Een cursus met jouw hond volgen zorgt voor plezier en ontspanning

Een cursus met jouw hond volgen zorgt voor plezier en ontspanning

Het volgen van een cursus met jouw hond is leuk! Het zorgt voor plezier en jij en jouw hond gaan iets nieuws leren. De meeste honden zijn ontzettend leergierig en vinden het leuk om iets met jou als hondeneigenaar te gaan doen. Daarom is het volgen van cursussen samen met onze honden ook zo fantastisch om te doen, volg een cursus samen met jouw hond voor meer plezier en ontspanning. Een cursus kan je ook online volgen met jouw hond, in deze blog vind je daar ook tips over.

 Helaas is het niet voor iedere hond een feestje om naar een locatie te gaan om daar een cursus te volgen. En ook voor jou als begeleider van jouw hond kan het voor uitdagingen zorgen. Vandaar dat we het in deze blog gaan hebben over de voordelen van het volgen van een online cursus met jouw hond.

Het doel van een cursus met jouw hond volgen is plezier en ontspanning

 In deze blog gaan we de voordelen bespreken van het volgen van een (online) cursus met jouw hond, of een online hondentraining. Want iets ondernemen met jouw hond dient leuk en ontspannend te zijn. Uiteraard draait het om plezier en ontspanning met en voor jouw hond.

Tempo en voorwaarden van jouw hond zijn altijd leidend

Een online cursus voor honden is zo opgebouwd dat jouw hond zelf het tempo kan bepalen. Niets hoeft in 1 dag geleerd te worden, maar kan je aanpassen aan het leerproces van jouw hond. Zo kunnen jullie samen stap voor stap leren maar ook genieten. De grenzen van jouw hond worden altijd gerespecteerd. Een groot voordeel van een online hondenschool.

 Ook jij als eigenaar (of begeleider) kan zelf het tempo bepalen. Jij en jouw hond kunnen dit perfect op elkaar afstemmen zonder dat je afhankelijk bent van een ander.

Begeleiding + altijd 24/7 lesstof beschikbaar voor jou en jouw hond

 De lesstof van iedere cursus is te vinden in een online leeromgeving. Er wordt afwisselend theorie en praktijk gegeven doormiddel van een uitgebreid e-book, filmpjes en opdrachten. Na de aanschaf van een online cursus voor jouw hond kan je onbeperkt de cursus blijven kijken. Je kan herhalen zo vaak als je wilt, en dat op ieder moment van de dag.

 De online hondentraining kan je volgen via een computer maar ook via je tablet en/of telefoon. Op die manier kan je dus ook overal de online cursus volgen.

Online cursus vuurwerkangst bij honden verminderenIedere online cursus voor jouw hond bestaat uit stap voor stap video's, e-books, online begeleiding   

Vanuit huis de cursus volgen zorgt voor meer ontspanning bij jouw hond, ook bij angstige honden! 

 Een online cursus kan je volgen vanuit huis. Op momenten dat het jou en jouw hond uitkomt. Je gaat dus met jouw hond een cursus volgen op een plaats waar jullie je prettig voelen: namelijk jullie veilige thuis. Zeker voor angstige honden kan dit een verademing zijn.

Voor deze honden is het volgen van een online cursus heel fijn

 - honden die stress hebben in groepen honden
 - honden die stress hebben op nieuwe locatie
 - honden die uitvallen / bang zijn van andere honden
 - honden die ziek worden tijdens reizen
 - energieke honden die moeite hebben met stil zijn
 En natuurlijk alle honden die iets willen leren en/of iets ondernemen met jou als eigenaar.

Maar ook voor hondeneigenaren zijn er voordelen voor het volgen van een online cursus, namelijk

 - Als jij je snel opgelaten voelt als je hond onrustig is tijdens uitleg /wachten bij een les
 - bang bent dat je hond het niet aankan of uitvalt naar andere honden
 - Jij zelf ziek wordt tijdens reizen of geen vervoer hebt
 - Teveel lesstof ineens krijgen tijdens een live workshop/ cursus en daardoor niet optimaal kunnen leren
 - Jij constant op je hoede bent om het jouw hond naar zijn/haar zint te maken en daarbij jezelf vergeet
 - Als jij het lastig vindt om in een groep vreemde mensen/ honden te leren en zelf te genieten

Ook hierbij draait het volgen van een online cursus om plezier en ontspanning voor hond en eigenaar.

Online cursus hondenmassage voor een ontspannen hondEen online cursus voor honden geeft voordelen voor hond en eigenaar

Door het volgen van online cursussen met jouw hond wordt jullie band nog sterker 

Door samen met jouw hond online cursussen te volgen zal jullie band gaan verbeteren. Communicatie is een belangrijk onderdeel in de online cursussen bij Online met je hond. Begrip krijgen voor jouw hond, waarom doet jouw hond zoals hij/zij doet? En jij als eigenaar krijgt daar begeleiding bij, wat past bij jou als eigenaar? Hoe kunnen jij en jouw hond nog dichter tot elkaar komen, zodat jullie band nog intenser wordt. Nog mooier!

 Juist door het volgen van een online cursus kan je de grenzen van jouw hond nog beter bewaken. Bij een cursus op locatie kan het zijn dat jouw hond spanning ervaart, of misschien jij zelf wel, hierdoor bestaat er kans dat je (onbedoeld) te snel gaat voor jouw hond.

Is een online cursus voor honden volgen altijd beter dan op een locatie?

 Dat ligt aan jouw hond. Er zijn heel veel honden en eigenaren die met plezier een cursus op locatie volgen. Ga er dan ook samen van genieten. Want dat is waar het om draait voor jou en jouw hond: een zo plezierig mogelijk leven.

 Er zijn helaas ook honden die stress ervaren op een vreemde locatie, of zich niet prettig voelen in een groep andere honden, die ziek worden tijdens het reizen. Dan zijn online cursussen een perfecte oplossing!

 Ook als jij en jouw hond met plezier op een locatie een cursus volgen, ben je natuurlijk van harte welkom om een online cursus te volgen. Iets ondernemen met jouw hond is altijd leuk! Kijk naar de behoeftes van jouw hond en naar die van jezelf en stem daar jullie keuze op af.

 Leuke online cursussen die jij kan volgen via Online met je hond zijn

 •  Hondenmassage: leer stap voor stap een ontspanningsmassage te geven bij jouw hond zodat stress verminderd wordt bij jouw hond.

  Volg deze cursus via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/hondenmassage-basic/

  Workshop hondenmassage onlineOnline cursus voor honden: hondenmassage

 • Shiatsu voor honden: leer hoe jij acupressuurpunten bij jouw hond kan behandelen op de Blaas en Nier meridiaan, meridianen die staan voor ondersteuning van jouw hond in gezondheid en meer rust en kalmte ervaren. Hierdoor ervaart jouw hond ook minder stress.

  Volg deze cursus via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/shiatsu/

  Shiatsu is ontspannend voor hondenOnline hondentraining: Shiatsu voor honden

 • Vuurwerkangst en/of geluidsangst verminderen bij jouw hond: leer hoe jij jouw hond kan ondersteunen in deze angstige periode of op moeilijke momenten met harde geluiden. Ga aan de slag om angst voor harde geluiden zoals onweer en/of vuurwerk te verminderen.

   Volg deze cursus via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/vuurwerk-en-geluidsangst/

  Vuurwerkangst bij jouw hond verminderen door een online trainingOnline cursus voor honden: vuurwerkangst bij honden verminderen

 • Spel en Fun met jouw hond: leer hoe jij activiteiten met jouw hond kan ondernemen in huis of tijdens de wandeling. Op een leuke manier spelletjes spelen met jouw hond.

  Volg deze cursus via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/spelenfun/

  Spelletjes doen met jouw hond in huis online cursusOnline cursus voor jouw hond: Spel en fun, vol leuke activiteiten voor jou en jouw hond

 •  Reiki 1 voor honden: leer werken met energie doormiddel van handoplegging. Deze cursus is toepasbaar op jouw hond maar ook op jezelf en je omgeving. Je krijgt een Reiki I inwijding waardoor je Reiki energie kan geven.

   Volg deze cursus via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki1/

 • Reik 2: dit is een vervolgcursus op Reiki I waarbij je leert om te werken met Reiki symbolen en op afstand te werken.

  Te volgen via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki2/

  Online cursus voor honden Reiki 1Online cursus voor honden: Reiki 1 voor honden of Reiki 2, ook voor Reiki voor jou als eigenaar

Kortom, online cursussen zorgen voor plezier en ontspanning met en voor jouw hond

Het volgen van een cursus is fantastisch met jouw hond. Dit kan dus op locatie zijn zoals op een hondenschool of een eenmalige workshop. Kijk ook eens naar online cursussen, omdat ook dit perfect en leuk is om samen met jouw hond te doen.

 Bij Online met je hond draait het om plezier maken met jouw hond, maar ook zorgen voor meer ontspanning en minder stress. Het welzijn van jouw hond staat altijd voorop.

Wil je meer weten over Online met je hond, en over Sharon en Fenne, luister dan naar deze podcast, klik hier om te luisteren.

Meer informatie over het aanbod van de online cursussen voor jou en jouw hond via Online met je hond vind je hier:

  Meer informatie over de online cursussen via Online met je hond – Aanbod!

 Wist je dat jouw hond regelmatig een hondenmassage geven jouw hond vele voordelen geeft? 

Ontdek het in deze blog: 7 Voordelen die jouw hond gaat merken als jij jouw hond een hondenmassage gaat geven. Klik hier om de blog te lezen.

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

 

Reactie plaatsen