Het volgen van een online vuurwerktraining heeft voordelen voor jouw hond

Het volgen van een online vuurwerktraining heeft voordelen voor jouw hond

Een online vuurwerktraining voor jouw hond is te volgen vanuit jouw eigen huis en dat het hele jaar door en dit geeft vele voordelen! Voor honden met angst voor vuurwerk kan de jaarwisseling een nachtmerrie zijn. Maar ook in de rest van het jaar is er met regelmaat vuurwerk te horen (of kan jouw hond schrikken van andere harde geluiden).

 Maar er is een oplossing om jouw hond te helpen kalmeren en gerust te stellen. Namelijk door het volgen van een online vuurwerktraining voor jouw hond. In deze blog gaan we de voordelen van deze training verder toelichten.

7 voordelen van het volgen van een online vuurwerktraining voor jouw hond:

  1. Comfort en gemak voor jou en jouw hond
  2. De cursus is aangepast aan de behoeften van jouw hond
  3. Flexibel trainingsschema
  4. Deskundige begeleiding ook online
  5. Stapsgewijze opbouw van de training
  6. Je kan de online cursus overal kijken en non-stop herhalen
  7. Je kan het blijven toepassen voor een goed resultaat

  Hieronder worden de voordelen verder toegelicht.

Voordeel 1: Comfort en gemak voor jou en jouw hond

 Een online vuurwerktraining biedt het ultieme gemak voor zowel jou als je hond. Geen gedoe met het reizen naar een fysieke locatie, geen stressvolle ervaringen in een onbekende omgeving. Je kunt de training vanuit het comfort van je eigen huis volgen, wat betekent dat je hond zich in een vertrouwde en veilige omgeving bevindt. Dit alleen al kan helpen om de angst van je hond te verminderen en zijn leerervaring te verbeteren.

  Je hoeft ook niet je agenda te raadplegen of de training op een fysieke locatie wel uitkomt. Je kan oefenen met jouw hond om de vuurwerkangst te verminderen wanneer het jullie uitkomt.

  Daarnaast kan jouw hond niet beïnvloed worden door de angst van andere honden, wat wel kan gebeuren als je een training doet op locatie met andere honden.

Voordeel 2: De cursus is aangepast aan de behoeften van jouw hond

Elke hond is uniek en een apart individu. In de online cursus vuurwerkangst verminderen bij honden wordt hier op ingespeeld. Er wordt namelijk gekeken naar de specifieke behoeftes van jouw hond die jij zelf in kaart gaat brengen. Daarnaast leer je meer over stress en angst bij honden in het algemeen, die je specifiek gaat inzetten bij jouw hond. Waardoor jij jouw hond beter leert kennen, en hierdoor beter kan gaan begeleiden in deze angstige periode met vuurwerk of onweer.

  Doordat jij jouw hond gaat begeleiden en ondersteunen op een voor jullie passende manier is de kans op succes aanzienlijk groter dan dat je een algemeen trainingsprogramma gaat volgen. Dit sluit namelijk vaak niet aan bij de wensen en behoeftes van jouw hond en van jezelf.

Online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond voor een ontspannen oud en nieuw
Mijn eigen hond Fenne tijdens de jaarwisseling, slapend in zijn mand met een thundershirt aan. Voor hem erg ontspannend. 

Voordeel 3. Flexibel trainingsschema voor jou

Het leven kan hectisch zijn, en het kan moeilijk zijn om een vaste trainingssessie bij te wonen. Met onze online vuurwerktraining voor honden kun je het trainingsschema aanpassen aan jouw eigen tijdschema. Dit geeft je de flexibiliteit om te trainen wanneer het jou en je hond het beste uitkomt.

 Omdat je dus thuis kan oefenen die voor jou en jouw hond uitkomen is het ook makkelijker schakelen met je gezin. Je hoeft geen oppas voor je kinderen te regelen omdat jij met de hond gaat trainen op locatie.

  Dit is dus een groot voordeel van de online cursus vuurwerkangst bij jouw hond verminderen!

Voordeel 4. Deskundige begeleiding ook online

 Online een cursus volgen houdt ook in dat jij vragen kan stellen. Je kan vragen stellen algemeen over de cursus maar ook over jouw hond specifiek. Bij de online cursus vuurwerkangst en/of geluidsangst bij honden verminderen van Online met je hond, krijg je toegang tot een besloten forum. Dit forum is alleen toegankelijk voor andere cursisten van deze online cursus. Je kan hier al jouw vragen stellen maar ook ervaringen delen. Daarnaast ben ik Sharon dagelijks aanwezig op het forum om specifieke vragen te beantwoorden.

  Je doet het dus niet alleen, we doen het samen!

Online cursussen voor jouw hond bij Online met je hond Sharon en Fenne
Sharon en Fenne van Online met je hond begeleiden je tijdens de online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond. 

Voordeel 5. Stapsgewijze opbouw van de training

De online cursus vuurwerkangst verminderen bij jouw hond is stapsgewijs opgebouwd in diverse modules. In de modules vind je lessen over dat onderwerp. Op deze manier kan je stapsgewijs de cursus volgen en volgen wat bij jou en jouw hond past. Ook op een tempo dat bij jullie past.

  Modules die onder andere besproken worden zijn angst bij honden, stress, lichaamstaal, tips voor de periode voor, tijdens en na Oud & Nieuw. Daarnaast is er een aparte module waarbij mogelijkheden worden besproken hoe jij jouw hond kan ondersteunen om vuurwerkangst kan verminderen maar ook hoe jij jouw hond kan kalmeren.

  Door te doen wat bij jou en jouw hond past, is de kans op slagen om vuurwerkangst te verminderen bij jouw hond veel groter! De handvatten hiervoor krijg je aangereikt tijdens deze online vuurwerktraining voor jouw hond.

Voordeel 6. Je kan de online cursus overal kijken en non-stop herhalen

Als je op locatie bent samen met jouw hond dien je op jouw hond te letten, je dient zelf ook op te letten omdat je anders de theorie mist. Vervolgens ga je samen aan de slag met de praktijk. Dit allemaal in een x aantal uren. Herkenbaar?

  Een heel groot voordeel van de online training vuurwerkangst verminderen is dat jij de theorie kan kijken en/of luisteren wanneer jij dat wilt. Je kan dit dus op jouw eigen tempo volgen en daarnaast zo vaak herhalen als waar jij behoefte aan hebt.

  Vervolgens ga je met de praktijk aan de slag samen met jouw hond wanneer ook dit jullie uitkomt. Ook dit kan je zo vaak herhalen als dat jij wenst.

Online cursus vuurwerkangst bij honden verminderen
De inhoud van de online cursus vuurwerkangst bij jouw hond verminderen: diverse e-books en video's

Voordeel 7. Je kan het blijven toepassen voor een goed resultaat

 Het ultieme doel van vuurwerktraining is om blijvende resultaten te bereiken om de vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen. Met de online training vuurwerkangst verminderen bij jouw hond kun je de voortgang van je hond blijven volgen en indien nodig blijven oefenen. Hierdoor zorg je ervoor dat je hond zich meer comfortabel voelt tijdens vuurwerk en/of andere harde geluiden.

  De online cursus kan je meerdere keren kijken en blijven toepassen. Hierdoor blijf je samen met jouw hond oefenen waardoor jullie stappen zullen blijven maken. Het stopt niet met 1x trainen, juist herhalen is belangrijk voor jou en jouw hond.

 Vuurwerkangst bij jouw hond heeft een grote impact op het leven van jou en jouw hond. Maar je staat er niet alleen voor. Er zijn mogelijkheden om met de online vuurwerktraining jouw hond minder angstig te maken voor vuurwerk en/of andere harde geluiden.

Volg daarom de online cursus vuurwerkangst verminderen bij honden

Leer de mogelijkheden om jouw hond te ondersteunen en stress te verminderen. Tijdens de online training met als doel om vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen. Volg de video's in de cursus stap voor stap op momenten dat het jou uitkomt. Je krijgt online begeleiding zodat je het niet alleen hoeft te doen.

 Je leert tijdens de online training om jouw hond op zo'n manier te gaan ondersteunen dat het passend is voor jou en jouw hond. Dit maakt de kans op slagen om de angst voor vuurwerk te verminderen bij jouw hond veel groter. Je volgt de online training om vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen door op deze link te klikken of op de afbeelding:
cursus angst bij jouw hond verminderen voor vuurwerk

Deze online vuurwerktraining voor honden biedt de perfecte oplossing om je hond te helpen om minder angstig te worden voor vuurwerk. Online maar met oog voor jouw hond als individu met begeleiding. Start vandaag nog met deze online vuurwerktraining om een start te maken om vuurwerkangst bij jouw hond te verminderen.

  Start vandaag nog met de online vuurwerktraining vuurwerkangst verminderen bij jouw hond

Eigen ervaring met mijn hond Fenne

Ik had graag gehad toen Fenne jonger was dat er een online cursus was om vuurwerkangst bij hem te verminderen. Inmiddels vindt Fenne vuurwerk niet meer erg. Tijdens Oud & Nieuw zijn er zelfs momenten dat hij gewoon ligt te slapen. Dit had ik jaren geleden niet kunnen bedenken dat dit ooit zou gaan gebeuren. Fenne was namelijk panisch voor vuurwerk.

 Wil je ons verhaal horen hoe Fenne van een hond met vuurwerkangst naar een ontspannen hond is gegaan, luister dan de podcast door op deze link te klikken.

Wil je nog meer tips om jouw hond te ondersteunen met vuurwerk, lees deze blog: https://www.onlinemetjehond.nl/12-tips-om-jouw-hond-te-ondersteunen-tijdens-de-jaarwisseling-als-jouw-bang-is-voor-vuurwerk/

Deze tekst is geschreven door Sharon van Mook – Online met je hond & Energy is Key. Deze tekst mag niet gekopieerd worden zonder schriftelijke toestemming. Je mag dit artikel wel delen op social media (met link naar dit artikel). 

Reactie plaatsen