Reiki bij honden:

verlicht stress en bevorder ontspanning bij jouw hond door een Reiki behandeling bij je hond te laten geven. Ontdek wat Reiki bij honden voor jouw eigen hond kan betekenen.


Ervaar meer ontspanning, meer plezier en minder stress bij jouw hond waardoor angst en pijn verminderen.

Reiki bij honden zorgt voor stressvermindering bij hond

Geef je hond de rust en ontspanning die hij verdiend door een behandeling van Reiki bij honden

Heeft je hond een moeilijke start gehad bij de geboorte of is hij/ zij in het buitenland geboren. Of heeft jouw hond een traumatische gebeurtenis meegemaakt, of kampt hij met angst voor specifieke zaken zoals harde geluiden of chronische stress/ veel angst ? Herstelt je hond na een ziekte, of heeft hij gewoon behoefte aan ontspanning na een stressvolle periode?


Reiki behandelingen bij honden kunnen je hond helpen om meer rust en balans te vinden. Om weer zin en plezier in het leven te krijgen, ook na een lastige start, een traumatische gebeurtenis. Of omdat jouw hond tijdelijk in een stressvolle situatie is beland (denk bijvoorbeeld aan de periode na het vuurwerk). 

Reiki master sinds 2019

1.500+ honden geholpen met cursussen, consulten en behandelingen
Reiki voor honden om stress te verlagen door reiki behandeling op afstand

Wat houdt Reiki bij honden in?

Reiki is universele levensenergie die al duizenden jaren bekend is. Deze energie is onuitputtelijk en beschikbaar voor alles en iedereen die leeft. Het helpt om blokkades op te ruimen en balans te creëren in het lichaam en de geest. Reiki kan niet genezen, maar het zet processen in werking waardoor de ontvanger zelf aan de slag kan gaan met het verbeteren van zijn welzijn.


Deze behandelingen van Reiki bij honden is juist fantastisch inzetbaar bij honden. Honden leven vaak nog puur en zijn dichter bij de natuur verbonden dan wij mensen. Echter door het hectische leven wat wij leiden, en daardoor onze honden ook, kan deze verbondenheid met de natuur van je hond tijdelijk verstoort zijn. Reiki kan honden hier fantastisch bij helpen om weer terug te komen naar hun oorspronkelijke natuur.

Let op! Reiki is een ondersteunende therapie, nooit een vervanging van zorg die door een dierenarts wordt gedaan.

De voordelen van Reiki bij honden voor jouw hond

Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden zorgt voor minder angst en meer ontspanning. En hierdoor meer plezier bij jouw hond

Reiki zorgt bij honden voor meer ontspanning waardoor jouw hond zich lekkerder in zijn of haar vel voelt zitten en daardoor ook gelukkiger gaat voelen. Reiki bij honden kan zorgen voor minder angst en voor meer ontspanning. Denk bij angst aan traumatische ervaringen (de impact daarvan verminderen), angst voor vuurwerk  verminderen bij honden, geluidsgevoeligheid bij honden verminderen, angst voor een specifieke gebeurtenis of angst in het algemeen. 
Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden zorgt voor meer zelfvertrouwen en inzicht

Een reiki behandeling bij jouw hond helpt je hond om zichzelf beter te begrijpen en vertrouwen op te bouwen. Het zorgt voor meer rust en balans in het lichaam en de geest van jouw hond, waardoor het zelfvertrouwen bij jouw hond gaat stijgen. Naast Reiki bij honden is het daarom ook aan te raden om oefeningen te doen bij jouw hond zodat het zelfvertrouwen nog verder stijgt. 
Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden zorgt voor een betere balans bij jouw hond: mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch 

Reiki bij honden is een energetische behandeling waarbij de energie van jouw hond weer gaat stromen. De energetische blokkades worden opgelost (in 1 of meerdere behandelingen) waardoor de Qi (levensenergie) weer meer gaat stromen bij jouw hond. Hierdoor ontstaat er meer een balans bij jouw hond. Omdat alles met elkaar verbonden is, dus lichaam en geest gaat dit verder dan alleen een fysieke balans. Jouw hond zal vooruitgaan in de balans energetisch, mentaal, emotioneel en fysiek. 
Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden zorgt voor meer verbinding bij jouw hond met zichzelf en zijn of haar omgeving

Reiki bij honden versterkt de band van je hond met zichzelf maar ook met zijn omgeving. Dit komt omdat de energie helpt energetische  blokkades op te ruimen bij jouw hond en hierdoor zal de natuurlijke balans gaan herstellen. Hierdoor voelt je hond zich veiliger, meer op zijn gemak en is hij/ zij beter in staat om verbinding te maken met zijn eigen gevoelens en de wereld om hem heen. Dus de band met jouw hond zal hierdoor gaan versterken en verdiepen.
Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden kan pijn verlichten en ondersteund o.a. de spijsvertering

Reiki zorgt ervoor dat het zelfgenezend vermogen van jouw hond wordt geactiveerd. Hierdoor kan met Reiki pijn verlicht worden bij jouw hond. Hierdoor zal jouw hond sneller herstellen na een blessure. Ook geldt dit voor bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, spierpijn, artrose. Het spijsverteringsstelsel van jouw hond wordt ook ondersteund. Hierdoor kunnen maag- en/of darmklachten verminderen. 

LET OP! Reiki is nooit te vervanging van een dierenarts! Ga bij een blessure, verwonding, diarree, overgeven, acute klachten etc. altijd naar jouw dierenarts! Ook als jouw hond medicatie slikt, overleg altijd met jouw dierenarts. 

Boek een reiki behandeling voor jouw hond, reiki bij honden is ontspannend en stressverlagend

Reiki bij honden zorgt voor meer ontspanning en werkt stress verlagend bij honden. Ook bij een tijdelijke stressvolle periode 

Reiki bij honden zorgt voor meer ontspanning en minder stress door de kalmerende energie die helpt om het zenuwstelsel te ontspannen van jouw hond. Denk hierbij aan stressvolle momenten voor jouw hond. Het kan ook nuttig zijn bij kortdurende of langdurige stressvolle periodes bij jouw hond, denk hierbij aan  situaties zoals vuurwerkangst of een verhuizing. Door de energieblokkades op te ruimen, kan je hond rustiger blijven en zich beter aanpassen aan veranderingen en harde geluiden.

Hoe werkt een Reiki behandeling bij jouw hond?

Reiki behandelingen voor honden gebeuren op afstand. Hierdoor hoeven jij en jouw hond  niet te reizen en blijft jouw hond in zijn of haar vertrouwde omgeving.  Om Reiki energie is, kan ik doormiddel van het lezen van een foto op afstand contact maken met jouw hond en hiermee jouw hond gaan behandelen! De energie stroomt door het lichaam van je hond naar de plaatsen waar het het meest nodig is, en probeert zo balans te creëren door bestaande blokkades op te ruimen.


De eerste behandeling:

De eerste behandeling vindt plaats op een afgesproken dag en tijdstip, en eventuele vervolgbehandelingen worden eveneens op een afgesproken dag gepland. Geef altijd door als je afspraken met jouw hond hebt op de dag dat wij een afspraak hebben staan. Reiki kan dan liever niet gegeven worden (bijvoorbeeld tijdens een training of wedstrijd), of juist wel (dierenarts bezoek of spannende situatie)


Het doel van de behandelingen Reiki voor jouw hond is:
De gezondheid van jouw hond verbeteren, waardoor je dier zowel fysiek als emotioneel beter in zijn of haar vel zit. Dit komt jullie band nog meer ten goede! Daarnaast is je hond vaak weer beter benaderbaar, er is begrip en het dier is vaak weer meer trainbaar. Jullie band en liefde wordt versterkt. Samen meer in balans.


Na het boeken van een Reiki sessie voor jouw hond via deze pagina 
Je kan eenvoudig jouw eerste behandeling boeken via onderstaande knoppen. Kies voor de eerste behandeling een dag en tijdstip waarbij je zelf aanwezig bent bij jouw hond. Hierdoor kan je de reactie van jouw hond zien, en jij bent vertrouwd voor jouw hond. Zodra je de datum en tijdstip hebt aangeklikt kom je op de betaalpagina terecht. Kies hier voor de juiste hoeveelheid behandelingen: 1, 5 (met 10% korting) of 10 (20% korting). 

Na je aanmelding ontvang je binnen enkele minuten een mail met een aantal vragen en het verzoek om een foto van je hond te mailen. Zorg dat deze gegevens 48 uur voor onze afspraak binnen zijn.
Na de behandeling krijg je een e-mail waarin ik aangeef dat ik je hond behandeld heb en op welk tijdstip dit is gebeurd.

Hoelang duurt de Reiki behandeling bij je hond?
De reiki sessie die op afstand aan jouw hond wordt gegeven duurt circa 15 minuten. Zorg altijd dat jouw hond vers drinkwater heeft staan zodat jouw hond na de behandeling kan drinken. Dwing je hond niet tot het drinken van water, dat doen ze uit zichzelf wel (of soms ook niet). 


Alle sessies van de Reiki bij jouw hond gebeuren dus op afstand!

Reiki voor honden geeft jouw hond meer ontspanning minder stress bij honden

Hoe vaak dient jouw hond behandeld te worden? 

En: Wanneer is Reiki niet mogelijk?

1. Hoe vaak dient jouw hond behandeld te worden voor het beste resultaat? Het is en blijft lastig om dit in te schatten! Heeft jouw hond last van bepaalde angsten, of langdurig klachten of een stressvolle situatie gehad, dan volstaat 1 behandeling niet. Kies dan bij voorkeur voor 5 of 10 behandelingen.


Iedere hond is een individu, en het is vooraf niet in te schatten hoeveel behandelingen jouw hond nodig heeft. Twijfel je wat voor jouw hond zou kunnen werken, dan kan ik per email een indicatie geven. Dit is een indicatie, niet een bindend advies. Stuur een email naar info@onlinemetjehond.nl en omschrijf in het kort waar jouw hond last van heeft en hoelang al. 


Wil je eerst kijken wat het effect van Reiki op jouw hond heeft, dan is het mogelijk om.1 losse behandeling te boeken. Of ter ondersteuning bij een stressvol moment als je weet dat die eraan komt voor jouw hond. Of gewoon ter ontspanning. Na deze ene behandeling kan je altijd meer behandelingen boeken en geldt ook het kortingstarief.

2. Wanneer is Reiki bij jouw hond niet mogelijk?
Reiki is universele levensenergie en geeft liefde, warmte en ontspanning. Je zou verwachten dat Reiki dan altijd mogelijk is. Helaas is dat in sommige situaties niet het geval. Heeft jouw hond binnenkort een operatie, laat het dan weten! Enkele dagen voor de operatie en de dag van de operatie zijn geen Reiki behandelingen mogelijk. Heeft jouw hond een ernstige blessure, zoals een botbreuk of een grote wond: direct na het ongeval is het niet mogelijk om Reiki te geven. Het is te pijnlijk! Overleg altijd met mij wat wel en niet mogelijk is in deze situaties. In de herstelfase na een operatie of blessure is Reiki wel mogelijk.
Heeft jouw hond kanker of een auto-immuunziekte? Dan kan je jouw hond laten behandelen met Reiki ter ontspanning, echter dient de behandeling altijd via jouw dierenarts te lopen. Reiki is ter ondersteuning voor ontspanning en zal jouw hond helaas niet kunnen genezen. 

Reiki behandelingen bij honden op afstand Sharon en Fenne

Voorstellen: ik behandel jouw hond met Reiki op afstand

Over mij: mijn reis met Reiki en hoe het mijn eigen hond Fenne heeft geholpen

Werken met Reiki energie heeft mijn leven en dat van mijn hond Fenne compleet veranderd. Misschien klinkt werken met energie ongrijpbaar of zelfs eng, maar Reiki heeft ons beide geholpen om rust en balans te vinden.

In het kort mijn Reiki reis: Op 14 december 2018 kreeg ik mijn eerste Reiki inwijding. Kort daarna kwam de jaarwisseling, een tijd die altijd stressvol was voor Fenne vanwege zijn angst voor vuurwerk en harde geluiden. Voor het eerst waren er tijdens deze jaarwisseling momenten waarop hij rustig bleef in plaats van in paniek te raken en zich op gevaarlijke plekken te verstoppen. Dit was het begin van een nieuw leven voor ons beiden.

Met de hulp van Reiki begon Fenne zich beter aan te passen aan harde geluiden en kon hij zich zelfs ontspannen. De energie die door mijn handen stroomde, bracht ons dichter bij elkaar en stelde hem open voor massages. Hij werd rustiger en kalmer vanbinnen, en dit had een enorm positieve impact op zijn leven.

Sinds mijn Reiki 1 inwijding (sinds 1018) heb ik zelf ook veel veranderingen ervaren. Ik werd rustiger in mijn hoofd en lichaam, leerde mezelf centraal te stellen zonder anderen tekort te doen, en kon zelfs fysieke pijn verlichten met mijn eigen handen. Hoewel ik energievreters in mijn omgeving niet volledig kon vermijden, kon ik mezelf nu extra energie geven voor speciale gelegenheden of na een drukke dag.

Reiki behandelingen voor honden
Na mijn positieve ervaring met Fenne, wilde ik ook andere honden helpen met Reiki. In 2019 heb ik mijn master opleiding (Reiki 3) afgerond, en sindsdien werk ik meerdere malen per week met honden en eigenaren waarbij ik Reiki geef. Op dit moment behandel ik alleen nog maar honden met Reiki.  De behandelingen van Reiki voor honden zijn vaak gericht op het verminderen van angst, verlichten van  pijn en het bevorderen van ontspanning en meer balans.

Boek een Reiki behandeling voor jouw hond:
Gun je hond de rust en ontspanning die hij verdient. Boek een sessie Reiki voor jouw hond via deze pagina. En ontdek hoe Reiki je hond kan helpen om zich beter te voelen en een gelukkiger leven te leiden.

De mogelijkheden voor jouw hond: Reiki bij honden behandeling op afstand

1 losse sessie Reiki

22,50
per sessie
1 Losse sessie Reiki van 15 minuten bij jouw hond - op afstand.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met een paar vragen en het verzoek om een foto te mailen.

Kies via onderstaande knop de datum en tijdstip waarop jij jouw hond behandeld wenst te hebben.

Na de behandeling ontvang je een korte email dat ik jouw hond heb behandeld. 

incl. 5% korting

3 Reiki sessies op afstand

67,50
64,-
per 3 sessies
3 sessies Reiki van 15 minuten bij jouw hond - op afstand.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met een paar vragen en het verzoek om een foto te mailen.

Kies via onderstaande knop de datum en het tijdstip voor de 1e behandeling van jouw hond.
Kies op de betaalpagina voor de optie: 5 sessies Reiki


Na de eerste behandeling ontvang je een mail dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Plus stemmen we de volgende behandeling(en) af. 

incl. 10% korting

5 Reiki sessies op afstand

112,50
101,25
per 5 sessies
5 sessies Reiki van 15 minuten bij jouw hond - op afstand.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met een paar vragen en het verzoek om een foto te mailen.

Kies via onderstaande knop de datum en het tijdstip voor de 1e behandeling van jouw hond.
Kies op de betaalpagina voor de optie: 5 sessies Reiki


Na de eerste behandeling ontvang je een mail dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Plus stemmen we de volgende behandeling(en) af. 

incl. 15% korting

10 Reiki sessies op afstand

225,-
191,25
per 10 sessies
10 sessies Reiki van 15 minuten bij jouw hond - op afstand.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met een paar vragen en het verzoek om een foto te mailen.

Kies via onderstaande knop de datum en het tijdstip voor de 1e behandeling van jouw hond.
Kies op de betaalpagina voor de optie: 10 sessies Reiki


Na de eerste behandeling ontvang je een mail dat de behandeling heeft plaatsgevonden. Plus stemmen we de volgende behandeling(en) af. 

Border collie Fenne heeft veel baat bij Reiki bij honden door een regelmatige reiki behandeling

Dit kan een Reiki behandeling bij jouw hond gaan betekenen:

Hoe zou het zijn als:

 • Je hond minder stress ervaart, rustiger in gedrag is, minder rusteloos is
 • Zijn plek in huis, in je gezin of in de roedel als prettig ervaart
 • Minder angstig is, voor geluiden (zoals vuurwerk of onweer), voor aanrakingen, in bepaalde situaties, minder angstig is maar de oorzaak is onbekend
 • Meer op zijn gemak is als hij/zij even alleen dient te blijven, minder verlatingsangst (het is een ondersteunende therapie voor verlatingsangst, het is niet altijd volledig op te lossen met alleen Reiki. Een specialist in verlatingsangst bij honden kan nodig zijn in dit proces!
 • Een betere balans in zijn lichaam heeft (fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch), minder hyperactief gedrag laat zien
 • Meer ontspanning in het leven ervaart, ook beter en sneller hersteld na een spannend moment of stressvolle situatie
 • Minder somber is, troost bieden of steun zoekt
 • Meer zelfvertrouwen heeft, minder snel afgeleid is
 • Minder fysieke ongemakken c.q. pijn heeft, zoals minder spijsverteringsklachten zoals maag- / darmklachten, ondersteuning bij het ouder worden zoals artrose, minder pijn in de gewrichten, kreupelheid/ stram lopen, hormonale disbalans en meer

  Samenvattend: De gezondheid optimaliseren! Zowel emotioneel, mentaal als fysiek. Als een dier fysiek minder pijn heeft, zorgt dit ook voor emotioneel meer balans en stabiliteit!

Reiki bij honden is nooit ter vervanging van een bezoek aan een dierenarts. Het is altijd een ondersteunende therapie. Daarnaast is het niet zo dat Reiki alleen alle 'problemen' en/of ongemakken bij je hond oplost. Het kan zijn dat er naast Reiki een gedragstherapeut nodig is, of dat je dient te trainen met je hond om bepaalde gedragingen om te buigen. 

Dus nogmaals: Reiki is fantastisch bij honden. Het geeft ontspanning, zorgt voor verlichting van pijn, vermindert angsten. Het is altijd een ondersteunende therapie. Zeker bij honden die angst ervaren, waardoor bepaalde lichamelijke ongemakken zijn ontstaan (zoals diarree door stress) kan Reiki echt verlichting bieden. Bij twijfel, mag je altijd per mail contact opnemen: info@onlinemetjehond.nl 

Boek jouw Reiki behandeling voor je hond via onderstaande knop:

FAQ Reiki bij honden

Hoe reageert mijn hond op een reiki behandeling?

Dit is wisselend, vooral de eerste keer, daarom is het van belang dat je aanwezig bent bij je hond als hij of zij behandeld wordt. Maar meestal wennen honden er heel snel aan, en geven ze zich er helemaal aan over. We moeten ze echter wel kans geven om er aan te kunnen wennen, vandaar dat ik met jou als eigenaar/verzorger wil kunnen communiceren zodat we de grenzen van jouw hond kunnen respecteren.

Kan ik reiki ook voor mijn kat of paard boeken?

Ja dat kan! Reiki kan aan alle dieren gegeven worden. Wel is het belangrijk dat jij (of een ander persoon) aanwezig bent tijdens de behandeling op afstand. Dit zodat wij met elkaar kunnen communiceren over het welzijn van je dier op het moment van de behandeling.

Als mijn hond de behandeling weigert krijg ik dan mijn geld terug?

Ja natuurlijk! Het komt zelden voor, maar er zijn honden die een Reiki behandeling weigeren. Als dat het geval is tijdens een behandeling op afstand krijg je dat per mail te horen en stort ik het geld terug aan je.

Kan ik ook langskomen met mijn hond voor een behandeling?

Nee dat is niet mogelijk. Ik merk dat met het geven van Reiki behandelingen op afstand dat een hond veel meer ontspannen is dan dat ik aan huis kom. Een hond staat er veel meer voor open op deze manier. Dus waarom de beste methode aanpassen?

Kan ik met je kennismaken voordat we een afspraak inplannen?

Ja dat kan, ik kan een zoom sessie met je inplannen voor maximaal 10 minuten (mits mijn agenda het toelaat). Echter is de tijd hiervoor wel beperkt. Wil je weten wie ik ben, kijk dan op social media op Instagram: @Fenne_energyiskey. Hier zie je diverse filmpjes van mij en post ik ook regelmatig.

Kan ik zelf leren om mijn hond Reiki te gaan geven?

Ja dat kan zeker! Ik heb een online cursus Reiki voor honden gemaakt. Dit is inclusief Reiki 1 inwijding. Voor meer informatie zie deze pagina: https://www.onlinemetjehond.nl/reiki1/

Kan Reiki bij iedere hond gegeven worden?

Bij bijna alle honden kan Reiki worden gegeven. Helaas zijn er situaties dat het niet kan of dat je even dient te wachten.
Reiki is universele levensenergie en geeft liefde, warmte en ontspanning. Je zou verwachten dat Reiki dan altijd mogelijk is. Helaas is dat in sommige situaties niet het geval. Heeft jouw hond binnenkort een operatie, laat het dan weten! Enkele dagen voor de operatie en de dag van de operatie zijn geen Reiki behandelingen mogelijk. Heeft jouw hond een ernstige blessure, zoals een botbreuk of een grote wond: direct na het ongeval is het niet mogelijk om Reiki te geven. Het is te pijnlijk! Overleg altijd met mij wat wel en niet mogelijk is in deze situaties. In de herstelfase na een operatie of blessure is Reiki wel mogelijk.
Heeft jouw hond kanker of een auto-immuunziekte? Dan kan je jouw hond laten behandelen met Reiki ter ontspanning, echter dient de behandeling altijd via jouw dierenarts te lopen. Reiki is ter ondersteuning voor ontspanning en zal jouw hond helaas niet kunnen genezen.

Kan Reiki alle ziektes genezen en de dierenarts vervangen?

NEE (sorry met hoofdletters), want dit kan echt niet. Reiki is een ondersteunende therapie en kan honden ontspanning bieden in heel veel situaties. Dus ook als je hond ziek is. Echter is de insteek van Reiki nooit genezing, maar ondersteuning naar een betere balans en kwaliteit van leven verhogen. Helaas is dat niet altijd mogelijk. Ook niet met Reiki.
Daarnaast is Reiki nooit een vervanging van een bezoek aan de dierenarts of voor voorgeschreven medicatie. Overleg altijd met je dierenarts.
Dus nee Reiki kan niet alles genezen en is ook nooit een vervanging van een therapeut of dierenarts. Het is een ondersteunende alternatieve therapie voor honden.

Is Reiki gevaarlijk?

Nee Reiki is ongevaarlijk. Wel is het belangrijk om altijd respect te hebben voor jouw hond. Geeft jouw hond een nee aan dan zal er geen behandeling plaatsvinden. Reiki is liefde en stroomt naar de plaatsen waar de energie nodig is.

Behandel je ook mensen?

Nee ik behandel momenteel geen mensen meer. Ik heb dit in het verleden wel gedaan, maar ik heb hier momenteel geen plaats meer voor in mijn agenda. Daarom heb ik de keuze gemaakt om alleen nog maar honden te behandelen.

Als ik de betaalpagina open zie ik maar 1 sessie staan, gaat dat wel goed?

Ja dat klopt, je krijgt inderdaad als eerste 1 sessie te zien. Scrol iets naar beneden, daar kan je kiezen voor 5 of 10 behandelingen.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen mijn hond nodig heeft?

Dat is lastig op voorhand te zeggen. Bij twijfel mag je altijd mailen, dan denk ik met je mee: info@onlinemetjehond.nl
Het is en blijft lastig om dit in te schatten! Heeft jouw hond last van bepaalde angsten, of langdurig klachten of een stressvolle situatie gehad, dan volstaat 1 behandeling niet. Kies dan bij voorkeur voor 5 of 10 behandelingen.

Iedere hond is een individu, en het is vooraf niet in te schatten hoeveel behandelingen jouw hond nodig heeft. Twijfel je wat voor jouw hond zou kunnen werken, dan kan ik per email een indicatie geven. Dit is een indicatie, niet een bindend advies. Stuur een email naar info@onlinemetjehond.nl en omschrijf in het kort waar jouw hond last van heeft en hoelang al.

Wil je eerst kijken wat het effect van Reiki op jouw hond heeft, dan is het mogelijk om.1 losse behandeling te boeken. Of ter ondersteuning bij een stressvol moment als je weet dat die eraan komt voor jouw hond. Of gewoon ter ontspanning. Na deze ene behandeling kan je altijd meer behandelingen boeken en geldt ook het kortingstarief.

Als ik 5 of 10 sessies boek, hoe worden deze verdeeld met behandelen?

In principe als je start volgt er 1 sessie per week. We stemmen samen af op welke dag dit is (vaak is dit de dag waarop je de eerste behandeling ook hebt geboekt. Stel je boekt deze op dinsdag om 15:00 uur op een specifieke datum. Dan wordt de eerste behandeling op die dag uitgevoerd. Volgende behandelingen vinden plaats op dinsdag, op een tijdstip die nader te bepalen is, of in de loop van de dag is). Na de behandeling ontvang je een mail dat de behandeling heeft plaatsgevonden.

In sommige situaties kan 2x per week nodig zijn (bijvoorbeeld bij grote traumatische ervaringen van jouw hond). Of bijvoorbeeld in aanloop naar Oud & Nieuw met vuurwerk

Ben je al bekend met Reiki bij je hond en heb je bijvoorbeeld al een sessie van 5 of 10 behandelingen gehad, dan kan je als je dit prettig vindt ook 1x per maand je hond laten behandelen, of om de week. Ook dat is mogelijk! Ter ondersteuning van je hond, voor meer ontspanning.

Kan ik dit ook gebruiken als mijn hond bang is voor vuurwerk?

Ja dat kan zeker, Reiki is rustgevend en helpt om jouw hond te laten ontspannen voor meerdere uren. Voor de ene hond is een Reiki sessie per week in de vuurwerkperiode genoeg, helaas niet voor iedere hond. Het kan daarom raadzaam zijn om meer technieken ter kalmering voor vuurwerk in te zetten bij jouw hond. Reiki bij honden kan zeker vuurwerkangst bij jouw hond verlichten, het is 1 van de methodes die besproken worden in de online cursus vuurwerkangst verminderen bij honden. Voor meer informatie klik hier: https://www.onlinemetjehond.nl/vuurwerk-en-geluidsangst/

Hoe weet ik dat je echt een Reiki behandeling hebt uitgevoerd bij je hond?

Dat merk je wel aan je hond ;-) Vaak krijg ik van eigenaren terug dat de hond heel diep ging slapen tijdens het behandelen. Twijfel je? Boek dan geen sessie.

Kan je ook reiki geven aan overleden mensen of dieren?

Nee, dit kan niet. Het kan alleen maar aan levende organismen.

Doet een reiki behandeling pijn?

Nee een reiki behandeling doet niet pijn. Wel kan het soms even onaangenaam voelen, vooral ter hoogte van je keelchakra als daar een blokkade zit. Na de behandeling voelt het juist meestal fijner aan!

Hoe snel merk ik resultaat bij mijn hond na een Reiki sessie?

Dat is verschillend. Bij de ene hond merk je vrijwel direct meer ontspanning. Bij een andere hond is dit pas na een paar dagen zichtbaar, of zelfs pas na een paar behandelingen. Helaas zijn er ook honden waarbij de behandeling niets doet, of waarbij jij het als eigenaar niet direct merkt.
Zet je Reiki in ter ontspanning dan is mijn ervaring dat je het bij bijna alle honden op korte termijn merkt.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen mijn hond nodig heeft?

Dat is lastig op voorhand te zeggen. Bij twijfel mag je altijd mailen, dan denk ik met je mee: info@onlinemetjehond.nl
Het is en blijft lastig om dit in te schatten! Heeft jouw hond last van bepaalde angsten, of langdurig klachten of een stressvolle situatie gehad, dan volstaat 1 behandeling niet. Kies dan bij voorkeur voor 5 of 10 behandelingen.

Kan ik geld terug krijgen als ik niet al mijn behandeling op maak?

Nee, er wordt geen geld teruggegeven. In principe kunnen behandelingen altijd ingepland worden, eventueel met pauze.

Ik heb meerdere honden, dien ik per hond sessies af te nemen?

Ja in principe wel. Het voordeel zit er ook in dat als je meerdere sessies per hond doet dat je hond hier ook meer baat bij heeft.
Elke Reiki-sessie is specifiek afgestemd op jouw hond, omdat iedere hond unieke behoeften en reacties heeft.