Tips om jouw bange hond rustig te krijgen tijdens het vuurwerk

Tips om jouw bange hond rustig te krijgen tijdens het vuurwerk

 Een hond kan reageren op vuurwerk. De ene hond heeft er nauwelijks last van terwijl een andere hond niet rustig te krijgen is tijdens vuurwerk. Als jouw hond wel angstig reageert op vuurwerk is het belangrijk dat jij jouw hond kan ondersteunen. Zodat jouw hond toch rustig is als er vuurwerk te horen of te ruiken is. In deze blog krijg je tips hoe jij jouw bange hond rustig kan krijgen tijdens vuurwerk.

10 tips om jouw bange hond rustig te krijgen tijdens vuurwerk

 Als jouw hond niet rustig is met vuurwerk is het voor jouw hond niet prettig, maar ook voor jezelf niet. Hoe uit het onrustig zijn bij jouw hond? Gaat jouw hond heel veel blaffen, kan jouw hond zijn of haar rustig niet vinden door rondjes te lopen, trilt jouw hond van angst? Et cetera. Jouw hond kan op zoveel verschillende manieren laten zien dat hij of zij bang is voor vuurwerk.

 Gelukkig zijn er manieren om jouw hond te helpen kalmeren en de stress van vuurwerk te verminderen. In dit artikel delen we 10 effectieve tips om je hond rustig te krijgen tijdens vuurwerk.

10 tips voor jou en jouw hond:

Tip 1 Steun je hond altijd

Laat je hond altijd merken dat je er voor hem of haar bent. Vroeger werd er gezegd dat je jouw hond met angst moest negeren want anders zou de angst erger worden. Gelukkig is deze theorie inmiddels helemaal achterhaald.

Geef jouw hond juist steun en aandacht zodat jouw hond weet dat jij er bent. Jouw hond is veilig bij jou. Dit zorgt voor een rustiger gevoel bij jouw hond.

 Meer over dit onderwerp en hoe jij jouw hond kan ondersteunen lees je in deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/de-beste-tip-wat-jij-kan-doen-als-jouw-hond-angstig-is/

Kalmeer jouw hond tijdens vuurwerk door jouw hond te steunenKalmeer jouw hond en krijg je hond rustig tijdens vuurwerk door er echt te zijn voor jouw hond, maak contact

Tip 2 Ga met jouw hond wandelen in een rustige omgeving

 Als jouw hond bang is voor vuurwerk en hierdoor onrustig gedrag laat zien is het wel heel belangrijk om iets te gaan doen met jouw hond. Ga heerlijk met jouw hond wandelen. Bij voorkeur op plaatsen waar het niet druk is, zoals in het bos of op het strand. Het kan druk zijn op dit soort plaatsen, dus probeer eens een ander tijdstip, wellicht is het dan rustiger.

Hoe drukker het namelijk is waar je gaat wandelen hoe meer prikkels jouw hond te verwerken krijgt. Juist van weinig prikkels wordt jouw hond rustig. Daarnaast kan je de rustige wandeling ook uitbreiden met een zoekspelletje van brokjes bijvoorbeeld. Voor extra ontspanning en mentale voldoening. Het zorgt ervoor dat jouw hond rustig wordt maar ook minder angstig.

Tip 3 Doe denkspelletjes met jouw hond

Door met jouw hond denkspelletjes te doen ben je actief met jouw hond bezig. Dit kan ook tijdens vuurwerk! Dit zorgt voor afleiding voor jouw hond waardoor jouw hond rustiger zal zijn.

Een ander voordeel van het doen van denkspelletjes of hersenwerkjes bij jouw hond is dat het zorgt voor mentale voldoening en ontspanning! Dit zorgt weer voor een rustig en kalm gevoel bij jouw hond.

 Als jouw hond angstig is geweest voor vuurwerk kan je het beste een spelletje met jouw hond doen die jouw hond al kent! Iets nieuws doen kost jouw hond vaak energie. Heeft jouw hond die energie nog wel of heeft jouw hond de energie al verspild aan de vuurwerkangst. Ook een bekend spel voor jouw hond zorgt voor plezier, ontspanning en mentale voldoening.

Doe hersenwerkjes of spelletjes met jouw hond om jouw hond te kalmeren tijdens vuurwerkHersenwerkjes doen met jouw hond of snuffelspelletjes is kalmerend en rustgevend voor jouw hond tijdens vuurwerk

Heb je inspiratie nodig wat voor spelletjes je kan doen met jouw hond en hoe je dat doet? Volg de online cursus Spel en Fun voor jouw hond, waarbij je 8 spelletjes/ trucjes leert met jouw hond.

 Daarnaast ook theorie hoe jouw hond leert en hoe je dit aanleren het beste kan doen. De spelletjes zijn op diverse niveaus te spelen. Klik hier voor meer informatie.

Tip 4 Geef jouw hond een heerlijke en ontspannende massage

Jouw hond een hondenmassage geven zorgt ervoor dat jouw hond kan herstellen na angst voor bijvoorbeeld vuurwerk. Een rustgevende massage met rustige massagetechnieken zorgt voor ontspanning bij jouw hond.

Hondenmassage kan je inzetten voor extra ontspanning in de hele vuurwerkperiode. Het kan een hele mooie ondersteunende therapie zijn voor jouw hond om in te zetten in deze angstige periode. Het mooie is: hondenmassage kan jij ook zelf leren geven aan jouw hond.

Hondenmassage is ontspannend voor hond en eigenaarHondenmassage is rustgevend voor honden: dus perfect in te zitten voor meer rust en ontspanning voor jouw hond tijdens vuurwerk

Klik op de groene knop voor meer informatie over de online cursus hondenmassage:

  Meer informatie over de online cursus hondenmassage voor een ontspannen hond

Tip 5 De inzet van passende suppletie voor jouw hond

Je kan overwegen om kalmerende suppletie in te zetten bij jouw hond. Er zijn van diverse merken suppletie te koop die jouw hond kunnen ondersteunen bij angst voor vuurwerk. Hierdoor zal jouw hond zich rustiger voelen en kunnen ontspannen.

 Voor passende suppletie voor vuurwerkangst te verminderen, klik hier.

Let op! Gebruik alleen suppletie die geschikt is voor honden en houd je aan de dosering zoals op de verpakking staat. Ga niet van alles combineren. Ook suppletie kan te veel en zelfs schadelijk zijn bij verkeerd gebruik! Als jouw hond medicatie slikt, vraag dan altijd advies of suppletie veilig te gebruiken is voor jouw hond.

Tip 6 Ga trainen met het geluid van vuurwerk zodat jouw hond kan wennen

Laat jouw hond wennen aan het geluid van vuurwerk door te trainen met geluid. Hierdoor kan jouw hond een positieve(re) associatie opbouwen met het geluid van vuurwerk.

Er zijn hier speciale cd’s voor te koop, bijvoorbeeld via https://www.medpets.nl/. Ook kan je natuurlijk Youtube gebruiken voor geluiden van vuurwerk.

 Laat je hond langzaam wennen aan het geluid van vuurwerk. Begin heel zachtjes en voer het geluid op. Het beste doe je met twee personen. 1 persoon gaat iets leuks doen met jouw hond en beloont jouw hond, de andere persoon bedient het geluid. Laat jouw hond stap voor stap wennen en ga pas het geluid harder zetten als jouw hond volledig ontspannen is en niet reageert op het geluid.

 Reageert jouw hond wel met angst op het geluid van vuurwerk dan ga je te snel! En dien je een stap terug te doen in het trainingsproces.

Gun jouw hond meer rust tijdens Oud en Nieuw door te oefenen met geluid van vuurwerk

Het geluid van vuurwerk is natuurlijk niet volledig na te bootsen, maar deze training met geluid kan zeker wel bijdragen aan het rustiger houden van jouw hond tijdens vuurwerk.

 Tip 7 Volg een vuurwerktraining voor jouw hond om de angst voor vuurwerk te verminderen

Angst voor vuurwerk verminderen daar dien je echt mee aan de slag te gaan. Angst lost namelijk niet uit zichzelf op. Je kan bijvoorbeeld een vuurwerktraining gaan volgen zodat je leert hoe jouw hond angst ervaart, wat stress is en hoe je hier mee om kan gaan.

Via Online met je hond kan je een online cursus vuurwerkangst verminderen volgen.

Tijdens deze online vuurwerktraining leer jij:
- wat angst is bij honden
 - wat is stress en hoe kan je het verminderen
 - welke methodes zijn er om jouw hond te ondersteunen tijdens vuurwerk en leer deze te beoordelen welke het beste passend zijn voor jou en jouw hond
 - leer technieken om jouw hond te laten ontspannen en kalmeren. Waardoor jouw hond ook rustiger zal zijn tijdens vuurwerk
 - leer meer over de lichaamstaal van jouw hond
 - tips tijdens de vuurwerkperiode, dus voor – tijdens – na de jaarwisseling
 - tips voor jezelf wat je het beste wel of niet kan doen

 En nog veel meer! Kortom een hele waardevolle cursus waardoor jij angst bij jouw hond kan verminderen maar ook jouw hond op een passende manier leert ondersteunen. Hierdoor zal de angst van jouw hond voor vuurwerk minder worden.

  Meer informatie over de online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond – start vandaag nog

Online cursus vuurwerkangst bij honden verminderen

 
Tip 8 Ga vroeg op de dag wandelen met jouw hond

Probeer zo vroeg mogelijk op de dag te gaan wandelen met jouw hond. Zeker op 31 december, maar ook kan dit helpen op andere dagen als er veel vuurwerk wordt afgestoken voor de jaarwisseling. De kans dat iemand heel vroeg in de ochtend vuurwerk afsteekt is vele malen kleiner dan overdag of later op de avond.

Als jouw hond in de ochtend al samen met jou heerlijk gewandeld heeft, dan zorgt dit voor ontspanning. Een goed begin van de dag. Daarnaast heeft iedere hond ook voldoende beweging nodig. Dus een win-win situatie.

Tip 9 Blijf zelf ook zo kalm en rustig mogelijk

Een hond is perfect in staat om jouw energie op te pikken. Probeer daarom zelf ook zo kalm en rustig te blijven tijdens het horen van vuurwerk. Wellicht ben je zelf niet bang voor vuurwerk maar irriteer je je wel aan het afsteken van het vuurwerk. Jij ziet namelijk de reactie van jouw hond wat ervoor kan zorgen dat jij bezorgd bent of geïrriteerd. Ook dit pikt een hond op!

 Het gedrag van jouw hond kan ook voor irritatie of boosheid bij jezelf zorgen. Probeer dit los te laten, jouw hond is angstig en voelt zich al niet prettig.

Tip 10 Zet rustgevende geluiden aan voor jouw hond

Speel rustgevende muziek of geluiden in huis af voor jouw hond. Ook op momenten dat je zelf niet aanwezig bent. Muziek en/of geluid gaat er niet voor zorgen dat jouw hond het vuurwerk niet hoort daarvoor horen honden te goed en is het geluid van vuurwerk te hard en te zwaar.

  Probeer in deze periode juist muziek aan te zetten die rustgevend is, bijvoorbeeld meditatie muziek. Ook honden reageren hier rustig op! Let ook op met radiozenders die vuurwerk als reclame gebruiken bijvoorbeeld voor een winactie. Vermijdt deze radiozenders de komende tijd. Het kan namelijk een trigger zijn voor jouw hond om op de radio te reageren.

Muziek is ook rustgevend voor honden tijdens vuurwerkangstRustgevende muziek zorgt voor meer rust bij jouw hond tijdens vuurwerk

Conclusie: ga op zoek naar de mogelijkheden voor jouw hond om jouw hond rustiger te krijgen tijdens vuurwerk

 In dit artikel heb je 10 tips kunnen lezen hoe jij jouw hond kan ondersteunen tijdens vuurwerk om jouw hond rustiger te krijgen. Echter zijn er nog veel meer tips te geven. Het belangrijkste is dat jij jouw hond op een passende manier gaat ondersteunen. Leer jouw hond dus kennen zodat je weet van welke methodes of tips die je hier gelezen hebt rustig wordt. Ga die inzetten tijdens het vuurwerk.

 Ga ook echt aan de slag met jouw hond als jouw hond last heeft van vuurwerkangst.

 Zoals eerder geschreven, angst gaat niet uit zichzelf weg. Je dient hier jouw hond echt bij te helpen. Een mogelijkheid is het volgen van de online cursus vuurwerkangst bij jouw hond verminderen.

De online cursus vuurwerkangst verminderen bij honden is afgestemd op jou & jouw hond, daar word je stap voor stap in begeleid door middel van video’s en diverse e-books.

 Er zijn dus echt mogelijkheden om jouw hond op een passende manier te gaan ondersteunen! Maak hier gebruik van. Zodat de volgende jaarwisseling met vuurwerk zowel voor jezelf als jouw hond rustiger zal gaan verlopen. Meer ontspanning & minder angst.

  Meer informatie over de    online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond – start vandaag nog

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen