Welke handposities bij reiki zijn er voor honden?

Reiki is een alternatieve geneeswijze die oorspronkelijk uit Japan komt. De laatste jaren wordt Reiki steeds meer toegepast, ook bij honden! Wellicht heb je ooit iets gehoord over handoplegging en handposities die je gebruikt bij Reiki. Een volgende vraag kan dan zijn: "Welke handposities reiki zijn er voor honden?" In deze blog duiken we dieper in dit onderwerp.

Wat houden handposities bij Reiki in?

Reiki houdt in dat je energie buiten jezelf oppakt en deze over gaat brengen naar jezelf of naar iemand anders. Die overdracht van energie kan bij zowel mensen als dieren, maar ook dus aan jezelf gegeven worden. Je doet dit doormiddel van handoplegging op het fysieke lichaam van jezelf of jouw hond. Vanaf de tweede graad Reiki kan je ook energie doorgeven zonder fysieke aanraking, je bent dus niet in dezelfde ruimte als degene die je Reiki geeft.

 Bij beide methodes, dus zowel door fysieke handoplegging als een Reiki behandeling op afstand maak je gebruik van handposities. Deze handposities kan je ook toepassen bij honden, op deze manier geef je dus de helende en ontspannende energie van reiki over aan de ontvangende hond.

 De handposities van Reiki bij honden zijn gericht op chakra’s of bepaalde energiepunten in het lichaam van de hond. Door het behandelen van deze punten op het lichaam van een hond kunnen energetische blokkades worden opgeheven waardoor de energie weer door het lichaam gaat stromen. Door het opheffen van de blokkades wordt het zelfgenezend vermogen van honden gestimuleerd.

 De handposities geven ook een houvast voor de gever van Reiki om een Reiki behandeling te geven aan een hond.

Reiki 1 geven bij honden door het volgen van de handposities uit de ReikiJe kan handposities gebruiken bij honden om Reiki te geven, bijvoorbeeld rondom de hals

In het kort, wat is Reiki?

Reiki is een energetische therapievorm die gebruikmaakt van universele levensenergie. Het woord Reiki komt uit het Japans en is op de volgende manier samengesteld:
 - Rei betekent universeel
 - Ki is levensenergie

 Deze universele levensenergie wordt door een persoon die ingewijd is in Reiki opgepakt buiten zichzelf en vervolgens doorgegeven aan een ontvanger. Een ontvanger kan de persoon zelf zijn (dus je kan jezelf behandelen als je ingewijd bent in Reiki), maar kan ook een ander mens of een dier zijn. Dus ook bij honden! Juist honden staan heel erg open voor deze manier van energetisch behandelen.

 Reiki wordt uitgevoerd door middel van handoplegging om zo de energie door te geven aan de ontvanger. Dit kan een fysieke handoplegging zijn waarbij de handposities worden gevolgd, maar het kan ook door middel van een behandeling op afstand. Ook dan kunnen er handposities gevolgd worden, maar is er geen fysiek contact met de ontvanger.

Hoe kan je Reiki aan honden geven?Reiki aan honden geven voor meer ontspanning, gebruik handposities van Reiki voor honden of doe het op gevoel

Voordelen van Reiki voor honden

 Honden staan erg open om een Reiki behandeling te ontvangen. Honden genieten enorm van deze manier van aanraken en de helende en ontspannende werking. Je kan jouw hond Reiki geven als je ingewijd bent in Reiki. Je kan uiteraard ook jouw hond laten behandelen door iemand anders.

 Wat kan Reiki voor honden betekenen?

 Enkele voorbeelden zijn:
 - Reiki kan stress verminderen bij honden: hierdoor kunnen angstige honden en/of honden die veel stress ervaren geholpen worden waardoor ze eerder kalmeren. Het is een erg ontspannende therapievorm voor honden.
 - Vermindering van pijn: denk hierbij aan oudere honden, maar ook als een hond bijvoorbeeld artrose heeft kan Reiki de scherpe randen van pijn eraf halen. Het is een ondersteunende therapie voor honden die pijn ervaren. Let op! Reiki is nooit ter vervanging van een dierenarts, het is altijd een ondersteunende therapie.
 - Ondersteuning bij herstel na een blessure, operatie of ziekte. Reiki kan het herstelproces versnellen
 - Reiki versterkt de band tussen hond en eigenaar. Reiki is een pure vorm van liefde, van warmte overbrengen. Honden voelen dit, maar jij als eigenaar ook. Hierdoor zorgt het voor een diepere band tussen jou en jouw hond.

 Als jij nog niet bent ingewijd in de Reiki, kan dit wel! Lees verderop in dit artikel hoe jij dit bij jouw hond kan gaan toepassen.


Via Online met je hond heb je 2 mogelijkheden om jouw hond te laten genieten van een heerlijke Reiki behandeling, namelijk:

Optie 1: Boek 1 of meerdere Reiki sessies voor jouw hond, laat je hond door mij op afstand behandelen. Voor meer informatie en het boeken van sessies klik op deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki-bij-honden/

Optie 2: Leer zelf Reiki te gaan geven aan jouw hond door het volgen van een online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond. Je leert Reiki geven aan je hond, maar ook aan jezelf en de mensen en dieren om jullie heen. Voor meer informatie zie deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki1/


Het gebruik van handposities bij honden met behulp van Reiki

 Handposities vormen dus een basismethode om in te zetten in de Reiki. Door het volgen van handposities weet degene die Reiki geeft dat het hele lichaam is behandeld. Maar dat is niet altijd mogelijk. En dat is niet erg, niet het hele lichaam van een hond hoeft behandeld te worden om toch een hele mooie Reiki sessie te geven.

 Energetisch gezien hebben de handposities in de Reiki ook een doel bij honden. Ze kunnen namelijk ondersteunen in de heling als er sprake is van een energetische disbalans.

 Om Reiki te kunnen geven heb je een inwijding nodig in de Reiki. Als je dat (nog) niet hebt, is het ook erg interessant om te weten wat de handposities kunnen doen bij jouw hond.

Handposities bij honden met reiki kan je ook gebruiken op de potenVeel honden vinden het niet fijn als je aan hun poten komt. Met Reiki zijn er wel mogelijkheden (met Reiki 2 zelfs op afstand)

Je kan handposities Reiki bij honden inzetten

 - rondom de oren: om het geluid te dempen, erg ontspannend voor geluidsgevoelige honden!
 - rondom de keel: hier zit het keelchakra. Voor honden die zich lastig kunnen uiten, dus de zogenaamde ‘binnenvetter’. Je ziet dat jouw hond niet lekker in zijn vel zit, maar wat is er aan de hand? Het kan ook heel mooi ingezet worden juist bij honden die heel vocaal zijn, dus veel blaffen. Het gebied rondom de keel is om een balans te krijgen in het communiceren.
 - rondom het hart: laat jouw hond zijn of haar hart weer openstellen. Voor zichzelf of voor anderen. Het is een handpositie die liefdevol is, maar ook heftig kan zijn.
 - rondom de buik: hier handposities gebruiken bij honden kan erg ontspannend zijn. Maar ook erg heftig! Doe dit daarom niet zonder kennis. In de buik zitten namelijk ook trauma’s opgeslagen.

 En zo zijn er nog meer handposities die gebruikt worden in Reiki om honden te ondersteunen en te behandelen. Iedere handpositie heeft een bepaald doel om jouw hond te ondersteunen met Reiki energie.

 Belangrijk is om te beseffen dat jouw hond een individu is! Het is daarom essentieel om meer over de werking van de handposities in Reiki te weten voordat je ze toepast bij jouw hond. Kijk wat passend is bij jouw hond op dat moment. Kijk dus naar jouw hond als individu maar ook naar het moment om het te gaan toepassen.

Wil jij zelf jouw hond Reiki gaan geven? Dit kan!

 Werken met energie klinkt als ongrijpbaar, maar is ook voor jou en jouw hond mogelijk. Je leert dan ook uitgebreid te werken met diverse handposities zodat jij jouw hond optimaal kan gaan ondersteunen. En je kan dit natuurlijk ook op jezelf gaan toepassen. Want Reiki is toepasbaar op honden maar ook op mensen dus ook op jezelf.

 Tijdens de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond leer jij hoe jij jezelf Reiki energie kan geven. Hoe jij jouw energie bij jou kan houden. Je leert hoe je pijn kan verminderen, hoe je je meer kan ontspannen.

En dit kan jij ook gaan toepassen op jouw geliefde hond. Reiki geven aan jouw eigen hond.

Mijn eigen hond Fenne was bang voor vuurwerk en harde geluiden. Na mijn inwijding Reiki 1 kon ik Fenne meer gaan ondersteunen. Er waren momenten dat Fenne rustig was tijdens de 1e Oud & Nieuw (in 2018). Hij was niet meer in paniek! Wat een verschil met eerdere jaren! We waren er nog niet, maar de ingang tot een ander leven was gemaakt.

 Fenne ontwikkelde zich tot een hond die beter om kon gaan met harde geluiden. Hij kon zich zelfs ontspannen. Reiki 1 veranderde compleet zijn leven!

Reiki geven aan jouw eigen hond zorgt voor een sterkere band tussen hond en eigenaarMijn eigen hond Fenne is dol op Reiki, met of zonder het volgen van handposities. Hij is gewoon dol op Reiki   

 We maakten samen een prachtige reis door te gaan leven met Reiki. En dat door mijn handen! Het was de ingang naar een fijn contact met Fenne. Hij stelde zich open voor de buitenwereld, terwijl hij inwendig rustiger en kalmer werd.

Ik heb vanaf mijn Reiki 1 inwijding ook veel veranderingen gemerkt. Meer rust in mijn hoofd en lichaam. Ik zet mijzelf centraal, zonder andere mensen en dieren tekort te doen.

Fenne en ik werden hechter, samen lieten we energie stromen, maar lieten elkaar ook meer toe.

Iedereen kan dit leren! Reiki 1 is een liefdevolle handoplegging die soms magisch lijkt. Maar jij doet dit & kan dit. Stap voor stap ga jij dit leren, samen met jouw hond.

Reiki I is een cadeau voor jou en jouw hond, de rest van jullie leven. Daarnaast is het fantastisch voor jullie omgeving. Dat ga jij leren door handoplegging.

Dit krijg je na aanschaf van de online Reiki 1 cursus

- direct en onbeperkt toegang tot online leeromgeving
 - Online begeleiding + toegang besloten forum
- Online Reiki I inwijding via 1 op 1 moment
 + Certificaat

+ bonussen:
- Extra ebook met handposities voor mensen & honden
 - Chakra behandeling
 - 3 stappenplannen voor behandelingen (jezelf, honden, mensen)
 - Les over kalmerende signalen bij honden

Start vandaag nog met deze mooie manier van jouw hond ondersteunen.
Meer informatie over de online cursus Reiki 1 voor jou en jouw hond – start vandaag nog

 Deze online Reiki cursus is perfect online te volgen omdat alles energie is. Op deze manier heb je het voordeel dat je de cursus op jullie eigen tempo kan volgen. Daarnaast krijg je ook jouw inwijding online!

Online cursus voor honden Reiki 1Leer zelf werken met de handposities en Reiki bij jouw hond. Volg de online cursus Reiki 1 voor honden (en voor jezelf)

Reiki is prachtig voor honden en de handposities zijn een toegevoegde waarde

Als je Reiki bij jouw hond gaat inzetten dan zal je merken dat jij jouw hond op een manier gaat ondersteunen die je eerder nooit gedaan hebt. Honden vinden het heerlijk om op deze manier behandeld te worden.

 Let wel op als jouw hond niet aangeraakt wilt worden! Na een Reiki 1 inwijding kan je alleen werken door middel van handoplegging, dus fysiek contact. Een hond die niet aangeraakt kan worden (bijvoorbeeld door trauma) kan niet behandeld worden met Reiki 1 omdat je dan jouw hond niet respecteert. Het beste is om dan eens een afstandsbehandeling te boeken bij iemand die ingewijd is in Reiki 2.

 Ik ben zelf Reiki master en kan honden op afstand behandelen. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden als jij jouw hond op deze manier wilt ondersteunen als jouw hond niet aangeraakt kan worden. Dit kan via info@onlinemetjehond.nl

Door het toepassen van de handposities als je jouw hond een Reiki behandeling geeft zorgt het ervoor dat jouw hond zich nog meer ontspannen zal voelen. Plus je kan op specifieke plaatsen op het lichaam van jouw hond werken, daar waar het voor jouw hond het meeste nodig is. Iedere hond is anders, dus daarom dienen de handposities daar ook op aangepast te worden.

 Wil je zelf leren om jouw hond Reiki te geven, volg dan de online cursus Reiki 1 via Online met je hond via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki1/

Het is ook mogelijk om Reiki sessies voor jouw hond te boeken zodat ik jouw hond behandel. Voor meer informatie zie deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki-bij-honden/

 Wil je het verhaal horen hoe Fenne van een angstige hond met vuurwerk naar een ontspannen hond ging, onder andere door de inzet van Reiki luister dan naar de podcast op Spotify. Klik hier om deze podcast te luisteren.

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen