Laat jouw hond voordelen ervaren van een cursus hondenmassage

Laat jouw hond voordelen ervaren van een cursus hondenmassage

Jij als hondeneigenaar bent dol op je hond! De liefde tussen hond en baasje (of net hoe jij jezelf noemt) is zo mooi en belangrijk. Ook voor jouw hond. In deze blog leer je meer over de voordelen van hondenmassage en wat een cursus volgen hierin kan bijdragen. Hondenmassage wordt namelijk steeds bekender, wellicht heb ook jij er al van gehoord maar weet je niet precies wat dit kan inhouden voor jou en jouw hond. Want het is iets voor jullie samen. Hondenmassage geeft jouw hond namelijk voordelen, in deze blog lees je meer wat de voordelen zijn voor jouw hond als jij een cursus hondenmassage gaat volgen.

De voordelen van een cursus hondenmassage voor jouw hond

 Hondenmassage klinkt misschien voor jou nog als luxe. Maar dat is het niet, iedere hond kan namelijk wel een regelmatige hondenmassage gebruiken. Dit kan zijn om het lichaam te ondersteunen maar ook om de geest van jouw hond te kalmeren.

Een aantal voordelen van hondenmassage op een rijtje:

 1. Verminder stress bij jouw hond en zorg voor meer ontspanning
 2. Het versterkt de band tussen jou en jouw hond
 3. Ondersteunen van de gezondheid en hiermee het welzijn van jouw hond
 4. Ondersteuning na blessures, maar ook bij de ouder wordende hond
 5. Verminder angst bij jouw hond
 6. Kalmeer je eigen hond door jouw hond te ondersteunen met jouw handen
 7. Leer jouw hond beter kennen, ook het lichaam van je hond waardoor je eerder ongemakken bij jouw hond opspoort
 8. Betere doorbloeding van de spieren en vacht

 En er zijn nog meer voordelen te noemen! Je ziet, als jij regelmatig jouw hond gaat masseren dan zal jouw hond letterlijk en figuurlijk beter in zijn of haar vel komen te zitten. Dit is dus niet alleen voor honden die sporten, maar hondenmassage kan ook dienen om jouw hond te ondersteunen en te kalmeren bij angst. Zoals angst voor bepaalde geluiden zoals onweer of vuurwerk, maar je kan jouw hond ook kalmeren in de wachtkamer bij de dierenarts et cetera.

 Wil je meer lezen over het onderwerp voordelen van hondenmassage, lees dan deze blog:
https://www.onlinemetjehond.nl/7-voordelen-die-jouw-hond-gaat-merken-als-jij-zelf-jouw-hond-een-hondenmassage-gaat-geven/

Volg een cursus hondenmassage en laat jouw hond profiteren van de voordelenEen cursus hondenmassage kan bijdragen aan het geluk vergroten voor jouw hond, leer het hoe je dit doet

Een aantal bovengenoemde punten zal ik verder toelichten.

Een voordeel van hondenmassage is dat het stress bij jouw hond verlaagd

 Honden hebben net als wij mensen te maken met stress in hun leven. Het is haast onmogelijk om stress volledig te verbannen uit het leven van jouw hond (klik hier voor een podcast over dit onderwerp), en ook onnodig. Stress hoort bij het leven, maar het mag niet de overhand nemen. Het is belangrijk dat jouw hond na een stressvol moment kan bijkomen van deze stressreactie door te rusten en te ontspannen.

 Hondenmassage kan hier een fantastische rol in spelen. Door het aanraken van de vacht van jouw hond, dus het masseren zal jouw hond zogenoemde gelukshormonen aanmaken. Hierdoor ervaart jouw hond meer ontspanning en zal jouw hond zich ook rustiger en meer kalm voelen. Als je dit regelmatig doet, zal jouw hond dus mentaal rustiger worden. Hierdoor kan jij jouw hond echt ondersteunen tijdens spannende momenten voor jouw hond.

 Het algemene stresslevel zal hierdoor gaan dalen bij jouw hond. Iedere hond ervaart stress in het leven, dus voor iedere hond kan hondenmassage ontspannend zijn.

Ondersteun de gezondheid en het welzijn van je hond door hondenmassage

 Honden massage werkt dus ontspannend op mentaal niveau bij jouw hond waardoor jouw hond dus meer ontspanning en minder stress zal ervaren. Maar ook in het lichaam van jouw hond zal jouw hond ondersteuning gaan ervaren door de hondenmassage.

 Denk hierbij aan het bevorderen van de bloedcirculatie bij jouw hond als jij jouw hond regelmatig masseert. Dit werkt ondersteunend bij jouw hond. Het ondersteunt het lichaam letterlijk, maar ook de spijsvertering en het immuunsysteem.

 Hondenmassage wordt uitgevoerd op de spieren van jouw hond, dus ook de spieren krijgen ondersteuning. Ook dit is van belang voor iedere hond! Niet alleen bij honden waarmee gesport wordt. Je kan massage inzetten bij jouw hond na of voor een wandeling, bij jouw ouder wordende hond ter ondersteuning en verwarming van het lichaam, maar ook bij jonge honden voor meer zelfvertrouwen en balans.

In deze blog kan je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van hondenmassage bij jouw hond: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-zijn-de-gezondheidsvoordelen-van-een-hondenmassage-voor-je-hond/

Leer jouw hond beter kennen door hondenmassage, ook lichamelijk

 Hondenmassage is nooit een vervanging van een specialist zoals een dierenarts. Je kan jouw hond ondersteunen met hondenmassage, en dat is mega waardevol voor jou en jouw hond.

Ondersteun je hond mentaal, fysiek en emotioneel door het volgen van een cursus hondenmassageNa het volgen van een cursus hondenmassage kan jij jouw hond mentaal, emotioneel en fysiek ondersteunen.

 Wat ik bedoel met je hond beter lichamelijk herkennen, is dat je eerder veranderingen bij jouw hond gaat opmerken. Je gaat namelijk bewust met jouw hond aan de slag om te masseren. Als je de online cursus bij Online met je hond volgt leer je jouw hond af te voelen. Hierdoor kan je gaan herkennen of jij jouw hond wel of niet mag masseren op dat moment, maar ook of er veranderingen zijn opgetreden bij jouw hond sinds de laatste massage.

 Een verandering kan ook positief zijn, het is niet alleen maar negatief. Het kan echter er wel voor zorgen als jij jouw hond aanraakt op het lichaam om jouw hond te gaan masseren dat jouw hond hierop reageert. Dit kan duiden op pijn bij jouw hond. Het kan dus een indicatie zijn om bijvoorbeeld naar de dierenarts te gaan. Nogmaals: hondenmassage vervangt geen dierenarts of medicatie. 

Een voordeel van hondenmassage is het verbeteren van de band tussen hond en hondenbaasje

 Als jij jouw hond gaat masseren dan dien je te gaan letten op de reactie van je hond. In de online cursus bij Online met je hond leer je deze communicatiesignalen bij hondenmassage herkennen bij jouw hond. Leer op een andere manier te kijken naar jouw hond en te reageren op de reactie van jouw hond. Hierdoor zal jouw hond zich nog meer begrepen voelen door jou, en zal jullie band groeien.

 Ook zal jullie band intenser worden omdat jullie samen bezig zijn met een activiteit die voor jouw hond voor ontspanning zorgt. Jouw hond krijgt dus nog meer vertrouwen in jou, jij leert jouw hond beter kennen, dus dit komt jullie band echt ten goede.

 En zo zijn er nog meer voordelen die jouw hond kan gaan ervaren door een regelmatige hondenmassage die eerder benoemd zijn in deze blog.

Wat is hondenmassage?

 Door je hond te gaan masseren ga je je hond op een gerichte manier aanraken om het welzijn van jouw hond te bevorderen. Dit bevorderen van het welzijn van jouw hond is zowel lichamelijk als mentaal.

 Denk hierbij aan het masseren van de spieren wat zorgt voor minder spierpijn en een betere doorbloeding. Maar ook om stress te verminderen bij jouw hond, meer ontspanning te krijgen bij jouw hond in het dagelijks leven. Het verbetert de band tussen jou en jouw hond. En nog veel meer!!

 Hondenmassage kan bij veel honden worden toegepast, dit is niet afhankelijk van rassen of leeftijd. Let echter wel altijd op, want er zijn zeker ook contra-indicaties wanneer je jouw hond niet mag masseren. Zeker als je start met masseren is dit heel belangrijk, ook als je een cursus volgt mag dit niet ontbreken in de uitleg! Contra-indicaties zijn bijvoorbeeld bepaalde medicatie, bij ontstekingen, kanker, epilepsie, niet functioneren van bepaalde organen en ook als jouw hond helemaal niet aangeraakt wenst te worden.  

 Hondenmassage is heerlijk voor jouw hond, maar ook voor jezelf fantastisch om te doen met en voor jouw hond.

Cursus hondenmassage volgen onlineOntspannen na een hondenmassage! Leer het in de cursus hondenmassage.

Wat houdt een cursus hondenmassage in?

 Belangrijk is dat tijdens een cursus hondenmassage er altijd een aantal onderwerpen aan bod komen. Denk hierbij aan de voordelen van hondenmassage, wanneer mag je wel of niet je hond masseren, de verschillende massagegrepen met uitleg en waar jij als eigenaar op dient te letten.

 Bij de online cursus hondenmassage bij Online met je hond wordt het volgende behandeld:

 - Soorten hondenmassages
 - De voordelen van hondenmassage
 - Contra-indicaties: wanneer mag jij jouw hond (tijdelijk) niet masseren. Deze contra-indicaties worden al genoemd voor aanschaf van de cursus. Lees deze daarom altijd goed door
 - Tips over waar je met jouw hond kan gaan masseren
 - Communicatiesignalen van jouw hond: kalmerende en stress signalen tijdens massage
 - Voorbereiding op de massage
 - Tips en do’s en dont’s voor jou als masseur van jouw eigen hond
 - Het palperen van je hond voor de massage, wat kan je zien en voelen
 - Uitleg met voorbeeld video’s van de diverse massagegrepen/ technieken.
 - Video’s met de hondenmassage stap voor stap uitgelegd. Uitgevoerd door mijzelf: Sharon, professioneel hondenmasseur sinds 2018.

 Je leert dus alles om jouw hond op een verantwoorde wijze een ontspanningsmassage te geven. Deze online cursus hondenmassage is ter ontspanning van jouw eigen hond! Het is geen professionele opleiding tot hondenmasseur of therapeut.

Welke voordelen geeft een (online) cursus hondenmassage voor jou en jouw hond?

 Het is ontzettend leuk om iets te ondernemen met jouw hond door bijvoorbeeld het volgen van lessen op een hondenschool op een locatie, of het volgen van een workshop. Er is veel mogelijk op het gebied om activiteiten met jouw hond te ondernemen. Dat geldt ook voor hondenmassage. Deze kan je volgen in een groep met andere mensen en/of honden erbij. Maar helaas is niet iedere hond hiervoor geschikt.

 Daarom heb ik bij Online met je hond een online cursus hondenmassage ontwikkelt. Je leert stap voor stap jouw eigen hond een ontspanningsmassage te geven. Voor welke honden en eigenaren is dit aan te raden?
Denk er maar eens aan als jouw hond:
- stress en/of angst ervaart in groepen andere honden en/of mensen
 -  reizen niet prettig vindt of zelfs ziek wordt tijdens reizen
 -  je hond reageert onrustig in een groep, dit kan zijn teruggetrokken, hyperactief of uitvallen
 - angstig is op nieuwe locaties
 - bang is voor andere mensen
 Et cetera

 Maar ook voor jou als begeleider van jouw hond kan het lastig zijn om een cursus op locatie te volgen met jouw hond:
- als je zelf ziek wordt tijdens het reizen
 - als je geen eigen vervoer hebt
 - je hond in de gaten houden en zelf opletten op de theorie
 - het is veel informatie die je dient op te nemen op een cursusdag of tijdens een workshop samen met jouw hond
 Et cetera.

 Ook als je hier geen last van hebt, of jouw hond, dan is een online cursus hondenmassage volgen nog heel fijn. Het kan een hele mooie aanvulling zijn op jullie leven.

 Een aantal voordelen van de online cursus hondenmassage bij Online met je hond zijn:
- Volg de online cursus vanuit huis op het moment dat het jullie uitkomt.
 - Kies momenten van de dag of de week uit die passen bij jou en jouw hond
 - Oefen zo vaak als je wilt, herhaal lessen en blijf oefenen
 - Stel je vragen via een besloten forum van deze cursus of mail ze naar mij. Je krijgt online ook alle hulp waar jij behoefte aan hebt, je doet het niet alleen
 - Je hoeft niet te reizen en je hebt hier geen kosten aan
 - Geen rekening houden met andere honden en/of mensen. Alleen jij en jouw hond of honden. Want je kan dit natuurlijk op jouw eigen honden leren als je meerdere honden hebt.
  En nog meer voordelen!

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursusCursus hondenmassage voor een ontspannen hond   

Leer zelf jouw hond te masseren door het volgen van een (online) cursus hondenmassage

Wil jij zelf jouw hond leren masseren door de stap voor stap online cursus van Online met je hond? Begin vandaag nog met jouw hond te leren ontspannen door jouw handen. Leer op jouw eigen tempo en leer jouw hond te ondersteunen in voor jou hond spannende situaties.

 Of gebruik het om jouw hond algemeen te ondersteunen. Het verbetert altijd jullie band. Dus wat de reden ook is: voor iedere hond is hondenmassage heerlijk! Let wel altijd even op de contra-indicaties als jouw hond iets mankeert. Je mag ook altijd een mail sturen naar info@onlinemetjehond.nl voor advies, dan denk ik met je mee of dit geschikt is.

Meer informatie over de online cursus hondenmassage – klik hier

Hondenmassage is waardevol voor hond en hondenbaasje door diverse voordelen
 In deze blog heb je meer geleerd over hoe waardevol hondenmassage is voor jou en jouw hond. Want jullie doen dit echt samen.

 Hondenmassage zorgt voor voordelen voor jouw hond, die zowel mentaal als fysiek zijn. En dat maakt hondenmassage ook zo’n mooie activiteit om te doen samen met jouw hond. Jullie band wordt nog meer verdiept, en jouw hond gaat zich lichamelijk en mentaal beter voelen. Een echte win-win situatie dus.

 Wil je jouw hond leren masseren, volg dan een cursus hondenmassage. Het volgen van een cursus hondenmassage geeft voordelen dat je het op de juiste manier leert, zodat je dit op een verantwoorde wijze kan gaan toepassen bij jouw hond. Voor meer informatie over de online cursus hondenmassage vind je door hier te klikken.

 Heb je nog vragen over hondenmassage of de online cursus(sesn) van Online met je hond? Stuur een mail naar info@onlinemetjehond.nl

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel). 

Reactie plaatsen