Regelmatig je hond masseren, hoe vaak is dat dan?

Regelmatig je hond masseren, hoe vaak is dat dan?

Als je een hond hebt dan komt dit je wellicht bekend voor. Zowel jij als jouw hond zijn altijd op zoek naar liefde en aandacht voor elkaar. Dat maakt het hebben van een hond ook zo leuk. Een hele mooie manier om die liefde aan je hond te tonen en daarnaast ook nog de gezondheid van je hond te bevorderen is het regelmatig geven van een massage aan je hond. Maar hoe vaak dien je eigenlijk je hond masseren? Op die vraag krijg je antwoord in deze blog.

Wat versta jij onder regelmatig masseren van jouw hond?

 Om antwoord op de vraag te geven hoe vaak je je hond dient te masseren, is het interessant om je af te vragen wat voor jou de betekenis is van het woord regelmatig? Is dit dagelijks, wekelijks of maandelijks? Daar zit een groot verschil in.

 Hoe leuk het ook is om jouw hond te masseren, je dient het wel te doen bij jouw hond. Anders hebben zowel jij als jouw hond er nog geen voordelen bij.

Waarom zou je je hond een hondenmassage gaan geven?

  De belangrijkste redenen om een hond te gaan masseren is vaak ontspanning geven of de gezondheid bevorderen.

 Hondenmassage is veel meer dan alleen maar aaien! Het is een vele intensere manier van je hond aanraken en daarnaast ook bewuster.
Lees de blog over het onderwerp: https://www.onlinemetjehond.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-hondenmassage-en-je-hond-aaien/

 Daarnaast heeft het regelmatig masseren van jouw hond ook diverse voordelen voor jouw hond, zowel lichamelijk als mentaal. Denk hierbij aan het verminderen van spierspanning, het bevorderen van de bloedsomloop, de balans verbeteren, stress verminderen, meer ontspanning et cetera. Het draagt dus bij aan het welzijn van jouw hond te verbeteren. Daarnaast kan het regelmatig masseren van jouw hond een geweldige manier zijn om een sterke band te creëren tussen jou en jouw hond.

Stress vermindering bij honden door het regelmatig geven van een hondenmassageFenne krijgt regelmatig een hondenmassage, zie hem hier ontspannen liggen    Je hond regelmatig masseren zorgt voor meer ontspanning en stress vermindering bij jouw hond

Wat is het doel van de hondenmassage?

 Met welke reden wil je jouw hond gaan masseren, er zijn namelijk diverse mogelijkheden. Denk hierbij aan:
 - jouw hond laten ontspannen
 - jouw ouder wordende hond ondersteunen
 - quality time samen met jouw hond
 - jouw hond ondersteunen bij angsten en stress verminderen bij jouw hond
 - de spieren van je hond opwarmen voor een activiteit zoals een (intensieve) wandeling of sporten
 Et cetera

 Afhankelijk van het doel van de hondenmassage kan je daar ook de frequentie op aanpassen.

De ideale frequentie van jouw hond gaan masseren

 De frequentie van het masseren van jouw hond hangt af van diverse factoren zoals de gezondheid van jouw hond, maar ook de leeftijd, de behoeftes van jouw hond. En daarbij ook het doel van de hondenmassage.

 Daarom is er geen antwoord te geven op de vraag hoe vaak jij jouw hond dient te masseren die voor alle honden geldt. Iedere hond is anders, daarnaast kan het doel ook anders zijn. Stem dat op elkaar af en kies dan een frequentie die voor jou en jouw hond fijn is.

 Onder het regelmatig geven van een hondenmassage aan jouw hond kan je verstaan dat het voor de meeste honden één tot twee keer per week een goed uitgangspunt. Dit helpt om eventuele spierspanningen te verminderen en de algehele ontspanning te bevorderen. Hierdoor zal het stresslevel van jouw hond ook gaan dalen.

Ga je hond masseren naar behoefte van jouw hond 

 Er zijn ook redenen om vaker te willen masseren, bijvoorbeeld bij de wat oudere hond. Je hond zal jouw dankbaar zijn om de wat strammere spieren te gaan masseren. Dit kan je gaan doen voordat jullie gaan wandelen of na de wandeling.

Combineer een regelmatige hondenmassage met spelen of wandelen met jouw hondOok voor het spelen en/of wandelen met jouw hond kan jij jouw hond regelmatig een hondenmassage geven ter ondersteuning van de gezondheid van jouw hond

 Bij kouder of natter weer kan eigenlijk iedere hond wel een massage gebruiken. Spieren worden daardoor meer opgewarmd wat fijner lopen is. Het verkleint daarnaast ook de kans op blessures omdat de spieren al zijn opgewarmd.

 Ga je een activiteit doen met jouw hond: ook dan kan jij een moment inplannen voor jouw hond om samen te masseren. Je bereidt dan het lichaam van jouw hond al voor op een activiteit. Een stevige wandeling hoort hier ook bij! Of een rondje fietsen. Het hoeft niet altijd alleen maar sporten te zijn.

 Een heerlijke ontspanningsmassage is fantastisch, en hier kan je uitgebreid de tijd voor nemen. Quality time samen, samen genieten en gezondheidsvoordelen voor jouw hond. Maar dit hoef je echt niet meerdere keren per week te doen.

 Kijk wat haalbaar is voor jou. Daarom zeg ik ook niet dat je minimaal x aantal keren per week moet gaan masseren. Want als het niet haalbaar is voor jou, dan voel jij je schuldig.

 Daarnaast kan je ook te veel gaan masseren, ga het dus niet overdrijven. Je hoeft echt niet jouw hond meerdere keren per dag te gaan masseren. Hondenmassage zet altijd iets in gang in het lichaam van jouw hond. Gun je hond daarom ook tijd tussendoor om het lichaam het werk te laten doen. Rust is ook heel belangrijk voor jouw hond.

Conclusie: de ideale tijdsduur van een hondenmassage

 Een massage om jouw hond te ondersteunen bij het wandelen, of bij angst te verminderen hoeft geen half uur te duren. Dat kan ook in 5 minuten! Vergeet niet wat voor impact die paar minuten gerichte aandacht, liefde en massage voor jouw hond kan doen. Heel veel namelijk!

 Daarom is hondenmassage ook zo ontzettend waardevol en niet alleen maar luxe! Het is zoveel meer dan dat. Je geeft jouw hond:
 - extra quality time samen,
 - je ondersteund jouw hond mentaal zoals stress verminderen, meer ontspanning en vertrouwen
 - maar ook fysiek door de spieren op te warmen, afvalstoffen eerder af te voeren
 En nog veel meer!

Wat draagt een massage bij aan de gezondheid van je hond?Regelmatig jouw hond masseren past dus altijd in jouw agenda! Pas het aan, aan de behoeftes van jou en jouw hond

 Wil jij dit ook stap voor stap leren bij jouw hond? Volg dan de online cursus hondenmassage, zodat jij jouw hond regelmatig gaat masseren naar de behoeftes van jouw hond. Want dat ga je leren in de online cursus hondenmassage.
  Meer informatie over de online cursus hondenmassage – start vandaag nog

Je leert jouw hond stap voor stap een ontspanningsmassage te geven. Daarnaast leer je dat je deze ontspanningsmassage ook kan inzetten bijvoorbeeld voor een wandeling. Je leert meer over de lichaamstaal van jouw hond. Je leert het lichaam van jouw hond beter kennen door het af te voelen.

 Daarnaast ga je natuurlijk aan de slag met de vele gezondheidsvoordelen die hondenmassage heeft voor jouw hond.

 Wil je meer weten over de voordelen van het volgen van de online cursus hondenmassage, zie dan onderstaande video:

 Het regelmatig masseren van je hond is een prachtige manier om de gezondheid en het welzijn van jouw hond te gaan ondersteunen. Neem de tijd om jouw hond te gaan masseren, geniet er samen van en pas het aan aan de behoeftes van jouw hond. Kijk niet zozeer op je klok, kijk naar de behoeftes van jouw hond! Want daar draait het om, niet om de tijd te moeten volmaken.

 Leer zelf jouw hond te masseren stap voor stap via de online cursus hondenmassage! Volg de online cursus via deze link, klik hier.

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen