Hoe gebruik je edelstenen bij jouw hond?

Het gebruik van edelstenen wordt al heel lang gebruikt bij mensen. Ook het gebruik van edelstenen bij honden zie je toenemen. Het klinkt heel simpel: koop een edelsteen en jouw hond heeft hier meteen baat bij. Belangrijk is wel om je te beseffen dat een edelsteen invloed heeft op jouw hond. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe je edelstenen veilig kan inzetten bij jouw hond. In dit artikel leer je manieren om edelstenen te gebruiken bij jouw hond op een veilige manier.

Gebruik edelstenen bij jouw hond om deze redenen

 Edelstenen staat bekend om hun helende eigenschappen en de energie kan bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van jouw hond. Edelstenen kunnen daarom gebruikt worden om honden te ondersteunen bij emoties maar ook op fysiek (dus lichamelijk) niveau. Verderop in dit artikel zullen een aantal edelstenen besproken worden wat de werking is.

 Wat altijd belangrijk is om te beseffen is dat het gebruik van een edelsteen, of meerdere edelstenen bij jouw hond altijd ondersteunend is! Een edelsteen kan en mag nooit gebruikt worden ter vervanging van een dierenarts.

Hoe gebruik je edelstenen bij hondenZo gebruik je edelstenen bij honden

Gebruik edelstenen ook echt op deze manier, voor het ondersteunen van jouw hond bijvoorbeeld bij jouw hond met angst. Een edelsteen kan namelijk rustgevende eigenschappen hebben waardoor het jouw hond met angst echt kan ondersteunen. Echter haalt een edelsteen niet de oorzaak van angst weg! Daar dien je mee aan de slag te gaan. Zolang als jouw hond de edelsteen bij zich draagt of in de leefruimte heeft kan het jouw hond doen verlichten met bijvoorbeeld angst, spijsverteringsklachten of straling. Maar oorzaken worden er niet mee opgelost, hier is vaak meer voor nodig.

 Dat gezegd hebbende, kunnen edelstenen wel degelijk veel voor onze honden betekenen. Niet door het prachtige uiterlijk wat edelstenen hebben, maar door de prachtige energetische en ondersteunende werking.

Waar dien je op te letten als je edelstenen wilt gaan gebruiken bij jouw hond?

 Het is altijd belangrijk als jij edelstenen wilt gebruiken bij jouw hond dat je altijd kijkt naar jouw hond. Hierbij een aantal tips om een juiste edelsteen uit te zoeken en het op een veilige manier gebruiken van edelstenen.

 Tip 1 Kijk niet naar het uiterlijk van de edelsteen maar naar de werking om jouw hond te ondersteunen

 Als jij een edelsteen wilt inzetten bij jouw hond is het altijd heel belangrijk om te kijken welke edelsteen bij jouw hond past. Een edelsteen inzetten op het mooie uiterlijk kan een averechtse werking hebben op jouw hond.

 Kijk daarom altijd goed naar de werking van de edelsteen. Er zijn namelijk edelstenen die een activerende werking hebben of juist een kalmerende werking. Als je jouw hond wilt kalmeren en je zet een activerende edelsteen in omdat deze mooier is, kan dit dus averechts gaan werken op de emoties van jouw hond. Jouw hond gaat zich nog onrustiger voelen hierdoor.

Tip 2 Kijk naar de reactie van jouw hond op de edelsteen

 Een edelsteen heeft een bepaalde werking. Een hond is over het algemeen energetisch gevoeliger dan wij mensen. Houdt daarom altijd jouw hond in de gaten als hij of zij een edelsteen draagt of in de ruimte heeft, wat de reactie van jouw hond op de edelsteen is. Het kan namelijk genoeg zijn, jouw hond is als het ware voldaan met de energie die hij of zij ontvangen heeft van de edelsteen. Overvraag jouw hond nooit hiermee, maar kijk naar de behoeftes van de werking bij jouw hond.

 Tip 3 Overdrijf niet met de hoeveelheid edelstenen bij jouw hond

 Let ook op dat je nooit te veel edelstenen gaat inzetten bij jouw hond. Iedere edelsteen heeft een eigen werkingsgebied, en daarom kunnen meerdere edelstenen elkaar aanvullen. Kijk daarom ook om deze reden altijd naar de werking van de uitgekozen edelsteen. Vullen ze elkaar aan of ‘bijten’ ze. Waak hiervoor!

 Het is ook overbodig om jouw hond veel verschillende edelstenen te laten dragen, bijvoorbeeld voor iedere emotie of kwaal een edelsteen. Dit is veels te belastend voor een hond. Daarnaast is een edelsteen altijd ondersteunend!

Tip 4 Kies een manier van inzetten bij jouw hond die past bij jouw hond

 Welke manier past het beste bij jouw hond om een edelsteen te gebruiken? Tijdens de wandeling een hangertje aan de halsband, in huis een edelsteen dragen of ergens in de ruimte een edelsteen zetten voor jouw hond?

Ontdek hoe edelstenen bij honden werkenJe kan edelstenen op verschillende manieren gebruiken bij jouw hond

Tip 5 Let op veiligheid bij het gebruik van edelstenen

 Let altijd goed op de reactie van jouw hond. Laat je hond ook nooit alleen met edelstenen waar jouw hond bij kan. Laat ook een hangertje nooit aan jouw hond als jij er zelf niet bij bent. Zorg ervoor dat jouw hond edelstenen niet per ongeluk kan opeten of dat jouw hond genoeg heeft van de edelsteen en de halsband niet zelf kan afdoen.

Tip 6 Edelstenen zijn nooit een vervanging voor medische specialisten of behandeling bij jouw hond

 Eerder in deze blog kon je het al lezen, edelstenen hebben een prachtige ondersteunende werking. De inzet van edelstenen kan nooit ter vervanging zijn van het bezoeken van een medisch specialist of ter vervanging van een medische behandeling.

Tip 7 Edelstenen dienen gereinigd en opgeladen te worden

 Een edelsteen kopen en deze bij jouw hond introduceren is geen goede manier. De kans is groot dat je weinig tot geen resultaat gaat merken. De reden hiervan is dat edelstenen regelmatig gereinigd en opgeladen dienen te worden. Reinigen om de oude en vervuilde energie af te voeren, en opladen met nieuwe en krachtige energie. Dit kan je onder andere doen met volle maan. Leg jouw edelstenen in de vensterbank in het maanlicht zodra het volle maan is. 

Welke edelstenen kan je inzetten bij jouw hond?

Er zijn heel veel edelstenen inzetbaar bij honden, maar niet alles. Let daarom altijd goed op de omschrijving van de edelsteen die je wilt gebruiken bij jouw hond of dit passend is.

 3 hele bekende edelstenen, die je ook heel mooi in kan zetten bij honden zijn:

  • Amethist
     Werking in het kort: harmoniserend, kalmte, rustgevend, bij trauma en verdriet
  •  Bergkristal:
     Werking in het kort: balans en harmonie in lichaam en geest, verminderen angst en stress
  • Rozenkwarts
     Werking in het kort: openen van het hart voor liefde, kalmerend, loslaten negatieve emoties

 En nog veel meer! Edelstenen hebben vaak een brede werking. Let daarom altijd goed op de werking die omschreven wordt als jij deze bij jouw hond wilt inzetten.

Ontdek welke edelstenen je kan inzetten bij jouw hondPopulaire edelstenen voor honden: amethist, rozenkwarts en bergkristal

Wil je nog meer leren over het inzetten van edelstenen bij jouw eigen hond, lees dan verder

 In deze blog heb je geleerd waar je op dient te letten als jij edelstenen wilt gebruiken bij jouw hond. Met deze basis tips kan jij op een meer verantwoorde wijze edelstenen gaan inzetten bij jouw hond. Maar er is nog meer mogelijk met edelstenen, ook is er meer te vertellen over hoe je edelstenen kan reinigen en kan opladen. Vaak is het wel bekend dat dit kan bij volle maan, maar hoe doe je dat? En wat is er nog meer mogelijk.

 In de online cursus edelstenen en honden leer je hoe je edelstenen kan gaan gebruiken bij jouw hond in jullie dagelijkse leven. Leer met praktische tips hoe jij jouw hond kan ondersteunen met edelstenen.

 Edelstenen worden daardoor praktisch en toepasbaar in het dagelijks leven voor jouw hond.

 Jij kan deze online module eenvoudig volgen! Klik op onderstaande groene knop:
  Meer informatie over de online module edelstenen en hond lees je hier – start vandaag nog

Honden en edelstenen zijn een fantastische combinatie bij juist gebruik

 Het gebruik van edelstenen kan een hele mooie ondersteunende werking hebben voor jouw hond. Op diverse vlakken in het leven van jouw hond. Denk hierbij ter ondersteuning van bepaalde emoties maar ook op lichamelijk vlak.

 Iedere edelsteen heeft zijn eigen werkingsgebied, daarom is het wel heel belangrijk om altijd na te kijken wat de werking is van die edelsteen. Doe dit altijd voordat jij deze gaat gebruiken bij jouw hond. Let ook altijd goed op jouw hond, op zijn of haar gedrag. Overvraag jouw hond nooit met de inzet van edelstenen.

Online cursus edelstenen voor honden voor gebruik in het dagelijks levenVolg de online cursus Edelstenen inzetten bij honden, hoe doe je dit veilig en effectief?

Wil je meer weten hoe jij edelstenen bij jouw hond kan inzetten en waarom honden en edelstenen zo’n prachtige combinatie zijn? Luister dan naar deze podcast over dit onderwerp: klik hier.

 Een andere manier om jouw hond te ondersteunen voor meer ontspanning is het geven van een hondenmassage. Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan de volgende blog:
 7 Voordelen die jouw hond gaat merken als jij jouw hond een hondenmassage gaat geven. Lees de blog via deze link: https://www.onlinemetjehond.nl/7-voordelen-die-jouw-hond-gaat-merken-als-jij-zelf-jouw-hond-een-hondenmassage-gaat-geven/

Gebruik jij weleens edelstenen bij jouw hond? Of draag je ze zelf weleens? Laat het weten in de reacties.

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen