Hoe geef ik mijn hond een hondenmassage?

Jouw hond een hondenmassage geven is een cadeau voor jou en jouw hond! Ben jij ook zo dol op het aanraken van jouw hond. Lekker knuffelen of heerlijk jouw hond aaien. Vraagt jouw hond hier regelmatig ook zelf om? Dan is hondenmassage helemaal een feestje voor jullie. Eigenlijk is het voor iedere hond super, mits je jouw hond op de juiste manier een hondenmassage gaat geven.

 Belangrijk is altijd als je jouw hond een hondenmassage wilt geven dat je kijkt naar de signalen van jouw hond. Kijk naar de lichaamstaal van jouw hond.

 Als jouw hond niet dol is op aaien kan hondenmassage ook zeker ontspannend zijn. Echter is het dan nog belangrijker om heel goed op de lichaamstaal van jouw hond te letten. Hondenmassage is anders dan aaien, daarom kan het zijn dat jouw hond dient te wennen aan deze manier van aanraken.

Als jij leert hoe jij jouw eigen hond een hondenmassage kan geven kan jij jouw hond laten ontspannenHet geven van een hondenmassage zorgt voor een sterkere band tussen jou en jouw hond 

Tips hoe jij jouw hond een hondenmassage kan geven:

 In deze blog lees je tips hoe jij jouw hond een hondenmassage kan gaan geven. Daarnaast sluiten we de blog ook af wanneer je een hond niet mag masseren! Want niet iedere hond mag gemasseerd worden.

Stap 1: Zorg dat jij en jouw hond rustig zijn voordat jullie starten met de hondenmassage

 Ga je hond pas masseren als jij en jouw hond rustig en kalm zijn. Indien 1 van jullie onrustig is zal de onrust elkaar gaan versterken. Een ontspannende hondenmassage is dan bijna niet mogelijk.

 Zorg er daarom ook voor dat je voldoende tijd hebt. Ga niet snel je hond nog masseren als je op het punt staat om weg te gaan. Een hondenmassage is ontspannend voor jouw hond, maar als het te snel gebeurt waarbij jouw hond voelt dat je gehaast bent, zal je hond geen ontspanning gaan ervaren. Dat zou zonde zijn.

Stap 2: Zorg voor een fijne plaats voor jou en jouw hond om te gaan masseren

 Kies een plaats uit om jouw hond te gaan masseren die zowel voor jezelf als voor jouw hond prettig is. Houdt hierbij rekening met jouw hond door te kijken waar jouw hond fijn zit of ligt. Is dat in een bepaalde ruimte in jullie huis of in de tuin? Ligt je hond graag op een kleedje of liever op de vloer?

 Let ook goed op jezelf! Hoe is jouw lichaamshouding tijdens de massage? Let hierbij bijvoorbeeld op je eigen rug.

Jouw hond kan jij overal een hondenmassage geven ook op de bankMijn eigen hond Fenne wil graag op de bank een hondenmassage krijgen

 Stap 3: Maak contact met het lichaam van jouw hond op een plaats waarbij jouw hond al gewend is om aangeraakt te worden

 Hondenmassage is anders dan dat jij jouw hond gaat aaien. Als je gaat beginnen met het geven van een massage voor jouw hond zorg er dan voor dat je dit op een plaats doet waar jij jouw hond al regelmatig aait. Op deze manier is het voor jouw hond makkelijker om te wennen. Begin bijvoorbeeld op een schouderblad of op de hals.

Stap 4: Beweeg rustig jouw hand op het lichaam van jouw hond

 Een bekende massagetechniek is een strijking maken wat je ook kan doen tijdens hondenmassage. Je doet dit door je hand op de vacht van jouw hond te leggen en dan een rechte baan te maken. Doe dit altijd in de richting van de haargroei, dus nooit tegen de haarrichting in. Doe dit rustig en met weinig druk. Doe dit bijvoorbeeld op de hals of het schouderblad.

Stap 5: Blijf contact houden met jouw hond en sluit rustig af

 Maak constant contact met jouw hond. Dit doe je eenvoudig door je ene hand op het lichaam van jouw hond te laten rusten en met je andere hand de hondenmassage te geven. Ga je met 2 handen kriskras over het lichaam van jouw hond, dan kan jouw hond schrikken. Dan is de ontspanning weg.

Workshop hondenmassage onlineHoudt altijd 2 handen op het lichaam voor jouw hond voor contact te houden tijdens de hondenmassage

 Tijdens alle stappen: Communiceer met jouw hond – jouw hond bepaalt alles

 Hoe goed je het ook bedoeld, jouw hond bepaalt altijd het tempo en de lengte van een massage. Ga je hond daarom nooit dwingen. Kijk goed naar jouw hond wat jouw hond laat zien tijdens een hondenmassage. Indien jouw hond stress of kalmerende signalen laat zien, stop dan! Ook als jouw hond tijdens de massage opstaat om ergens anders te gaan liggen, laat je hond dit doen en ga er niet achteraan!

Wil jij leren hoe jij precies jouw hond zelf een ontspanningsmassage kan geven? 

 Volg dan de online cursus hondenmassage! Hierbij leer jij stap voor stap jouw hond een ontspanningsmassage te geven.

 Je leert hoe jij jezelf kan voorbereiden op een massage. Maar ook welke lichaamstaal jouw hond kan laten zien tijdens een ontspanningsmassage en hoe je daarop kan reageren. Alles met het respect voor jouw hond. Je leert diverse massagetechnieken toepassen op het lichaam van jouw hond.

Ook ga je aan de slag met de voordelen die jouw hond zal gaan ervaren door regelmatig door jou gemasseerd te worden. Hierbij kan je denken aan:
 - betere doorbloeding van spieren, maar ook de huid
 - eerder afvoeren van afvalstoffen in het lichaam
 - meer ontspanning, minder stress
 - aanraken wordt makkelijker
 - je hond ondersteunen in voor jouw hond moeilijke situaties zoals geluidsangst, dierenarts bezoek et cetera
 - verbeter jullie band door samen te gaan masseren

Een ontspannen hond door hondenmassage online cursus
Fenne volledig ontspannen nadat hij een hondenmassage heeft gekregen  

 Volg de online cursus hondenmassage en laat je hond profiteren van de voordelen van hondenmassage. In de online cursus hondenmassage leer je dus precies hoe jij jouw hond een heerlijke ontspanningsmassage kan geven.
  Volg de online cursus hondenmassage en leer stap voor stap jouw hond een ontspanningsmassage te geven

Mag je altijd jouw hond masseren?

 Nee! Er zijn situaties dat jij jouw hond geen hondenmassage mag geven. Jij mag jouw hond niet masseren als jouw hond ziek is, medicatie slikt, organen heeft die niet goed werken, ontstekingen heeft, koorts, kanker en epilepsie.  

 Voor meer uitleg zie de video op Youtube door op deze link te klikken. Ook op de website via deze link https://www.onlinemetjehond.nl/hondenmassage-basic kan je de contra-indicaties nalezen. Het is heel belangrijk dat jij nooit jouw hond een hondenmassage geeft als jouw hond 1 van de genoemde contra-indicaties heeft.

 Twijfel je of jij jouw hond veilig kan masseren, dan mag je mij altijd mailen via info@onlinemetjehond.nl. Dan kijk ik met je mee.

 Hopelijk heeft jouw hond geen contra-indicaties om een hondenmassage te krijgen. Start vandaag nog:
  Volg de online cursus hondenmassage en laat jouw hond ontspannen door jouw handen

Een interessante blog waarin de voordelen van het volgen van een online cursus hondenmassage worden uitgelegd, klik hier om deze blog te lezen.

Geef jij jouw hond al weleens een hondenmassage?

 Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel).

Reactie plaatsen