
Een ontspannen hond door hondenmassage online cursus

2. Leer jouw hond een online hondenmassage te geven door Shiatsu: 

Shiatsu is een Oosterse massagetechniek uit de Chinese Geneeskunde. Hierbij ga je de acupressuurpunten op de Blaas en/of Nier meridiaan masseren. Ook dit is een hondenmassage en online te volgen via Online met je hond! Ook hierbij zal jouw hond meer ontspanning ervaren, eerder herstellen van stress. Tevens door het masseren van de Blaas en Nier meridiaan kan je de algemene gezondheid en energie van jouw hond ondersteunen.

Volg de online cursus Shiatsu voor honden via deze link of klik op de foto:
Shiatsu is ontspannend voor honden


Gebruik de kortingscode hond15online voor eenmalig 15% korting!

Beide hondenmassages zijn dus in te zetten bij jouw hond! De ene is een Westerse massage en de andere een Oosterse massage. Bij beide hondenmassages zal jouw hond diverse gezondheidsvoordelen gaan ervaren, maar ook meer ontspanning en minder stress. Het doel is dus ongeveer gelijk, maar de manier waarop je dit doet is dus anders.

Bij de Westerse massage (de online cursus hondenmassage) ga je aan de slag met de traditionele massagegrepen. Bij de Oosterse massage (Shiatsu hondenmassage) ga je aan de slag met het behandelen van 2 meridianen (de Blaas en Nier meridiaan) en leer je meer over de Chinese Geneeskunde.

Wil je meer weten wat de online cursus hondenmassage inhoudt, zie onderstaande video:

Start vandaag nog met de online cursus hondenmassage

Wil je meer weten over de gezondheidsvoordelen van hondenmassage voor jouw hond? Lees dan deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-zijn-de-gezondheidsvoordelen-van-een-hondenmassage-voor-je-hond/

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen