Wat is hondenmassage?

Hondenmassage is een mooie techniek die jij kan inzetten bij jouw hond. Het lijkt misschien overbodige luxe maar dit is het niet. In deze blog ga ik je uitleggen wat hondenmassage is.

Hondenmassage is een waardevolle therapie voor jouw hond

 Hondenmassage is een verzamelnaam van diverse massagetechnieken die samengevoegd worden om een hond te kunnen masseren. Deze massagetechnieken, ook wel massagegrepen genoemd, kunnen op het lichaam van jouw hond worden toegepast. Dit geeft jouw hond voordelen zowel fysiek als mentaal. Een aantal voordelen die jouw hond kan gaan ervaren is minder stress, een betere doorbloeding, een sterkere band tussen jou en jouw hond et cetera.

 Tijdens een massage worden de weefsels en spieren van jouw hond gemasseerd. Dit doe jij dus met jouw hand of met 2 handen tegelijk.

 Meer voordelen uitgelegd voor jouw hond kan je lezen in deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/7-voordelen-die-jouw-hond-gaat-merken-als-jij-zelf-jouw-hond-een-hondenmassage-gaat-geven/
Er zijn nog meer voordelen dan deze 7, hondenmassage is daarom enorm waardevol.

Je hond masseren is anders dan je hond aaien

 Het lijkt misschien als je een hond regelmatig aait dat je dan ook je hond masseert. Dit is niet het geval. Aaien doe je vaak onbewust, het is een gewoonte. Als jij je hond wel bewust aait dan raak je je hond niet overal bewust aan op het lichaam.

 Bij hondenmassage doe je die aanrakingen wel bewust. Je neemt je voor om je hond te gaan masseren (dit is al een bewuste actie met een intentie) en ook de manier van aanraken is bewuster en daardoor anders dan aaien.
Hondenmassage is ontspannend voor hond en eigenaarHondenmassage doe je bij je hond, maar je doet het ook samen: daarom is hondenmassage waardevol voor hond en eigenaar

 Aaien gaat vaak licht over de vacht, bij massage is de intensiteit van aanrakingen net wat hoger. Vandaar dat jouw hond een hondenmassage ook op een andere manier ervaart dan dat je je hond alleen maar zou aaien. En daar zit de kracht van hondenmassage in.

 Maar stop vooral niet met jouw hond te aaien en alleen te gaan masseren! Het aaien van jouw hond is waardevol voor jou en jouw hond. Meer over dit onderwerp kan je lezen in de blog: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-hondenmassage-en-je-hond-aaien/

Waar kan je je hond masseren?

 Je kan je hond in principe van kop tot staart masseren. Maar doe dit niet zonder de juiste kennis. Niet alle (lichaams)delen van een hond zijn even goed te masseren. Er zijn zelfs delen van het lichaam die je niet dient te masseren, zoals de knieën.

 Vaak wordt het schouderblad, de hals, de rug, de billen en de kop gemasseerd bij een hond. Dit zijn plaatsen die zorgen voor een betere doorbloeding van spieren waardoor je hond zich ook beter zal voelen.

Door hondenmassage wordt stress verminderd bij jouw hond

 Als jij jouw hond gaat masseren ga je jouw hond op een andere manier aanraken dan wat je voorheen deed. Door deze aanraking en het wrijven wat je doet tijdens een hondenmassage worden er hormonen aangemaakt die zorgen dat jouw hond zich meer ontspannen voelt.

 Door de aanmaak van deze gelukshormonen en jouw aanrakingen wordt stress verlaagd bij jouw hond! Jouw hond kan zich hierdoor beter ontspannen. Na een stressvol moment zal jouw hond zich ook sneller kunnen herstellen.

 Doordat jij en jouw hond op een mooie manier gaan samenwerken zal jullie band ook gaan groeien. Een win-win situatie dus voor jou en jouw hond.

 Als jij jouw hond regelmatig masseert zal jouw hond hierdoor dus diverse gezondheidsvoordelen door gaan ervaren. Dit kan jouw hond al gaan bereiken als jij bijvoorbeeld 1x per week jouw hond (voor een deel) gaat masseren.

 Daarom is hondenmassage zoveel meer dan alleen een massage! Het zorgt dus voor fysieke en mentale voordelen voor jouw hond.

Stress vermindering bij honden door het regelmatig geven van een hondenmassageFenne genieten met zijn ogen dicht    hondenmassage verminderd stress bij honden en is daarom is hondenmassage ontspannend

Leer zelf jouw hond een hondenmassage te geven

 Het klinkt zo simpel: jouw hond op een iets intensere manier aaien en dan is dat hondenmassage. Zo zit het niet helemaal! Ja, hondenmassage is een manier van aaien met meer intensiteit maar ook met een bewuste aanraking door jou. En dat is fantastisch.

 Maar waar begin je om dit op een veilige manier te doen? Je kan dit doen door het volgen van de online cursus hondenmassage.

Je leert in deze online cursus hondenmassage:

 - hoe jij stap voor stap jouw hond kan masseren.
 - wanneer je wel of juist niet jouw hond mag masseren
 - je leert diverse massagegrepen en hoe je deze kan inzetten op het lichaam van jouw hond
 - je leert meer over de lichaamstaal van jouw hond tijdens een massage
 Dit en nog veel meer!

Wil jij leren hoe jij jouw hond stap voor stap kan gaan masseren?

Meer informatie over de online cursus hondenmassage – start vandaag nog

 De cursus is volledig online en daarom in jullie eigen tempo te volgen vanuit jullie vertrouwde omgeving. Niet lastig dus met reizen of als jouw hond het lastig vindt op een locatie.

 Heb je vragen dan kan je deze stellen, je doet het namelijk niet alleen! Je krijgt hulp op afstand via een besloten forum. Dit forum is alleen toegankelijk voor medecursisten.  

 Het is tevens mogelijk om de online cursus uit te breiden met 1 op 1 begeleiding door het boeken van een workshop via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/workshops/

Volg een online cursus hondenmassage om stress te verminderen bij jouw hondEen blije en gelukkige hond willen we! Hondenmassage kan daar een rol in spelen

De vraag beantwoord wat hondenmassage is

 Na het lezen van deze blog kan je de vraag waarmee we begonnen zijn op diverse manieren beantwoorden. Hondenmassage is dus een waardevolle therapie bij honden waarbij honden voordelen gaan ervaren zowel mentaal als lichamelijk. Het versterkt de band tussen jou en jouw hond. Hondenmassage zorgt voor vermindering van stress bij jouw hond waardoor jouw hond zich ook gelukkiger en meer ontspannen zal gaan voelen.

 Kortom, hondenmassage is waardevol voor hond en eigenaar.

 Wil jij jouw eigen hond leren masseren, dan is het volgen van de online cursus hondenmassage dus een aanrader. Voor meer informatie klik op deze link, je kan hierbij ook direct starten omdat het een online cursus is. Na aanschaf krijg je direct en onbeperkt toegang tot alle video’s, e-books en begeleiding.

 Wil je meer weten over wat de voordelen zijn van hondenmassage, luister dan de podcast op Spotify over dit onderwerp: klik hier om naar de podcast te gaan.

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen