Hoelang duurt het geven van een hondenmassage?

Ben jij op zoek naar een leuke activiteit om samen met jouw hond te doen, die ook nog eens ontspannend is? Of wil je jouw angstige hond of hond met stress ondersteunen? Dan zou hondenmassage een hele mooie manier zijn! Heeft het je tot nu tegengehouden om hiermee te starten omdat je niet weet hoe lang je jouw hond een massage dient te geven? In deze blog ga je antwoord krijgen op deze veel gestelde vraag: hoelang het geven van een hondenmassage duurt aan jouw hond.

De duur van een hondenmassage

 Het geven van een goede hondenmassage is niet afhankelijk van de tijdsduur! De tijdsduur kan ook variëren omdat je afhankelijk bent van verschillende factoren. Denk hierbij aan hoeveel tijd dat je zelf hebt, je hond kan er op die dag niet voor openstaan om een massage te ontvangen. Jouw hond bepaald eigenlijk de tijdsduur van de massage! Jouw hond is namelijk leidend bij het ontvangen van een hondenmassage. Natuurlijk voer jij het uit, maar je masseert jouw hond naar zijn of haar behoeftes. Daar pas jij jouw massage op aan, dus ook de tijdsduur.

Voordelen van hondenmassage voor jouw hond 

 Hondenmassage dient altijd ontspannend te zijn voor jouw hond. Jij geeft jouw hond een massage uit liefde, ter ontspanning of ter ondersteuning. Hierdoor zal de band tussen jou en jouw hond hechter worden als je op de juiste manier een massage uitvoert. Tevens zal jouw hond zich meer ontspannen en kalm voelen, de spieren worden opgewarmd bijvoorbeeld voor een wandeling, de doorbloeding wordt beter et cetera.

 Luister naar de podcast over de voordelen van hondenmassage, klik hier om naar Spotify te gaan.

 Of lees deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/7-voordelen-die-jouw-hond-gaat-merken-als-jij-zelf-jouw-hond-een-hondenmassage-gaat-geven/

De tijdsduur is niet het belangrijkste bij hondenmassage, maar hoe je dit doetHondenmassage geeft jouw hond voordelen, ongeacht hoelang je masseert. Als je maar op een juiste manier een hondenmassage geeft

Jouw hond bepaald de hondenmassage

Als jij jouw hond wil gaan masseren zal jij daar vaak het initiatief voor gaan nemen. Jouw hond is daarom vaak ook afhankelijk van jou hierin. Het is daarom ook heel menselijk om de hondenmassage in te passen in jouw agenda. En dat is prima. Als jij geen tijd hebt om een massage aan jouw hond te geven voelt jouw hond dit en zal het niet ontspannend zijn.

 Plan echter dat moment quality time wel in met jouw hond! Alleen dan kan jouw hond genieten en profiteren van de massage.

 Het tempo van de massage wordt door jouw hond bepaald, eventueel waar op het lichaam jij gaat masseren maar ook de tijdsduur van de massage wordt door jouw hond bepaald. Als jouw hond gewend is aan hondenmassage zal je gaan merken dat:
 1. Jouw hond zelf om een massage kan gaan vragen
 2. Jouw hond zijn of haar lichaam zo draait dat je precies op de juiste plaats gaat masseren.

 Dat is natuurlijk fantastisch! Het is dan ook echt samenwerken tussen jou en jouw hond, waardoor jullie band ook sterker zal worden.

Ga jouw hond stap voor stap masseren zodat jouw hond kan wennen

 Het is belangrijk dat jij jouw hond laat wennen aan hondenmassage. Het is namelijk een andere manier van aanraken dat wat jouw hond gewend is, namelijk aaien. Aaien en hondenmassage is niet hetzelfde (Blog over dit onderwerp: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-hondenmassage-en-je-hond-aaien/). Ook hierin bepaald jouw hond dus het tempo.

 Stap voor stap jouw hond laten wennen aan deze manier van aanraken zorgt ervoor dat jouw hond rustig kan gaan ontspannen en vertrouwd raakt met hondenmassage. Dat is belangrijk. Hierdoor blijf je ook binnen de grenzen van jouw hond, wat zorgt voor wederzijds respect en vertrouwen.

 Ook de tijdsduur van de massage kan je hierdoor opbouwen, stap voor stap. Kijkend naar de behoeftes van jouw hond pas je hier de massage op aan. Dit houdt in dat als jouw hond bijvoorbeeld ergens anders gaat liggen tijdens de massage, dat het op dat moment voor jouw hond genoeg is. Ongeacht de tijdsduur!

Het is belangrijker om naar de behoeftes van jouw hond te kijken tijdens hondenmassage dan de tijdsduurDe tijdsduur van hondenmassage is minder belangrijk als je het vergelijkt met masseren naar de behoeftes van jouw hond: respect en contact tussen hond en baasje   

De ideale tijdsduur van een hondenmassage

 Die bestaat niet!    Iedere hond is anders, dus iedere hond heeft andere behoeftes. Maar ook jouw hond heeft iedere dag andere behoeftes omdat iedere dag anders is.

 Een hondenmassage van 5 minuten die ontspannend is voor jouw hond, is beter dan een massage van 30 minuten waarbij jij jouw hond dwingt om te blijven zitten.

 Om jouw hond te laten ontspannen is hondenmassage een fantastische manier. Maar het valt en staat met de manier waarop de massage wordt uitgevoerd. Dit is niet afhankelijk van tijdsduur of het hele lichaam van jouw hond gemasseerd te hebben. Het gaat om de ontspanning bij jouw hond, dan kan jouw hond profiteren van de voordelen van hondenmassage. En jij ook!

 De duur van de massage is dus afhankelijk van de behoeftes van jouw hond op dat moment. Maar ook van de gebruikte massagetechnieken.

De lichaamstaal van jouw hond tijdens hondenmassage

 De communicatie met jouw hond is belangrijk, ook bij hondenmassage. Leer deze daarom ook steeds beter te kennen en te herkennen. Alleen dan kan je inspelen op de behoeftes van jouw hond. En dat kan lastig zijn! Om jouw hond op een fijne manier te masseren is het herkennen van de communicatiesignalen bij jouw hond wel essentieel.

 Tijdens de online cursus hondenmassage leer je dit ook, er is een complete module waarin je uitleg krijgt over hondengedrag tijdens de massage. Welke kalmerende signalen kan jouw hond laten zien, of welke stres signalen en hoe dien je dan te handelen.

 Je leert tevens diverse massagetechnieken en hoe je een deel van het lichaam van jouw hond kan masseren. Je leert wanneer je wel en niet mag masseren.

 Dit en nog veel meer leer je in de online videocursus hondenmassage waarbij je stap voor stap begeleidt wordt om jouw hond een heerlijke ontspanningsmassage te geven. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan de tijdsduur, en leer je ook hoe jij jouw hond kan gaan masseren naar behoefte!

 Wil jij jouw hond leren masseren stap voor stap: klik dan op onderstaande link (groene balk). Met de kortingscode OMJH10 krijg je nu tijdelijk 10% korting.
  Meer informatie over de online cursus hondenmassage

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursusVolg de online cursus hondenmassage voor een ontspannen hond  

De conclusie van de tijdsduur voor het masseren van jouw hond

 Er is dus geen ideale tijdsduur van een hondenmassage. Belangrijk is dat je handelt naar de behoeftes van jouw hond, dat je deze leert zien en herkennen. Kwaliteit van de massage gaat boven kwantiteit. Een fijne massage van 10 minuten waarbij jouw hond heerlijk ontspannen is, waarbij het lichaam van jouw hond voor een deel gemasseerd is, is waardevol!

 Een massage van 30 minuten waarbij jij jouw hond dwingt om stil te blijven liggen of zitten om het hele lichaam van jouw hond te masseren, kan zorgen voor onrust, stress en zelfs een afkeer voor hondenmassage bij jouw hond. Dat wil je niet, want het is juist zo mooi!

Dus ook bij een drukke agenda zijn er altijd mogelijkheden om jouw hond toch heerlijk te masseren!

 Hondenmassage geeft fysieke voordelen als je dit regelmatig doet. Daarnaast is het ook mentaal en emotioneel fijn voor jouw hond waardoor er ontspanning ontstaat en stress vermindert. Met dwang of een te lange massage geven bereik je dat niet!

Zelf jouw hond leren masseren zonder tijdsdruk

 Wil jij stap voor stap jouw hond leren masseren, waarbij jouw hond de hoofdrol speelt, volg dan de online cursus hondenmassage. Laat jouw hond zowel fysiek als mentaal profiteren van de hondenmassage, ga samen genieten! Laat de tijdsduur los, maar kijk en handel naar de behoeftes van jouw hond!

Start vandaag nog met de online cursus hondenmassage via deze link:

https://www.onlinemetjehond.nl/hondenmassage-basic/ En gebruik de kortingscode OMJH10 voor 10% korting!
 

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

 

Reactie plaatsen